Sant Fruitós de Bages

Totes les notícies

Aclariment del nostre vot sobre la permuta de terrenys pel creixement d'AMPANS

En relació a la notícia apareguda al diari Regió7 el passat 13 de novembre amb el titular "Sant Fruitós i Santpedor permuten terrenys per al creixement d'AMPANS, i on s'afirma que ERC va votar en contra d'aquesta proposta, des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Fruitós voldríem puntualitzar: No és cert que ERC votés en contra. El sentit del vot d'ERC va ser l'abstenció. Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Fruitós de Bages érem coneixedors de les dificultats que estava tenint AMPANS amb l'ajuntament de Sant Fruitós per poder modificar la classificació del sòl en terrenys ocupats per les activitats de l'entitat i que estaven dins del terme municipal de Sant Fruitós. Per poder tirar endavant la gran tasca que està fent AMPANS per a infants, joves i adults de la comarca i de Catalunya. Coneixedors d'aquestes dificultats, hem estat sempre pendents d'aquesta situació i de tot el rebombori que hi havia en l'àmbit territorial. Hi hem estat presents i pendents de la resolució del conflicte, mantenint converses a diferents nivells per poder disposar de la informació al respecte. Però malgrat que AMPANS, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Santpedor i els redactors del projecte veien viable el projecte, sembla que l'Ajuntament de Sant Fruitós no el podia acceptar. La setmana passada va passar pel ple la modificació del terme municipal, com a via per poder resoldre aquesta dificultat. Els dos regidors d'ERC estàvem completament d'acord amb el fet que finalment es desencalli aquesta problemàtica que, sobretot, ha perjudicat AMPANS tots aquests anys. En el transcurs del ple, l'alcalde, en la seva exposició, es va atribuir tot el mèrit d'haver desencallat aquest atzucac, quan la seva actitud inflexible en el transcurs d'aquests anys era una de les principals causes del problema. Aquest és un problema que creiem es podia haver resolt fa molt temps sense modificacions de terme municipal, simplement amb la modificació de la qualificació dels terrenys.

25è aniversari d'ERC a Sant Fruitós de Bages

El passat dissabte 29 de setembre va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages la celebració d'una arrossada popular al Cobert de la Màquina de Batre en commemoració del 25è aniversari de la refundació de la secció local d'ERC en aquesta localitat. A les acaballes de l'any olímpic, quan encara eren perseguides aquelles persones que somiaven en una Catalunya independent, i després de més de 50 anys des que a Sant Fruitós hi hagué dues alcaldies republicanes (la de l'Isidre Biosca i la de l'Àngel Tañà), un grup reduït de joves santfruitosencs van decidir tornar a activar Esquerra a Sant Fruitós de Bages, com a forma d'expressió política dels seus ideals d'esquerra, independentista i republicana. Al llarg d'aquests 25 anys Esquerra ha estat un partit que ha anat arrelant a la nostra vila, fent-se més present en l'activitat sociopolítica del poble. En el transcurs de l'acte van destacar els parlaments del Gabriel Rufián, diputat i portaveu d'ERC al Congrés de Madrid, la Mirella Cortés, senadora per ERC i del Francesc Riera, familiar de l'Oriol Junqueres. Tots tres destacar la important tasca de les seccions locals arreu de la geografia catalana i, en abordar l'1d'Octubre, van recordar als assistents la importància de continuar proactius i orgullosos d'aquesta efemèride, doncs pels catalans res tornarà a ser igual que abans d'aquesta data. També fou molt esperada la intervenció de l'actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament, l'Àdria Mazcuñan, qui repetirà com a candidata a les pròximes eleccions municipals. L'Àdria va aprofitar el seu parlament per a destacar el decisiu paper que els ajuntaments tenen en el procés cap a la independència de Catalunya, assenyalant que amb la commemoració del 25è aniversari d'ERC Sant Fruitós no es pretén recordar amb nostàlgia el passat sinó reflexionar i prendre consciència dels principals actius d'Esquerra i el seu compromís en la transformació de la nostra societat. Amb el dinar celebrat el passat diumenge Esquerra dóna per finalitzada la commemoració del seu 25è aniversari, el qual s'ha desenvolupat durant aquest 2018 i tingué com a tret de sortida la presentació en format de conferència de la recerca històrica sobre aquest període de la història local feta pel David Ferré a la Biblioteca Pública.

ERC Sant Fruitós celebrarà els 25 anys amb una arrossada popular.

A l'acte commemoratiu hi assitirà Gabriel Rufian, portaveu del grup d'ERC al Congrés. Aquest dissabte la secció local d'ERC a Sant Fruitós de Bages celebrarà el 25è aniversari de la seva refundació amb una arrossada popular al Cobert de la Màquina de Batre. L'acte començarà a 1/4 de dues del migdia amb els parlaments de Gabriel Rufian, portaveu del grup d'ERC al Congrés, de Jesús Valero, president de la secció local i de la recentment escollida candidata per encapçalar la llista d'ERC de les pròximes eleccions municipals, Àdria Mazcuñan. Tot seguit qui vulgui, es podrà quedar a dinar un arròs vegetal o de muntanya. Els tiquets es podran adquirir allà mateix al preu de 7 € o bé comprar-los per anticipat a Foto Isidre i a l'oficina Mapfre de Sant Fruitós per 5 €. També es poden fer reserves a: ercsantfruitos@gmail.com o trucant al 684 416 665.  

