Sant Joan de les Abadesses

Notícia

ERC demana que el ple de Sant Joan de les Abadesses exigeixi la llibertat dels presos polítics i expressi el seu suport al legítim govern de Catalunya

Atès, que el dia 30 d’octubre, el fiscal general de l’Estat va presentar davant l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem querelles per sedició, rebel·lió i malversació de fons públics contra el Govern de la Generalitat de Catalunya i contra la Mesa del Parlament de Catalunya, per haver dut a terme l’aplicació dels resultats de l’1-O. 
 
Atès que el dia 2 de novembre, l’Audiència Nacional Espanyola va decretar presó per a vuit membres del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya. L’Audiència Nacional va decretar presó incondicional sota els infundats delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics, pel vicepresident de la Generalitat i President d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, i els consellers i conselleres del legítim Govern de Catalunya Raúl Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carles Mundó i Meritxell Borràs.
 
Atès que el dia 3 de novembre, l’Audiència Nacional Espanyola ha ordenat la detenció del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels consellers i conselleres Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig.
 
Atès que el Tribunal Suprem ha decidit sotmetre a vigilància policial la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la major part dels membres de la mesa fins a la seva declaració prevista per al proper 9 de novembre.
 
Atès que aquests actes se sumen a una campanya d’ús arbitrari de la justícia espanyola amb fins polítics, com ja s’havia vist en els casos dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, o contra els condemnats per haver organitzat la consulta del 9N.
 
Atès que l’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre del 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa l’any 1950 i ratificada per l’Estat Espanyol.
 
Atès que des d’aquest consistori sempre s’han defensat les institucions de govern de Catalunya. El compromís de Sant Joan de les Abadesses amb la llibertat, la pau, el diàleg i Catalunya és ferm i innegociable.
 
Per tots aquests motius, els regidors del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, Elisenda Guillaumes i Lluïsa Pérez, proposen que el plenari municipal sotmeti a votació la següent:
 
DECLARACIÓ INSTITUCIONAL
 
El Ple de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses acorda:
 
PRIMER• Rebutjar l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigir la immediata excarceració dels membres del Govern de la Generalitat. Presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes.
 
SEGON• Expressar el ple suport al govern de Catalunya sorgit de les urnes el 27 de setembre del 2015, encapçalat pel Molt Honorable president Carles Puigdemont i per l’Honorable vicepresident Oriol Junqueras, com el govern legítim de Catalunya, així com el Parlament de Catalunya sorgit de les mateixes com a l’únic representant legítim del poble de Catalunya.
 
TERCER• Expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la CE.
 
QUART• Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i condemnar l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne, ha de garantir.
 
CINQUÈ• Instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.
 
SISÈ• Exigir l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la CE.