Sant Joan de les Abadesses

Notícia

Ramon Vila i la Unió Excursionista de Sant Joan rebran els primers "Guardons Emma de Barcelona"

Jurat de la 1a edició dels Guardons Emma de Barcelona
Jurat de la 1a edició dels Guardons Emma de Barcelona

La primera edició del certamen Guardons Emma de Barcelona, organitzat per la secció local d'ERC a Sant Joan de les Abadesses, reconeixerà les trajectòries del santjoaní Ramon Vila, i de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses.

L'objectiu dels Guardons Emma de Barcelona és reconèixer la trajectòria de persones individuals i col·lectius que hagin destacat per la seva dedicació al municipi a nivell social, associatiu o cultural, així com posar en valor l'emprenedoria empresarial i la defensa del procés d'emancipació nacional o la defensa de la llengua catalana.

Més de 60 persones han participat amb el procés participatiu iniciat al mes de febrer i el jurat, conformat per la Rosa Freixenet, en David Bartrina, l'Anna Nicolau, en Joan Moncanut i en Jordi Soy, ha conclòs que els guardonats a la primera edició del certamen siguin el santjoaní Ramon Vila, en la categoria de persona individual, i la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, en la categoria d’entitat.

A continuació, s’adjunta una breu biografia dels guardonats per aquesta primera edició del certamen:

Ramon Vila. Santjoaní fortament vinculat al teixit cultural de Sant Joan de les Abadesses. És membre de l'actual Junta del Monestir i coordinador del Ball dels Pabordes. A través d'una activitat discreta i abnegada ha contribuït a recuperar i millorar espais i elements emblemàtics de la vila, tals com el Palau de l'Abadia, Sant Pol o la Plaça de l'Abadia entre altres.

Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses. Entitat amb 42 anys d'història ininterrompuda que té com origen els moviments socials dels anys 30 i que ha aconseguit acostar l'excursionisme a la població de Sant Joan de les Abadesses a través de múltiples activitats que han fet que socis i no socis de l'entitat aprenguessin a estimar i a preservar l'entorn del Ripollès. La UE és la responsable de l'organització d'activitats que han donat a conèixer el nom de Sant Joan de les Abadesses més enllà del territori català i ha aconseguit una forta unió i cooperació de la població de la vila durant la seva realització.

L’entrega dels guardons serà el proper dissabte 22 d’abril a l’auditori del casal social Jaume Nunó – El Palmàs a les 12 del migdia. L’acte clourà amb la conferència “El poder d’Emma de Barcelona”, a càrrec de Joana Ripollès-Ponsi i Maria Pau Trayner, autores del llibre “Emma de Barcelona, la primera Abadessa de Catalunya”.