Àdria Mazcuñan tornarà a ser la candidata d’ERC a l’alcaldia de Sant Fruitós.

El passat dissabte dia 22 de setembre, una nodrida representació dels militants i simpatitzants d’ERC a Sant Fruitós de Bages van decidir en assemblea i per unanimitat recolzar la candidatura a l’alcaldia de l’actual regidora i portaveu d’aquesta formació política a l’Ajuntament, l’Àdria Mazcuñan i Claret. El fet que torni a ser la candidata d’aquesta formació política ha estat valorat com un senyal d’estabilitat, continuïtat i plena confiança en la seva tasca com a regidora municipal al llarg de la present legislatura per part de la militància i dels dirigents locals d’ERC. En una breu intervenció a l’assemblea l’Àdria es va refermar en el seu compromís de seguir treballant intensament per a les santfruitosenques i santfruitosencs, amb més energia si cal, i amb la complicitat de tots els companys de la secció local, seguint amb el tarannà constructiu i positiu que ha caracteritzat el grup municipal d’Esquerra Republicana aquesta legislatura. Al llarg de les properes setmanes, ERC Sant Fruitós vol confegir una llista de gent preparada en diferents àmbits, motivada i implicada per fer poble de debò, per fer República. Una llista per poder fer de Sant Fruitós de Bages un poble de referència en polítiques socials, igualitàries, justes i feministes, un poble de referència de camí cap a la consolidació de la República. L’Àdria Mazcuñan és educadora social a l'ajuntament de Santpedor, mare de dos fills i responsable de la Secretaria de Polítiques d’Igualtat a ERC Bages. Durant aquesta legislatura ha estat la portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament.  

Alzina al Pont de Cabrianes

S'aproven dues mocions mediambientals presentades per ERC Sant Fruitós

ERC a Sant Fruitós aposta pel verd com a eix bàsic, vol vetllar per la millor qualitat de vida dels veïns i veïnes de Sant Fruitós. Per això en els darrers mesos hem presentat al ple dues mocions dins de la mateixa temàtica, la promoció i preservació del patrimoni natural. Així doncs, vàrem presentar al ple de febrer de 2018 una moció per a l'adhesió a les Viles Florides, per poder esdevenir un poble amb distinció de treballar en la millora i la potenciació d'espais verds urbans, la seva gestió sostenible, la conscienciació ciutadana, l'educació mediambiental i la creació d'un entorn propici per a la recepció i estada, tant dels residents com dels visitants i turistes. Viles Florides té com a objectius: Promoure la protecció i millora dels espais verds i urbans Contribuir a la millora de la qualitat de vida dels residents Promoure la cohesió social Millorar la consciència social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental Millorar la imatge dels municipis Millorar l'acolliment de visitants i turistes Contribuir al desenvolupament de les accions locals Generar espais de formació, reflexió i debat al voltant de la gestió sostenible i la millora i potenciació del verd urbà. I al ple del mes de juny vàrem presentar una moció per a la protecció del patrimoni botànic de Sant Fruitós. Aquesta moció proposada per ERC va ser treballada amb GfP i presentada de forma conjunta. Es pretén la creació d'una comissió que vetlli per l'elaboració i l'execució d'un catàleg i pla especial urbanístic de protecció dels arbres i arbredes del poble. La moció proposada per ERC té l'objectiu de poder establir les mesures necessàries per a l'adequada preservació, consolidació, millora i gestió dels arbres i arbredes singulars que conformen el patrimoni natural de Sant Fruitós, per evitar-ne la degradació i desaparició. No es queda només en la redacció d'un catàleg si no vol anar més enllà, demana la incorporació al planejament urbanístic dels valors ecològics ambientals, paisatgístics i socials que representen els arbres i arbredes davant les pressions urbanístiques i tensions que suposen el creixement del poble i les infraestructures que l'envolten.

