Sant Fruitós de Bages

Notícia

Aclariment del nostre vot sobre la permuta de terrenys pel creixement d'AMPANS

En relació a la notícia apareguda al diari Regió7 el passat 13 de novembre amb el titular "Sant Fruitós i Santpedor permuten terrenys per al creixement d'AMPANS, i on s'afirma que ERC va votar en contra d'aquesta proposta, des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Fruitós voldríem puntualitzar:

No és cert que ERC votés en contra. El sentit del vot d'ERC va ser l'abstenció.

Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Fruitós de Bages érem coneixedors de les dificultats que estava tenint AMPANS amb l'ajuntament de Sant Fruitós per poder modificar la classificació del sòl en terrenys ocupats per les activitats de l'entitat i que estaven dins del terme municipal de Sant Fruitós. Per poder tirar endavant la gran tasca que està fent AMPANS per a infants, joves i adults de la comarca i de Catalunya.
Coneixedors d'aquestes dificultats, hem estat sempre pendents d'aquesta situació i de tot el rebombori que hi havia en l'àmbit territorial. Hi hem estat presents i pendents de la resolució del conflicte, mantenint converses a diferents nivells per poder disposar de la informació al respecte. Però malgrat que AMPANS, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Santpedor i els redactors del projecte veien viable el projecte, sembla que l'Ajuntament de Sant Fruitós no el podia acceptar.
La setmana passada va passar pel ple la modificació del terme municipal, com a via per poder resoldre aquesta dificultat. Els dos regidors d'ERC estàvem completament d'acord amb el fet que finalment es desencalli aquesta problemàtica que, sobretot, ha perjudicat AMPANS tots aquests anys.

En el transcurs del ple, l'alcalde, en la seva exposició, es va atribuir tot el mèrit d'haver desencallat aquest atzucac, quan la seva actitud inflexible en el transcurs d'aquests anys era una de les principals causes del problema.
Aquest és un problema que creiem es podia haver resolt fa molt temps sense modificacions de terme municipal, simplement amb la modificació de la qualificació dels terrenys.
Hem cregut en el projecte d'AMPANS des que tenim ús de raó, i seguim creient-hi, i ens hagués agradat que tota aquesta situació s'hagués pogut resoldre sense perdre el petit trosset de l'entitat dins de Sant Fruitós, i menys amb aquest mal regust de boca.

Justament creiem que és una vergonya que el projecte d'ampliació d'AMPANS hagi quedat 4 anys parat per la manca de capacitat de resolució de l'actual equip de govern.

Cal recordar que la Llei d'urbanisme és igual per a tots els municipis de Catalunya i per tant que finalment l'única sortida hagi sigut que Sant Fruitós cedís els terrenys a Santpedor, és una mostra sense precedents de mala getó municipal.
Ara Santpedor desenvoluparà el mateix pla que fins ara no era possible, simplement perquè es en un altre municipi, justament en el moment que Sant Fruitós està redactant el nou POUM.
D'aquí va venir el sentit del nostre vot, que no va ser en contra, sinó que va ser una abstenció.

Desmentim la informació que el govern municipal de Gent fent Poble i PSOE han fet arribar als mitjans de comunicació. Menteixen una vegada més. No vam votar en contra, ens vam abstenir. Ens vam abstenir per l'actitud i postura de l'alcalde respecte a aquest tema a l'hora d'exposar-lo, i ens vam abstenir pel fet que això no s'hagi pogut resoldre de cap altra manera que pel fet que AMPANS hagi hagut de marxar de Sant Fruitós. Aquest és el nostre disgust i posicionament, i no cap altre.

Evidentment, estem contents que AMPANS finalment pugui tirar endavant amb el projecte que tenia, i lamentem els anys d'espera i demora, esperant que no s'hagi fet tard per ells. Contents que a Santpedor els acullin amb els braços oberts i sense posar-los més traves per al desenvolupament de la seva activitat educativa.

La Portaveu del Grup Municipal d'ERC-AM a Sant Fruitós de Bages
Àdria Mazcuñan i Claret