Sant Hilari Sacalm

Totes les notícies

25 raons per no defallir, Oriol

El nostre secretari d'organització, en Daniel Duran, ens comparteix un fragment d'una carta que ha fet arribar a l'Oriol Junqueras, en què  exposa 25  motius perquè el president  del partit no es rendeixi des de LLedoners. Es tracta d'una raó per cada any de presó, malauradament,  que se li demanen en els escrits d'acusació de la Fiscalia. Sabem de tota manera, que no es rendirà el vicepresident legítim ;). Aquest n'és el resultat: 1. Perquè la Mara i tu vau tornar a aixecar aquest gran partit, el més antic de Catalunya, venint d'on venia pagant el desgast del segon tripartit. 2. Perquè amb tu com a president hem tret els millors resultats de la nostra història des de la República. 3. Perquè has estat a l'alçada del que militància esperava i esperem de tu. 4. Perquè ens has fet creure, com deia Eleonor Roosevelt, que el futur pertany a aquells que creuen en la bellesa dels seus somnis. 5. Perquè aquest somni el tenim a tocar, i mai deixarem que ens l'abarateixin al primer revolt. 6. Perquè ets el nostre líder, i et necessitem fort. 7. Perquè la Dolors et necessita fort. 8. Perquè el Raül et necessita fort. 9. Perquè la Carme et necessita fort. 10. Perquè el Toni et necessita fort. 11. Perquè la Marta i la Meritxell et necessiten fort. 12.Perquè Catalunya necessita els seus líders 13. Perquè els líders no escapen. 14: Perquè sé que ho fas; de continuar liderant i guiant al Sergi, la Marta el Pere o el Roger. 15. Perquè guanyarem les eleccions Europees amb tu com a candidat. 16. Perquè el meu vot ja el tens, així com al pròxim Congrés Nacional si s'escau. 17. Perquè l'Ernest Maragall serà el pròxim alcalde de Barcelona. 18. Perquè a les municipals serem primera força. 19. Perquè som el partit de l'1 d'octubre. 20. Perquè mereixies ser president el 21 D. 21. Perquè sé que el temps, i potser Estrasburg ens donarà la raó. 22. Perquè quan siguem més, i com més diversos millor, tindrem la força definitiva per l'embat final.

78 anys de l'assassinat del president Companys

El 19 de març de 1931 es fundava Esquerra Republicana de Catalunya. Fou resultat de la unió de les organitzacions: Estat Català de Francesc Macià, el Partit Republicà Català de Lluís Companys i el grup L’opinió de Joan Lluhí. Fins a l’arribada de la dictadura franquista, el partit  va esdevenir el principal referent polític del país amb diverses victòries electorals. Tanmateix la història va fer complexa la trajectòria del nostre partit. Exili per uns, assassinat per altres. Així,  mai ens cansarem de recordar l’afusellament del  president Companys o la defensa de la dignitat presidencial dels presidents Irla o Tarradellas. La resta d’història, prou coneguda, fins i tot s’ha repetit   Aquest 15 d’octubre farà 78 anys de l’assassinat del president. Del nostre fundador, i referent. A Sant Hilari, cada any es recorda el president a tren d’alba. Aquest any però, els companys d’Esquerra d’arreu de ben segur que tindrem present tots els presos polítics i exiliats. Mireu , efectivament, si la història es repeteix o alguns voldrien que es repetís (Pablo Casado ho insinuava fa un any)  que aquesta setmana d’octubre hem tingut un episodi surrealista. La dreta espanyola, concretament el PP del mateix Pablo, de M. Rajoy,  de la Gurtel i fundat per un ministre franquista, va dir en seu parlamentària que la “bandera del pollo” era la bandera de tots els espanyols. Tanmateix,  hom sap que és una bandera preconstitucional, i que Gabriel Rufián s’hi referia irònicament. La seva reacció estupefacte no podia dissimular al veure que la diputada popular entenia una bandera franquista com la de tots. No poden o no volen  amagar el seu feixisme...   Com cada 15 d’octubre, doncs, el president  amb tots nosaltres.     Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer   Fins a la victòria.  

