Sant Feliu de Llobregat

Notícia

ERC-Sant Feliu s’ofereix per explorar una majoria alternativa al govern municipal de Sant Feliu de Llobregat

L’Executiva Local d’ERC va aprovar dilluns passat oferir-se per negociar una nova majoria al Consistori. L’Executiva va decidir estendre la mà a ICV per començar aquesta més que possible majoria alternativa a l’actual.

En les darreres setmanes Sant Feliu ha viscut i viu un període de mobilitzacions davant la situació política de Catalunya. La violència policial de l’1 d’octubre, l’empresonament dels Presidents d’Òmnium i l’ANC, l’aplicació del 155 i l’empresonament i exili del Govern legítim de Catalunya, han fet reaccionar a la ciutadania de Sant Feliu.

En aquestes mobilitzacions hem constatat una gran insatisfacció davant la coalició que actualment governa la ciutat. Insatisfacció que ERC-Sant Feliu compartim plenament.

La decisió de l’Executiva Local ve arrel de la complicitat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155 i també pel que fa al no reconeixement del govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i tenint en compte que estem vivint uns moments on no valen sols declaracions equidistants sinó accions contundents de protecció dels drets democràtics i socials.

És per això que ERC-Sant Feliu ha pres la determinació d’oferir-se a explorar una majoria alternativa que permeti configurar un govern local que tingui un compromís inequívoc amb la defensa de la República catalana, els seus representants i les seves institucions.

Un govern municipal que no només es posicioni al costat de les institucions legítimes de Catalunya, sinó que també, amb una mirada estrictament municipal, deixi enrere la grisor d’aquesta primera meitat de mandat i doni un tomb als serveis públics de Sant Feliu, que posi al centre de la gestió a les persones, i que creï per fi una autèntica cultura participativa com sempre hem defensat des de ERC-Sant Feliu.

Emplacem doncs a la força majoritària del Consistori a obrir una nova etapa de diàleg que ens permeti arribar a acords sòlids per construir una nova majoria.

  • Roda de Premsa