Sant Esteve Sesrovires

Ajuntament

MOCIÓ PER LA DENOMINACIÓ “PLAÇA 1 D’OCTUBRE” DE LA ZONA PROPERA AL PAVELLÓ MUNICIPAL, EL COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL I EL PÀRQUING PROPER A LES FAÇANES D’AQUESTS EDIFICIS.
MOCIÓ PER LA DENOMINACIÓ “PLAÇA 1 D’OCTUBRE” DE LA ZONA PROPERA AL PAVELLÓ MUNICIPAL, EL COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL I EL PÀRQUING PROPER A LES FAÇANES D’AQUESTS EDIFICIS.
 
Atès que els actuals edificis municipals del Pavelló i el Complex Esportiu tenen com adreça l’Avinguda Josep Llobet, però que les entrades principals als esmentats edificis no es troben en aquesta avinguda.
Atès que la zona del Pavelló Municipal, Complex Esportiu i Pàrquing d’influència no es troben ancorats dins l’esmentada Avinguda Josep Llobet i tampoc es poden considerar ubicats al carrer Marta Mata, que limita perpendicularment amb ells.
Atès que el 1 d’octubre de 2017, Sant Esteve Sesrovires va estar un dels pobles de Catalunya que va patir l’acarnissament de les forces de l’estat espanyol amb la càrrega violenta i salvatge de les seves tropes damunt la gent que es trobava a les portes de La Escola La Roureda.
Atès que els fets de l’1 d’Octubre de 2017 restaran en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar per exercir la democràcia malgrat les amenaces.
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Esteve Sesrovires, proposa l’adopció dels següent acord:
 
ACORD
  1. Denominar Plaça 1 d’Octubre a la zona que conforma l’anomenat fins ara pàrquing del Pavelló, Pavelló Municipal i Complex Esportiu Municipal, tot fent un exercici de memòria històrica local.
  2. Obrir un procés de participació ciutadana en la que es presentin diferents projectes per a aixecar un monòlit, monument o escultura en memòria i records dels fets de l’1-O.  

Després d’un ampli debat entre els regidors sobre el contingut d’aquesta moció, el Sr.Adrià Companys, ha proposat una esmena, intentant arribar a un acord que portés a l'aprovació de la moció. en els següents termes:

ON DIU:
1.Denominar Plaça 1 d’Octubre a la zona que conforma l’anomenat fins ara pàrquing del
Pavelló, Pavelló Municipal i Complex Esportiu Municipal, tot fent un exercici de memòria
històrica local.
HA DE DIR:
1.Obrir un procés participatiu, en el que es faci la consulta popular per a denominar “Plaça 1
d’Octubre” a la zona que conforma l’anomenat fins ara pàrquing del Pavelló, Pavelló
Municipal i Complex Esportiu Municipal, tot fent un exercici de memòria històrica local.
S'ha incorporat aquesta esmena i s'ha procedit a la votació de la moció rectificada. 

Amb la moció s'han adjuntat més de 500 signatures de veïns del municipi.
La moció ha estat rebutjada tot i els canvis acordats. Han votat a favor els grups polítics d’ERC-AM (3 vots), ARAses (2 vots) i PDeCAT(1 vot). han votat en contra el grup polític del PSC-CP (5 vots), EpSE-E (1 vot) i LXS (1 vot).