Entrevista al cap de llista #Xevi2019

Us deixem amb l'entrevista que li van fer al nostre alcaldable, Xevi Prat, el passat mes de Setembre. Esperem que la gaudiu: Bé Xevi, aquest any et presentes com a cap de llista per ERC a Sant Hilari, explica’ns una mica perquè decideixes fer aquest pas.  Doncs tot va començar fa molt temps, la política sempre m’havia agradat moltíssim. Diguem que les inquietuds internes, la manera com s’han desenvolupat les coses al poble, el fet que es perdés el grup d’Esquerra Republicana de Sant Hilari perquè no va sortir cap regidor a l’Ajuntament i el meu historial (vaig participar al 13D, a les consultes, sóc cofundador de l’ANC, estic vinculat en molts entorns, etcètera) em van fer veure que al meu poble li faltava una mica més i em vaig empènyer –també em van empènyer- a formar i reformar la nova ERC de Sant Hilari.    Els meus companys i jo ens vam començar a moure, a buscar gent, a parlar amb els vilatans del poble i, en definitiva, vam començar de nou.  Perquè simplement hem començat de nou, és nova Esquerra i tots són cares noves. Els nostres companys anteriors ens han cedit el pas amablement i, a partir d’aquí, després de parlar molt, vam prendre la decisió: que jo fos l’alcaldable del poble. Jo en tenia ganes, els companys en tenien ganes i el poble crec que en té ganes, sobretot de canvis.  I, per aquells que encara no ho sàpiguen, qui és en Xavier Prat?   Bé jo no vaig néixer aquí a Sant Hilari sinó a un poblet molt petit a prop de Vic, allà ens coneixíem tots i per a mi aquell lloc era el centre del món. En començar a fer-me gran i en moure’m més vaig arribar a Sant Hilari, on vaig conèixer la meva esposa.  Aleshores em semblava  immens, havia passat de viure  en un poble de 800 habitants a un de 6.000!    Recordo que el primer dia em preguntava com ho faria per conèixer a tothom i pensava que no podria, per això la idea era conèixer el poble. Conèixer el poble implica moltes més coses, com es mou, quines entitats té, quina gent està governant.

SETEMBRE 2018

Encetem un nou setembre, i un nou curs polític crucial com els darrers 6 anys. Un mes que ens porta una nova diada, i com cada any la gent de Sant Hilari baixarem a la manifestació amb els busos organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana. Des d’ERC Sant Hilari Sacalm, hi participarem com sempre. Així com cada any, prendrem part a la tradicional ofrena a la Plaça Moragues.  Aquest mes, també,  ens porta una cita important per nosaltres. El dia 23 celebrem l’acte de presentació pública del nostre candidat a l’alcaldia, en Xavier Prat. Hi comptarem amb la presència de la portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, l’Anna Caula. Us esperem a tots i a totes!! D’altra banda , estem a les portes d’una tardor que es preveu calenta. La celebració del judici, i del primer aniversari del referèndum d’autodeterminació i d’aquella jornada històrica- malgrat la violència feixista de l’estat espanyol-  és un fet molt important.  En aquest sentit, a  Sant Hilari, el 30 de setembre tindrà lloc la inauguració de la plaça 1 d’octubre   Acabem recordant-vos que,  el pròxim 15 d’octubre es commemoraran 78 anys de l’afusellament del President Companys. Ara que sembla que la conjuntura política  a Madrid i la debilitat del govern del PSOE fa que necessiti molts suports, és possible que es reobri la finestra d’oportunitat de l’anul·lació del judici sumaríssim i franquista contra el president. A Sant Hilari, com cada any recordarem la barbàrie encenent tres salves d’honor a tren d’alba. Salut i República

Xavier Prat, cap de llista d'ERC per Sant Hilari Sacalm

Anem per feina!