La Carme Bertral, explica el sistema sanitari de la República catalana a Sant Fruitós

La Carme Bertral, responsable de la Comissió de Salut d'Esquerra Republicana, i col·laboradora molt estreta de l'actual consellera de Salut, Alba Vergés, va fer la presentació sobre com hauria de ser el sistema nacional de salut de la República catalana, on va voler remarcar la qualitat del sistema sanitari català. Conscient que primer les retallades dels darrers anys i, més recentment, el 155 han exhaurit els recursos de la sanitat pública, va reivindicar la necessitat de continuar treballant per construir un sistema "més públic, més capaç de combatre les desigualtats, més universal, de més qualitat i sostenible". Bertral va recordar que "tenim l'oportunitat de donar lloc a una altra manera de fer política sanitària". "Volem un sistema de salut integral, social, universal i republicà", va afegir. Entre els assistents hi era present la senadora Mireia Sala i nombrosos professionals relacionats amb la sanitat. Tots ells es van felicitar que, per fi, entre l'Ajuntament i la Conselleria de Sanitat s'arribés a l'acord de traslladar les futures instal·lacions del CAP de Sant Fruitós de Bages a l'edifici de l'antiga biblioteca. Aquesta ha estat una llarga reivindicació d'ERC Sant Fruitós, que ha estat proposada diverses vegades a l'equip de govern en sessió plenària i que finalment s'ha vist ratificada amb aquest acord.

El Ple  aprova una moció presentada per ERC en favor del lliure ús dels llaços grocs en espais públics.

En una sala amb força gent abillada amb samarretes grogues, amb 11 vots a favor (ERC, PdCAT i GfP) i 2 en contra (PSC-PSOE) el Ple municipal de Sant Fruitós del passat dijous 14 de juny va donar suport a la moció presentada inicialment pel grup d’Esquerra, i amb l’adhesió posterior de GfP i PdCAT, a favor de l’ús de llaços grocs en espais públics i per condemnar a aquelles persones que els retirin. Aquesta iniciativa ja havia estat aprovada per altres municipis catalans, però és la primera vegada que ho fa un municipi del Bages. En la moció defensada per la portaveu dels republicans, Àdria Mazcuñán, es destaca l’ús que es fa dels llaços grocs com a símbol de reivindicació contra la presó cautelar d’activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques i també l’ús que en fan força persones que no són independentistes, però que estan a favor dels drets de les persones injustament tractades. En aquest senti, amb l’escrit defensat per ERC es vol “donar suport a la col·locació de llaços groc en llocs públics, i de qualsevol altre símbol que és consideri, per tal de reivindicar per la presó cautelar d’activistes socials i càrrecs electes és injusta i injustificada” i, al mateix temps, “es condemna que es retirin aquests símbols de la via pública per part de persones alienes a qui els ha posat”. Al llarg del debat es van evidenciar lògicament les diferències entre els regidors unionistes del PSC-PSOE, per una banda, i la resta de regidors municipals per l’altra, conscients que a aquestes alçades de la legislatura qualsevol gest o paraula pot tenir una transcendència política que en altres circumstàncies no la tindria. Per a uns es tractava de defensar la llibertat d’expressió i per als altres es tractava d’un acte vandàlic en contra de la unitat d’Espanya. A un any escàs de les properes eleccions municipals, l’aprovació d’aquesta moció probablement afegeix més problemes a les relacions en el sí de l’equip de govern del consistori santfruitosenc.

‘Macroparada’ Free Junqueras a Sant Fruitós, per reclamar la posada en llibertat de l'Oriol i dels altres presos polítics  

A Sant Fruitós de Bages hi haurà parada informativa aquest dissabte, de 10 a 13 h a la Ctra. de Vic (davant del CONSUM)   El cap de setmana del 3 i 4 de març Esquerra Republicana fa un gran desplegament al territori a iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com de la resta de presos polítics; Joaquim Forn, Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. Arreu del país hi haurà més de 150 parades de les quals nou tindran lloc al Bages i al Moianès amb la presència de dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana.   La Plataforma Free Junqueras denuncia que l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics.   L'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació, massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica, d'una part importantíssima de la ciutadania catalana.   La macroparada és una iniciativa que vol posar en relleu, un cop més, que la reacció de l’Estat posa en perill els principis democràtics més elementals.   El vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’Esquerra Republicana, Isaac Peraire, ha explicat que “amb la macroparada Free Junqueras es reclama la immediata posada en llibertat d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del conjunt del poble de Catalunya”.

ERC Sant Fruitós present a la Festa de l'Arròs

Aquest diumenge hem celebrat la Festa de l’Arròs al nostre poble i el regidor i la regidora d’Esquerra han estat a la pista on es reparteix l’arròs per confraternitzar i gaudir de l’acte en companyia de la resta de regidors, personalitats i representants de les entitats locals. Tradicionalment la Festa de l’Arròs ha estat un dia de germanor entre tots els assistents, a banda dels idearis polítics i socials de cadascú. També una vegada més ERC ha estat present a la fira d’entitats i al dinar amb una taula, al costat de l’ANC, amb més de 30 comensals, entre ells l'Adriana Delgado, diputada al Parlament de Catalunya, que una vegada més ens ha acompanyat en aquesta diada. Aquest any entre les autoritats no hi havia cap representant de les forces d’ocupació estatals. En el cas que haguessin assistit, els regidors d’ERC haurien abandonat la pista, com a mostra de desacord amb la repressió desfermada sobre el poble de Catalunya l’1 d’O. i l’empresonament injust i la persecució judicial de polítics i activistes socials en favor de la independència.