Sant Joan de les Abadesses

Notícia

Definir quin espai ha de resultar més idoni per tal d’albergar-hi la biblioteca és una de les 10 prioritats que es marca ERC si és decisiva després dels comicis electorals del 22 de maig

Foto Sant Jordi
Foto Sant Jordi


En motiu de la celebració del dia del llibre i de la diada de Sant Jordi, Sergi Albrich, alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses, acompanyat dels números 3, 4 i 6 de la llista electoral, Joan Rota, Joan Muro i Josep Bassaganya, ha reivindicat la necessitat urgent per tal que Sant Joan de les Abadesses disposi d’una nova biblioteca al llarg de la propera legislatura.

L’equipament bibliotecari actual està obsolet i no compleix les condicions òptimes necessàries d’acord amb les necessitats educatives de l’alumnat de primària i dels quatre cursos d’Ensenyament Secundari Obligatori, actualment ja consolidat al municipi. Cal un equipament adaptat a les necessitats literàries i tecnològiques d’aquest col•lectiu, a fi de resultar un espai ampli que pugui ésser utilitzat per a tothom, tant com a punt de consulta, d’estudi i de lectura. A la vegada cal gestionar bé aquest equipament per tal que formi part de la Xarxa de Biblioteques públiques de la Generalitat de Catalunya. Fet que permetrà que estigui connectada amb qualsevol altra biblioteca pública de Catalunya per tal d’oferir serveis de préstec de llibres i préstec de vídeos, CD’s, etc.
Per tal d’arribar al màxim de públic possible la biblioteca hauria de disposar de nous espais com zona d’infants, àrea de noves tecnologies, videoteca, fonoteca, zona d’estudi, d’arxiu, etc.

Definir quin espai ha de resultar més idoni per tal d’albergar-hi la biblioteca és una de les 10 prioritats que es marca Esquerra Republicana de Catalunya si és decisiva a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses després dels comicis electorals del 22 de maig, atès que és una necessitat fefaent al municipi no abordada ni solucionada durant els anys de govern del partit dels socialistes que, per cert, van declinar una subvenció de més de 400.000 euros, aconseguida durant el darrer mandat d’Esquerra, per aquesta finalitat.