Sant Joan de les Abadesses

Totes les opinions

SERGI ALBRICH, REGIDOR-PORTAVEU ERC SANT JOAN DE LES ABADESSES

Tolerància zero en matèria d'oblit

El ple de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar, fa un any, i per unanimitat de tot el consistori, la proposta del grup municipal d'ERC per homenatjar els santjoanins sotmesos a consells de guerra sumaríssims franquistes. La iniciativa pretenia dur a terme una acció d’homenatge a les com a mínim 22 persones de Sant Joan de les Abadesses que foren sotmeses a Consells de Guerra durant la Guerra Civil Espanyola i durant la dictadura Franquista, amb un especial record a aquelles que foren condemnades a mort i posteriorment executades.

SERGI ALBRICH, REGIDOR-PORTAVEU ERC SANT JOAN DE LES ABADESSES

Clownia, Sant Joan al mapa

Sant Joan inicia, des d’avui, tres dies de festa. Per cinquè any consecutiu el Festival Clownia s’instal·la al nostre municipi, i els santjoanins i les santjoanines ens preparem per triplicar la nostra població i rebre milers de forans que vénen a gaudir de bona música, espectacles, simbolisme i realitat.   Txarango ha aconseguit crear una ciutat màgica on tot és possible. Una barreja d’emocions que ha captivat a tots els públics a fi de fer-se realitat.

ELISENDA GUILLAUMES, REGIDORA D'ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Le Palais, intercanvi d’experiències

Aquesta setmana passada hem gaudit de l'intercanvi entre escoles de Sant Joan de les Abadesses i Le Palais-sur Vienne, poble amb el qual estem agermanats. Aquest agermanament va sorgir quan el futbol base de Sant Joan va ser convidat a un torneig internacional de futbol, i en la qual l'Amadeu Regué, aleshores responsable del futbol base de l'Abadessenc, va accedir a la invitació. El 91 hi varen tornar a participar, i aleshores el Sr.

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

Carta als reis

Sergi Albrich

Si bé la fe i l’esperança no s’han de perdre mai, quan es tracta d’esperar que el govern espanyol es recordi de les necessitats de la comarca del Ripollès i, especialment, de Sant Joan de les Abadesses, el realisme transforma aquestes expectatives en gran utopies. Amb la Teresa Jordà al capdavant de les reivindicacions gironines al Congrés dels Diputats, any rere any, hem anat insistint amb les mancances ingents i urgents dels 19 municipis de la comarca.

Elisenda Guillaumes, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Per fi recuperem les institucions

Aquesta ha estat una setmana intensa d’emocions i trascendent per a la història del nostre país. Dilluns es va investir el 131è president de la Generalitat de Catalunya. Molt Honorable Quim Torra, sort i encerts. Això és el primer pas que ens ha de permetre recuperar la Generalitat de Catalunya i poder començar a reparar els efectes adversos del 155. Per altra banda, voldria destacar una altra molt bona noticia per la comarca del Ripollès, que serà el nomemament de la Teresa Jordà com a Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Sergi Albrich Viñas, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Un espai per no oblidar

Cops de porra a una porta de vidre fins a trencar-la, un agent policial espanyol per terra quan entrava per la porta rebentada per ell mateix, al topar-se amb una cadira i una violència brutal al pavelló de Sant Julià de Ramis. Un gran nombre de televisions en l’àmbit internacional començaven l’1 d’octubre de 2017 amb aquestes imatges corprenedores, que precedien una violència extrema i injustificable contra persones que tan sols volien votar.

Sergi Albrich Viñas, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

I el Mestre Andreu?

La primera fase del nou centre educatiu de Sant Joan de les Abadesses, corresponent a l'etapa de secundària, ha de ser una realitat a partir del proper mes de setembre. Fent referència a les paraules del mateix alcalde, les obres de la primera part del nou edifici han d'estar enllestides al punt d'inici del proper curs escolar. Després de quasi bé deu anys de modificacions urbanístiques i recerca econòmica, Sant Joan disposarà d'un nou equipament públic que podran estrenar els alumnes d'ESO.

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

La dignitat d'un home

Sergi Albrich

Dissabte es complien 100 dies de la injusta reclusió del vicepresident del govern de Catalunya i president d'ERC, Oriol Junqueras. Un engarjolament preventiu i idiològic que deriva de la interpretació esviaixada, malintencionada i forçada de les lleis per part de l'estructura més fosca i perversa de l'Estat Espanyol.  Els Jordis i els consellers Junqueras i Forn són veritables ostatges polítics d'un estat que combat les idees per la força de la repressió.

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

2018, l'any de la fibra?

Sergi Albrich

Fa uns dies, es feien públiques les oscil·lacions de població dels municipis de les comarques gironines i, malauradament, i com és habitual als últims anys, el Ripollès suspen a l'hora de guanyar població. Sant Joan ha perdut 72 habitants al llarg 2017. La nostra comarca continua patint una sagnia poblacional crònica, fet que la manté dins del bloc de les comarques més deprimides de Catalunya.