Sant Esteve Sesrovires

Ajuntament

MOCIÓ SOL·LICITANT ES PENGI DE NOU LA PANCARTA DEMANANT EL RETORN DELS PRESOS POLÍTICS A CASA
Atès que el proper 16 de juny es compliran 8 mesos què els líders de les dues principals entitats de la societat catalana, en Jordi Cuixart i en Jordi Sánchez, son a la presó.

Atès que el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, es troben en una situació de presó incondicional imposada pel jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena des del 2 de novembre.

Atès que aquest Ple va aprovar el passat 23 de març una moció sol·licitant l’alliberament dels presos polítics i mostrant el rebuig cap al manteniment de la presó preventiva.

Atès que des del 23 de març la presidenta del Parlament Carme Forcadell, la consellera Dolors Bassa i els consellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull foren també empresonats.

Atès que se’ls hi ha denegat la petició de ser traslladats a presons catalanes per poder estar propers a les seves famílies i se’ls manté en presó preventiva lluny de casa.

Atès que tots ells foren escollits democràticament com a càrrecs electes del Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015 i ara es troben en presó preventiva.

Atès que durant diverses setmanes al balcó de l’ajuntament es va penjar una pancarta on ens podia llegir: “No els volem a la presó”, com es pot veure en la imatge següent:

Atès que aquesta mateixa setmana s’han produït sentencies per casos de corrupció que posen de manifest la diferència de criteri aplicat per la justícia espanyola.

Atès que els representats de la Generalitat segueixen a la presó i que la situació dels mateixos no ha canviat respecte del moment en que l’ajuntament va decidir penjar l’esmentada pancarta.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposa al Ple de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires l’adopció dels següents acords:

Acord 1. Ampliar a la resta de conselleres i consellers empresonats les peticions fetes en la moció aprovada el passat 23 de marc per aquest Ple.

Acord 2. Tornar a penjar la pancarta, a la façana de l’ajuntament, que va presidir el nostre ajuntament durant els mesos d’octubre, novembre i principis de desembre del 2017 el la que es podia llegir: “No els volem a la presó”.
 


La moció ha estat rebutjada moció que va ser rebutjada. Han votat a favor els grups polítics d’ERC-AM (2 vots), ARAses (2 vots) i PDeCAT(1 vot). Han votat en contra els grups polítics PSC-CP (5 vots), EpSE-E (1 vot) i LXS (1 vot).