Sant Joan de les Abadesses

Totes les notícies

Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, i Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès.

ESQUERRA RIPOLLÈS COMENÇA LA CAMPANYA ELECTORAL PELS COMICIS DEL 28N

Esquerra Republicana de Catalunya va iniciar, ahir a la nit, la popular enganxada de cartells que caracteritzaran aquesta campanya electoral pels propers comicis del 28 de novembre al Parlament de Catalunya. En aquest cas, Esquerra no va esperar a la mitjanit com regeix la tradició ja que, des de fa uns anys, els cartells no diuen explícitament "vota". Fet que permet que es puguin penjar amb més antelació. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, i Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, ambdues presents a les llistes d'Esquerra per Girona als llocs 7 i 15 respectivament, varen ser les encarregades de penjar el primer cartell de la campanya.

Grup Municipal d'Esquerra Sant Joan.

LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA, AQUEST OCTUBRE, UNA NOVA EDICIÓ DEL BUTLLETÍ “LES COSES TAL COM SÓN”.

La última setmana del mes d’octubre, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la darrera edició del butlletí “les coses tal com són”. Document que respon a la necessitat d’informar, a la població santjoanina, de l’ampli ventall de gestes que du a terme, tot i estar a l’oposició, el grup municipal d’Esquerra al consistori, així com la fiscalització, per part dels nostres regidors, vers la política efectuada per l’equip de govern dels socialistes. La temàtica principal escollida en aquesta nova edició correspon al nou planejament urbanístic de Sant Joan (POUM), aprovat únicament amb el consentiment del partit del socialistes, el passat 7 de maig. Planificació urbanística, no consensuada amb cap altra força política, que implica un creixement desmesurat, irreal i aberrant de quasi 500 habitatges als extrems del municipi –amb una previsió d’increment poblacional de més de 2000 habitants-, alhora que preveu una dispersió important dels equipaments docents i esportius – que hipotecarà i minvarà la vida comercial i social del centre neuràlgic de la vila -. A la vegada, en aquesta nova edició de “les coses tal com són”, també s’hi mostra un especial esment al recolzament, exposat públicament per part del batlle santjoaní, al possible recurs vers el POUM aprovat i proposat per l’equip de govern, que decideixin interposar alguns dels veïns afectats pel futur desenvolupament urbanístic. Fet incoherent que implica que la màxima autoritat local dóna suport a un recurs que intenta rebatre un acord aprovat per ell mateix. El butlletí també conté aquelles propostes que el grup municipal d’Esquerra ha plantejat al llarg de les últimes sessions plenàries, com ara la nova ubicació del nou tanatori, la retirada del transformador del carrer Vista Alegre, encara en peu a dia d’avui, tot i que l’alcalde va manifestar públicament que es retiraria el passat mes d’agost, l’abaixada de la taxa d’escombraries, que podria haver estat més agosarada, una disminució més valenta de l’Impost de Béns Immobles, o l’eliminació de la nova parada de bus, la qual ha estat responsable de diverses temptatives d’accident.

Sergi Albrich

SERGI ALBRICH SERÀ EL CAP DE LLISTA PER ERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 2011

En una reunió celebrada aquest dissabte, la militància del partit ha participat en l’elecció del cap de llista per les eleccions municipals fent les seves aportacions per acabar escollint per unanimitat al geòleg santjoaní Sergi Albrich i Viñas, de 27 anys. FORMACIÓ. Albrich és llicenciat en Geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i està cursant l’última etapa del mestratge en Govern Local, a la vegada que està fent el Doctorat en Geologia en aquesta mateixa universitat. En l’àmbit professional, treballa com a geòleg a la Generalitat de Catalunya. TRAJECTÒRIA. L’estreta vinculació de Sergi Albrich amb el municipi de Sant Joan de les Abadesses ve de lluny, ja que durant més de 10 anys ha format part del Grup Esplai Somnis, essent el president d’aquesta entitat entre els anys 2002 i 2007. Durant aquesta llarga etapa ha estat el responsable i co-responsable de moltes activitats dutes a terme, com ara els camps de treball, les acampades infantils o bé els parcs nadalencs. A la vegada, durant el 2009 forma part de la secció infantil de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, entitat a la qual encara col•labora puntualment. EXPERIÈNCIA. L’any 2007 forma part de la llista electoral pels comicis d’aquell mateix any i, el passat mes de novembre del 2009, és nomenat regidor del consistori de Sant Joan de les Abadesses, en substitució de l’ex-alcaldessa Elisabet Regué. A la vegada, es responsable de la creació de la secció local de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, l’any 2008, i, al mateix any, forma part de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, al capdavant de la secretaria de comunicació. Càrrec que ocupa fins el passat mes de juliol, quan es escollit president de la secció local, en substitució de Menci Colomer. FUTUR. Sergi Albrich assumeix amb orgull i responsabilitat aquest nou repte personal, atès que respon a la confiança atorgada per part dels companys d’Esquerra de Sant Joan i comporta una important dedicació i treball personal per tal d’aportar el màxim de si mateix, a fi millorar molts dels aspectes del municipi que l’ha vist créixer, així com la vida de tots els santjoanins i santjoanines.

