Butlletí Online
Sant Feliu de Llobregat
Novembre 2015. Número 1
actualitat
El problema dels nínxols
Ja fa mesos que alguns ciutadans de Sant Feliu estan vivint les conseqüències de la manca d’informació rebuda sobre els canvis en la propietat dels nínxols i les conseqüents concessions. És per això que el passat 22 d’octubre Esquerra Republicana de Sant Feliu vam convocar una xerrada informativa amb l’objectiu de donar a conèixer la problemàtica i resoldre alguns dubtes.
Un centenar de santfeliuencs i santfeliuenques van omplir la sala de l’Ateneu, que va es quedar petita. Bernat Dausà va començar l’acte situant cronològicament els diferents fets i canvis de llei que han afectat i modificat la propietat dels nínxols. Tot seguit, Oriol Bossa va explicar detalladament el que ha passat a Sant Feliu. Una informació feixuga i, de vegades, difícil d’entendre. Alguns moviments veïnals de la ciutat també fa mesos que informen els ciutadans de la problemàtica. Van participar de la xerrada i van poder afegir informació i fets destacats. Una roda de preguntes i diàleg entre els assistents van concloure l’acte.
El grup municipal d’ERC no pot canviar la llei, tot i això, seguirem al costat dels afectats i farem el possible per aconseguir els canvis proposats pels santfeliuencs i santfeliuenques.
Xerrada informativa
Xerrada informativaERC-Sant Feliu renovem l'executiva local
ERC- Sant Feliu vam renovar la nostra executiva local amb la reelecció de Vicente García com a president. La candidatura manté la majoria de membres de l’executiva sortint a la vegada que amplia el seu nombre de participants.
Vicente García s’ha marcat com a objectiu per al proper mandat, augmentar el nombre de militància activa a la SL i coordinar la feina amb el Grup Municipal, amb les nostres tres regidories, per tirar endavant el projecte municipalista d’ERC-Sant Feliu.
Els membres que formen part de la executiva santfeliuenca són:
President: Vicente García
Secretari d'organització: Paco Rodríguez
Secretari d'administració i finances: Miquel Pujol
Secretari d'imatge, comunicació, i 2.0: Aitor Rivera
Secretaria de la dona i entorn: Rosa Maria Tubau.
Secretari de política municipal: Bernat Dausà.
Portaveu del Grup Municipal: Oriol Bossa
Portaveu de les JERC: Marc Olivella
La nova executiva va acordar reunir-se cada dilluns al vespre, i fer una executiva oberta a tota la militància, i gent propera l’últim dilluns de cada més, per comentar els punts de l’ordre del dia dels plens municipals.
Assamblea ERC
Assamblea d'ERCÈxit de la XXIII Botifarrada Popular
Un clàssic de les Festes de Tardor és la botifarrada popular, que cada any organitzen les JERC de Sant Feliu amb la col·laboració de la secció local d’ERC, enguany assolint la XXIII edició. Com acostumem a dir en un acte reivindicatiu com aquest, “res a celebrar el 12 d’octubre!!”.
La jornada va començar a les 12h amb l’obertura de la barra “Tio canya”. De mica en mica el carrer Vidal i Ribas es va anar omplint fins a arribar a congregar 120 persones. El dinar va transcorre amb total normalitat i germanor. En acabar, el portaveu de les JERC, Àlex López, va adreçar unes paraules als assistents, fent clara al·lusió al procés independentista que viu el país. Tot seguit va cedir la paraula al regidor i portaveu del grup municipal d’ERC, Oriol Bossa, que va adreçar unes paraules en clau local, fent esment als 100 primers dies de govern municipal.
Un any més hem de felicitar a les JERC per l’èxit de convocatòria i fins a l’any vinent.
Cartell Botifarrada
XXIII Botifarrada PopularVine al despatx obert!
Cada dilluns, de 6 a 8 del vespre, el despatx d’ERC estarà obert a tota la ciutadania santfeliuenca. Un dels nostres objectius és apropar-nos a la ciutadania i “obrir” l’ajuntament. És per això que us convidem a venir els dilluns o sempre que ho necessiteu.
Volem fer un Sant Feliu entre tots!

Despatx obert
opinió


»
Grup Municipal

El ple d'Octubre
El ple d’octubre celebrat aquest darrer dijous estava mercat per l’aprovació de les noves ordenances fiscals que han de sustentar els pressupostos municipals que es discutiran el mes que ve. Esquerra vam alertar que el procés de gestió d’aquestes ordenances no ens ha satisfet. Un procés on la ciutadania no ha pogut participar i a on la oposició hem tingut poc més d’una setmana per estudiar l’abast de la profunditat de les modificacions que se’ns proposaven. Això pel que fa a la forma; pel que fa al fons des d’Esquerra creiem que encara hi ha marge per plantejar unes ordenances encara més progressives, més justes i que tinguin en compte les capacitats econòmiques dels santfeliuencs i santfeliuenques; a part hi ha qüestions que ens plantegen dubtes raonables com ara el nou tipus de gravamen de l’IBI. Per tot això, ERC ens vam abstenir en la votació per aprovar les ordenances, amb el compromís de que ara obrim un període per presentar al·legacions per intentar presentar unes propostes per fer unes ordenances millors.

D’altra banda el Ple va aprovar per amplia majoria les dues mocions que el grup municipal d’Esquerra vam presentar. Una, per demanar la nul·litat del judici sumaríssim al President Companys i restablir la seva dignitat. Una moció aprovada amb l’únic vot en contra del PP. L’altra moció que presentàvem per denunciar els atacs del govern espanyol, via TC, de les lleis catalanes que actuen contra la pobresa energètica i evitava els talls de llum i de gas en els mesos d’hivern. Aquesta moció també es va aprovar amb tots els vots a favor, excepte el de la regidora del PP, i el vot en contra en l’acord 3 de C’s.

Finalment, i per seguir estudiant a fons l’assumpte de la concessió del cementiri Esquerra vam demanar al Govern que ens entregui tot l’expedient de la gestió del cementiri.La Graella Online
C/ Vidal i Ribas, 8
08980 Sant Feliu de Llobregat
T. 647327278