Bon dia Sant Hilari !!   Suposem que ho heu sentit a dir,  no és cap secret,  ja fa un temps que ERC de Sant Hilari ha començat a renovar-se. Un grup de persones animades per gent del poble i per persones de la comarca ens hem decidit començar de nou la ERC de Sant Hilari.  Han estat uns mesos molt emocionants i intensos, parlant amb persones del poble, buscant noves visions dels diferents problemes, buscant gent per participar amb nosaltres i fer un poble des d’un altre punt de vista. No és fàcil trobar un grup de persones que vulguin dedicar-se a la política local, i tampoc es fàcil que s’avinguin tots a la primera. Però després d'unes converses molt intenses hem decidit que tirem endavant una nova ERC. Els membres de ERC que ens precedeixen, humilment, han deixat pas a les noves generacions, i s'han posat a la nostre disposició.No ha estat fàcil, moltes reunions per buscar un enfocament comú i esperançador entre les persones del poble que formem una nova  ERC de Sant Hilari.Gairebé tots nosaltres som novells en la política, alguns només tenim experiències en entitats del poble, però aquesta visió des de les entitats ens és molt important per veure certs problemes. La nostre intenció no és cap altre que millorar el poble, millorar les infraestructures, seguretat, serveis... mirar què li falta al poble i fer-ho. Sabem que en les últimes eleccions municipals ERC no va estar a l'alçada, però això el poble va decidir que ERC no tingués cap regidor. Sabem que hi va haver coses que no es van fer bé però això ens ajuda a no cometre els mateixos errors d’abans. Ara, comencem de nou, comencem una ERC amb molta il·lusió, amb energia per fer les coses ben fetes, per fer coses noves, per fer un poble millor. Tornem per què creiem que podem aportar un seguit idees per fer un poble més dinàmic, més viu, més alegre. Un poble on tothom s'hi trobi bé, on tothom que vulgui parlar pugui ser escoltat. Un poble on els vilatans se sentin segurs.

Nova Secció Local d'Esquerra Republicana a Sant Hilari Sacalm

A les eleccions municipals del 2015, ERC de Sant Hilari va treure mals resultats. El poble no va fer confiança a la llista republicana i el partit va perdre tota representació al plenari. Començava un temps d'incertesa, una sensació de fi d'etapa. Calien nous actors i nous lideratges. Calia renovar-se, però mantenint l’essència. Aquell temps de travessia del desert va donar com a fruit a que la Secció Local quedés en mans de la gestora sota el paraigua de la Comarcal del partit. Amb tot, alguns militants i col·laboradors van seguir mantenint les constants del partit. Tanmateix, un grup entusiasta i jove ben entrada la primavera del 2017, i després de moltes reunions amb militants i simpatitzants per veure com ho veien, vam presentar la nostra candidatura a formar part de la nova executiva del partit al poble, i per tant a constituir una nova secció local. Així, vam organitzar una Assemblea Local i la militància ens va recolzar. D'aquesta manera, en David Juanhuix Tarrés en sortí  escollit president de la secció Local, en Daniel Duran com a secretari d'organització i comunicació, i la Nuri Torrent, secretària de la Dona i tresorera. Passat un temps de prendre mides a la nova situació i gestió del partit, tenint en compte que molts érem nous en política, el grup va seguir creixent  i fins a dia d'avui en aquest estiu 18. El grup s'ha consolidat. Comptem amb una bona colla de col·laboradors i col·laboradores, nous militants i simpatitzants que volen treballar per el futur del poble. Entre ells, en Xevi Prat el nostre candidat a l'alcaldia per l'any 2019. I pel que fa a la resta, ja els heu pogut conèixer amb el nostre butlletí. Tots plegats, doncs, tenim ganes de seguir creixent, de seguir fent créixer el grup i no pararem fins a consolidar el projecte per tal de fer la millor de les llistes possibles com a resultat de la diversitat del poble.  Treballarem per a una llista transversal, oberta, jove, dinàmica, però també tenint en compte l'experiència.