Sant Joan de les Abadesses

Totes les notícies

Cartell ponència 10 de setembre de 2010

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA

Per tercer any consecutiu la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses - conjuntament amb la secció local de les JERC - du a terme un nou esdeveniment que s'inclou a l'ampli ventall d'activitats i celebracions que s'organitzen en motiu de la Festa Major del municipi. Acte que té la finalitat de donar a conèixer i establir una estreta pedagogia als fets ocorreguts a l'11 de setembre de 1714, quan el poble català va perdre, de forma notòria, els drets i les característiques que el defineixen com a tal a mans de les tropes borbòniques i espanyolistes. Enguany l'acte, novament, consistirà en una ponència que durà el títol " El Significat de l'11 de Setembre i El Nacionalisme Català a ulls d'Espanya", a càrrec del catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda, i el periodista i portaveu de la Plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix, Jordi Vilarrodà. La ponència constarà de dues parts; la primera, el relat històric, a càrrec de Joaquim Albareda, dels fets que ocorregueren als anys previs al dia 11 de setembre de 1714, així com es detallen aquest fets a la resta de l'Estat Espanyol. I, una segona part, a càrrec de Jordi Vilarrodà, que consistirà en analitzar com han tractat els mitjans de comunicació espanyols, les successives consultes sobre la independència i la manifestació del 10 de juliol vers la nefasta sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. L'acte tindrà lloc el proper divendres 10 de setembre, a les sis de la tarda al vestíbul de l'escola Abadessa Emma de Sant Joan de les Abadesses.

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN ALERTA DEL PERILL QUE COMPORTA L’ACTUAL PARADA D’AUTOCARS UBICADA, DES DE FA POCS MESOS, A LA CARRETERA DE CAMPRODON.

Fa pocs mesos, l’equip de govern del Partit dels Socialistes de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va prendre la decisió unilateral d’eliminar la parada d’autocars ubicada al paratge de can Crehuet per tal de traslladar-la a la carretera Camprodon. La ubicació d’aquesta parada al bell mig de la carretera Camprodon implica, tot sovint, situacions de perill en el moment que els autocars paren per tal de permetre l’accés dels vilatans a l’interior del vehicle. Masses vegades s’han produït temptatives d’accident provocades per l’intent d’avançament dels vehicles situats darrere l’autocar que, al no disposar de prou visibilitat, s’aventuren a dur a terme la maniobra. Per aquest motiu, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya - a la sessió plenària del passat divendres 30 de juliol -, va sol•licitar que es busqués un nou espai, més segur i menys perillós, per tal d’ubicar la parada d’autocars. Aquesta petició és la segona que formula el nostre grup municipal i, fins al moment, no s’ha produït cap intent de canvi. Fins al moment, no s’ha produït cap sinistre en aquest punt negre de Sant Joan, però ja son moltes les temptatives d’accident que s’han produït i, per sort, no han arribat a materialitzar-se. Per aquest motiu no volem que passi com altres localitats catalanes amb punts negres similars a les seves vies de transport, que tot i l’interès per subsanar aquests problemes- sovint provinents per part de l’oposició política -, han acabat desencadenant fatídics accidents que, en origen, s’haguessin pogut evitar. Esquerra proposa que es destini la bossa de diners, provinent de l’estalvi de les retribucions dels regidors, a finalitats socials. Un dels punts a tractar a la sessió plenària del passat divendres 30 de juliol fou la rebaixa del 5% de les retribucions dels regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. La mesura fou aprovada per unanimitat dels membres de la corporació.

Transformador elèctric, Vila Vella

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES SOL•LICITA QUE ES BUSQUI UNA NOVA UBICACIÓ PEL TRANSFORMADOR ELÈCTRIC DEL CARRER VISTA ALEGRE, A FI DE PRESERVAR LA VISUAL D’ENTRADA DEL MUNICIPI.

La Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses ha sofert importants canvis al llarg dels últims anys. Canvis que amb el pas del temps han permès millores substancials i molt importants a tot l’entorn del casc antic del municipi. La Llei de Barris, aconseguida a la darrera legislatura d’Esquerra Republicana de Catalunya al capdavant del consistori santjoaní - amb els vots no a favor del PSC - ha estat una de les principals fonts d’injecció econòmica que han permès la millores de la Vila Vella. Les últimes actuacions que s’estan duent a terme a la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses corresponen a la millora del paviment, del clavegueram i d’altres servis d’alguns carrers, com el Vista Alegre, Tints i Abat i Isalguer. Per aquest motiu i atenent les millores esmentades que s’estan realitzant al carrer Vista Alegre, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol sol•licitar a l’equip de govern del PSC que busqui una nova o millor ubicació pel transformador elèctric situat al carrer Vista Alegre davant de l’antic Hostal Ter, per l’impacte visual que representa i pel mal estat en que es troba la caseta on està ubicada. Essent una proposta de canvi el desplaçament d’aquest element al subsòl del propi carrer Vista Alegre, o en algun local pròxim, del qual n’existeix un projecte i un estudi realitzat pel propi ajuntament. La desaparició de la situació actual del transformador elèctric permetrà obtenir una millor visual de la imatge imponent del Casc Antic de Sant Joan de les Abadesses, a la seva entrada pel pont Nou, i donar continuïtat a tota la nova barana que s’està duent a terme.

SERGI ALBRICH PREN EL RELLEU, DE LA MÀ DE MENCI COLOMER, DE LA PRESIDÈNCIA DE L’EXECUTIVA DE LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES.

Sergi Albrich i Viñas, actual regidor de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, serà el nou president de l’executiva de la secció local d’Esquerra Republicana de Sant Joan de les Abadesses. Des de l’any 2003, Menci Colomer i Nogué ha estat el president de l’executiva local, així com regidor del consistori durant part de la legislatura 2003-2007. Durant aquest anys Colomer ha estat el màxim responsable de la projecció local que ha tingut el partit a nivell municipal. Ha estat el principal impulsor i gestor del gran nombre d’activitats que ha organitzat la secció local, així com el suport mostrat, per part de la secció local, en tot moment als regidors i regidores del Grup Municipal a l’ajuntament del municipi. Sergi Albrich és regidor, a l’oposició, de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des del novembre del 2009. Moment en què la cap de llista pels comicis de l’any 2007, va dimitir. Albrich és membre de l’executiva local santjoanina, on fins ara s’ha ocupat de la secretaria de comunicació. L’any 2008, conjuntament amb el regidor Joan Álvarez, impulsa la creació de la secció local de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. Sant Joan de les Abadesses, 11 de juliol de 2010.

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA LA SEGÜENT MOCIÓ, EN CONTRA LA SENTÈNCIA EFECTUADA PER PART DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL VERS L’ESTATUT DE CATALUNYA

Davant la recent sentència efectuada per part del Tribunal Constitucional, el dia 28 de juny de 2010, envers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum pel poble català el mes de juny de l’any 2006. Atès que no s’ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de l’any 2006, quan aquest va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport al text. Entenent que la retallada que el Tribunal Constitucional ha efectuat a l’Estatut, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant un referèndum, no pot ser admesa democràticament. Considerant que el Tribunal Constitucional és avui un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació davant de fets evidents com és la defunció d’alguns dels seu magistrats. Constatant la diferència de tracte del Tribunal Constitucional entre els diferents estatuts d’autonomia en qüestions i punts que són exactament iguals o pràcticament idèntics. Atès que aquesta sentència comporta una ruptura del pacte constitucional i de la via autonomista. Fet que haurà de tenir en compte l’obertura de nous camins mitjançant l’exercici del dret de l’autodeterminació. Atès que Catalunya és una nació amb plena voluntat de decidir per ella mateixa i amb total llibertat per fer us del seu dret a l’autodeterminació. En relació als antecedents exposats els membres del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposem al ple l’adopció dels següents ACORDS: PRIMER.- Mostrar el rebuig per part de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i manifestar que el Ple d’aquest ajuntament només acata la voluntat que emana de la ciutadania. SEGON.- Mostrar el suport de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que es celebrarà els propers dies o setmanes.