Cartell ponència 10 de setembre de 2010

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA

Per tercer any consecutiu la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses - conjuntament amb la secció local de les JERC - du a terme un nou esdeveniment que s'inclou a l'ampli ventall d'activitats i celebracions que s'organitzen en motiu de la Festa Major del municipi. Acte que té la finalitat de donar a conèixer i establir una estreta pedagogia als fets ocorreguts a l'11 de setembre de 1714, quan el poble català va perdre, de forma notòria, els drets i les característiques que el defineixen com a tal a mans de les tropes borbòniques i espanyolistes. Enguany l'acte, novament, consistirà en una ponència que durà el títol " El Significat de l'11 de Setembre i El Nacionalisme Català a ulls d'Espanya", a càrrec del catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda, i el periodista i portaveu de la Plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix, Jordi Vilarrodà. La ponència constarà de dues parts; la primera, el relat històric, a càrrec de Joaquim Albareda, dels fets que ocorregueren als anys previs al dia 11 de setembre de 1714, així com es detallen aquest fets a la resta de l'Estat Espanyol. I, una segona part, a càrrec de Jordi Vilarrodà, que consistirà en analitzar com han tractat els mitjans de comunicació espanyols, les successives consultes sobre la independència i la manifestació del 10 de juliol vers la nefasta sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. L'acte tindrà lloc el proper divendres 10 de setembre, a les sis de la tarda al vestíbul de l'escola Abadessa Emma de Sant Joan de les Abadesses.

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN ALERTA DEL PERILL QUE COMPORTA L’ACTUAL PARADA D’AUTOCARS UBICADA, DES DE FA POCS MESOS, A LA CARRETERA DE CAMPRODON.

Fa pocs mesos, l’equip de govern del Partit dels Socialistes de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va prendre la decisió unilateral d’eliminar la parada d’autocars ubicada al paratge de can Crehuet per tal de traslladar-la a la carretera Camprodon. La ubicació d’aquesta parada al bell mig de la carretera Camprodon implica, tot sovint, situacions de perill en el moment que els autocars paren per tal de permetre l’accés dels vilatans a l’interior del vehicle. Masses vegades s’han produït temptatives d’accident provocades per l’intent d’avançament dels vehicles situats darrere l’autocar que, al no disposar de prou visibilitat, s’aventuren a dur a terme la maniobra. Per aquest motiu, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya - a la sessió plenària del passat divendres 30 de juliol -, va sol•licitar que es busqués un nou espai, més segur i menys perillós, per tal d’ubicar la parada d’autocars. Aquesta petició és la segona que formula el nostre grup municipal i, fins al moment, no s’ha produït cap intent de canvi. Fins al moment, no s’ha produït cap sinistre en aquest punt negre de Sant Joan, però ja son moltes les temptatives d’accident que s’han produït i, per sort, no han arribat a materialitzar-se. Per aquest motiu no volem que passi com altres localitats catalanes amb punts negres similars a les seves vies de transport, que tot i l’interès per subsanar aquests problemes- sovint provinents per part de l’oposició política -, han acabat desencadenant fatídics accidents que, en origen, s’haguessin pogut evitar. Esquerra proposa que es destini la bossa de diners, provinent de l’estalvi de les retribucions dels regidors, a finalitats socials. Un dels punts a tractar a la sessió plenària del passat divendres 30 de juliol fou la rebaixa del 5% de les retribucions dels regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. La mesura fou aprovada per unanimitat dels membres de la corporació.

Transformador elèctric, Vila Vella

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES SOL•LICITA QUE ES BUSQUI UNA NOVA UBICACIÓ PEL TRANSFORMADOR ELÈCTRIC DEL CARRER VISTA ALEGRE, A FI DE PRESERVAR LA VISUAL D’ENTRADA DEL MUNICIPI.

La Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses ha sofert importants canvis al llarg dels últims anys. Canvis que amb el pas del temps han permès millores substancials i molt importants a tot l’entorn del casc antic del municipi. La Llei de Barris, aconseguida a la darrera legislatura d’Esquerra Republicana de Catalunya al capdavant del consistori santjoaní - amb els vots no a favor del PSC - ha estat una de les principals fonts d’injecció econòmica que han permès la millores de la Vila Vella. Les últimes actuacions que s’estan duent a terme a la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses corresponen a la millora del paviment, del clavegueram i d’altres servis d’alguns carrers, com el Vista Alegre, Tints i Abat i Isalguer. Per aquest motiu i atenent les millores esmentades que s’estan realitzant al carrer Vista Alegre, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol sol•licitar a l’equip de govern del PSC que busqui una nova o millor ubicació pel transformador elèctric situat al carrer Vista Alegre davant de l’antic Hostal Ter, per l’impacte visual que representa i pel mal estat en que es troba la caseta on està ubicada. Essent una proposta de canvi el desplaçament d’aquest element al subsòl del propi carrer Vista Alegre, o en algun local pròxim, del qual n’existeix un projecte i un estudi realitzat pel propi ajuntament. La desaparició de la situació actual del transformador elèctric permetrà obtenir una millor visual de la imatge imponent del Casc Antic de Sant Joan de les Abadesses, a la seva entrada pel pont Nou, i donar continuïtat a tota la nova barana que s’està duent a terme.

SERGI ALBRICH PREN EL RELLEU, DE LA MÀ DE MENCI COLOMER, DE LA PRESIDÈNCIA DE L’EXECUTIVA DE LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES.

Sergi Albrich i Viñas, actual regidor de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, serà el nou president de l’executiva de la secció local d’Esquerra Republicana de Sant Joan de les Abadesses. Des de l’any 2003, Menci Colomer i Nogué ha estat el president de l’executiva local, així com regidor del consistori durant part de la legislatura 2003-2007. Durant aquest anys Colomer ha estat el màxim responsable de la projecció local que ha tingut el partit a nivell municipal. Ha estat el principal impulsor i gestor del gran nombre d’activitats que ha organitzat la secció local, així com el suport mostrat, per part de la secció local, en tot moment als regidors i regidores del Grup Municipal a l’ajuntament del municipi. Sergi Albrich és regidor, a l’oposició, de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des del novembre del 2009. Moment en què la cap de llista pels comicis de l’any 2007, va dimitir. Albrich és membre de l’executiva local santjoanina, on fins ara s’ha ocupat de la secretaria de comunicació. L’any 2008, conjuntament amb el regidor Joan Álvarez, impulsa la creació de la secció local de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. Sant Joan de les Abadesses, 11 de juliol de 2010.

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA LA SEGÜENT MOCIÓ, EN CONTRA LA SENTÈNCIA EFECTUADA PER PART DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL VERS L’ESTATUT DE CATALUNYA

Davant la recent sentència efectuada per part del Tribunal Constitucional, el dia 28 de juny de 2010, envers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum pel poble català el mes de juny de l’any 2006. Atès que no s’ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de l’any 2006, quan aquest va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport al text. Entenent que la retallada que el Tribunal Constitucional ha efectuat a l’Estatut, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant un referèndum, no pot ser admesa democràticament. Considerant que el Tribunal Constitucional és avui un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació davant de fets evidents com és la defunció d’alguns dels seu magistrats. Constatant la diferència de tracte del Tribunal Constitucional entre els diferents estatuts d’autonomia en qüestions i punts que són exactament iguals o pràcticament idèntics. Atès que aquesta sentència comporta una ruptura del pacte constitucional i de la via autonomista. Fet que haurà de tenir en compte l’obertura de nous camins mitjançant l’exercici del dret de l’autodeterminació. Atès que Catalunya és una nació amb plena voluntat de decidir per ella mateixa i amb total llibertat per fer us del seu dret a l’autodeterminació. En relació als antecedents exposats els membres del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposem al ple l’adopció dels següents ACORDS: PRIMER.- Mostrar el rebuig per part de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i manifestar que el Ple d’aquest ajuntament només acata la voluntat que emana de la ciutadania. SEGON.- Mostrar el suport de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que es celebrarà els propers dies o setmanes.