Sant Joan de les Abadesses

Notícia

Els regidors d’ERC a Sant Joan de les Abadesses envien cartes de suport i escalf als membres dels Govern de Catalunya empresonats

  • Sergi Albrich, Elisenda Guillaumes, Lluïsa Pérez
  • cartes de suport als presos polítics catalans
Els regidors d’ERC a Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, Elisenda Guillaumes i Lluïsa Pérez, envien cartes de suport i escalf als presos polítics catalans. A continuació, s'adjunta la carta adreçada al vicepresident del Govern i president d’ERC, Oriol Junqueras.


Benvolgut Oriol, 

Ens adrecem al legítim vicepresident del Govern de Catalunya, al president del nostre partit i, sobretot, ens adrecem al nostre company de lluita. Amb tu compartim l'anhel de fer un país més just, lliure i democràtic.

Fa més de dues setmanes que una part de nosaltres està empresonada al vostre costat. Estem enfadats, indignats i rabiosos de veure com ha actuat l'estat espanyol. Un estat caduc que s'ha tret la màscara per evidenciar el que no és res més que l'herència de quaranta anys de dictadura.

Som uns ferms defensors del projecte, àmpliament majoritari a Catalunya, que representa la construcció de la República Catalana i com a militants i regidors i regidores d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, no defallirem per treballar per ampliar la base social necessària per assolir-lo i, sobretot, no defallirem per aconseguir fer-vos lliures.

Ens sentim orgullosos de vosaltres, els representants legítims del nostre govern i els nostres companys de partit. Sou on sou per defensar l'aspiració legítima i democràtica que més de dos milions de persones us vam encarregar i, gràcies a vosaltres i a centenars de persones de forma individual, vam poder organitzar el referèndum del passat 1 d'octubre.

Des de llavors, la complicitat dels ciutadans de Sant Joan de les Abadesses  és indiscutible. La pràctica totalitat de la nostra població reprova les polítiques de l'estat espanyol i nosaltres ens encarreguem, com a grup, de forma individual i treballant amb altres col·lectius per recordar-vos i reivindicar la vostra llibertat.

Estem segurs que ben aviat en Lluc podrà celebrar el seu aniversari amb el seu pare i estem convençuts que el proper 21 de desembre guanyarem el plebiscit que ha convocat Mariano Rajoy. 

Des del Ripollès, hem acordat que la Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i presidenta d'ERC comarcal, i en Sergi Albrich, regidor d'ERC al nostre municipi i signant d'aquesta carta, formin part del projecte que encapçales. La nostra militància els ha fet confiança perquè confiem amb el nostre partit i amb la seva gent. Confiem amb el què representes i amb el què ens ensenyes.

Des de l'any 1999, Esquerra Republicana de Catalunya és present al nostre municipi. Primer amb les alcaldies d'en Carles Bassaganya i l'Elisabet Regué. Amb ells compartim l'amor incondicional pel nostre poble i de la seva mà, en Sergi va afegir-se al projecte i a la gran família d'ERC i amb ell, ens hi hem sumat l'Elisenda i la Lluïsa. Junts fem un gran equip, ens ho passem bé i teixim fortes complicitats. Ho fem amb la família d'ERC Sant Joan. Se'n diu amistat. I això només s'aconsegueix amb projectes sincers. Aquesta felicitat fa setmanes que ens costa d'exterioritzar perquè a les nits ens costa dormir, ens despertem amb mal al cos pensant que sou a la presó. Això mateix els hi passa als nostres ciutadans que cada dia ens paren pel carrer, mentre anem a buscar el pa, a fer el cafè o a la carnisseria. Ens ho expressen. Us ho expressen.

Sabem que esteu bé a Estremera, així ens ho ha explicat l'amiga, companya i diputada Ester Capella, qui us ha pogut visitar al llarg d'aquests dies. Ens deixa més tranquils però no ens conformem i no descansarem fins veure't en llibertat.

Gràcies per la vostra fermesa. Us trobem molt a faltar!

Esperem veure't aviat a Sant Joan de les Abadesses, poder-te abraçar i sentir-te lliure.