Sant Joan de les Abadesses

Qui som

Benvingut / Benvinguda

Sant Joan de les Abadesses va ser històricament un municipi dominat per una forta dualitat política a mans de Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya. Dues forces que durant una dècada es van anar alternant des de la instauració de la democràcia. Tendència que es va esvair als comicis de l'any 1999 quan Esquerra Republicana de Catalunya va aconseguir l'alcaldia, amb Carles Bassaganya al capdavant de la candidatura i amb coalició amb Convergència i Unió. Èxit que va consolidar-se a la VI legislatura -2003 a 2007-, on Esquerra va obtenir una àmplia majoria absoluta amb set regidors al consistori i amb els millors resultats aconseguits en unes eleccions municipals.

A les eleccions municipals del 2007, amb Elisabet Regué al capdavant de la candidatura, i als comicis dels anys 2011 i 2015, amb Sergi Albrich com a cap de llista, Esquerra Republicana de Catalunya no guanya les eleccions i resta a l’oposició, aportant contínuament millores i fiscalitzant les actuacions que du a terme l’equip de govern del Partit dels Socialistes. Als comicis electorals del 2015 la candidatura d'ERC assoleix 535 vots, essent l'únic partit que incrementa amb vots i regidors del municipi. A les darreres eleccions municipals 856 persones van fer confiança a la candidatura d’ERC, que suposa un increment de 322 vots, i que van permetre que el grup incrementés de 3 a 5 regidors i es situés a un regidor de distància de l'actual equip de govern de MES, que va perdre un regidor, quedant-se amb 6 representants al consistori.

Des de l’any 1999 el compromís de la gent d’Esquerra ha estat molt clar i sempre hem prioritzat el si de la nostra vila, aquelles persones que la integren i les entitats que conformen la vida social i civil de la nostra població. Contracte que va més enllà del propi treball que marca el dia a dia de Sant Joan de les Abadesses i, que a la seva lletra menuda, fa un especial èmfasis a la transparència de la informació de les actuacions planificades i executades i l’apropament de totes aquelles tasques que es duen a terme des de l’ajuntament.

Aquesta pàgina és un element d’informació i difusió, a fi de donar a conèixer la  tasca constant que du a terme el grup municipal d'Esquerra al consistori per tal de fer, cada dia, del nostre municipi  i de Catalunya un lloc millor, així com acostar el nostre projecte a tots els vilatans i les vilatanes per tal de constituir un espai de diàleg i participació on poder escoltar les propostes de tot aquell que ens les vulgui formular.

Aquest espai és, també, una forma de valorar i fiscalitzar la feina feta per l’actual equip de govern del partit Moviment d'Esquerres (MES) a Sant Joan de les Abadesses.

Aquí podeu trobar les activitats que es duen a terme, tant través de la secció local com a través del grup municipal, de les propostes que es projecten contínuament a l’ajuntament i els articles d’opinió locals i nacionals, així com la gent que integra el projecte que Esquerra Republicana de Catalunya al nostre municipi.


Benvinguts a la nostra pàgina web i gràcies per visitar-nos.
ORGANITZACIÓ SECCIÓ LOCAL ERC

Sergi Albrich – Presidència - Secretaria de Política Municipal 

Eva Clota – Secretaria d’Organització - secretaria de la Dona

Josep Bassaganya – Secretaria de Finances

Jordi Terrades – Secretaria de Participació

Joel Regué – Secretaria de Política Associativa

Joan Muro – Responsable de relacions amb la Federació Comarcal 
 
Laia Capdevila – Representant JERC


ORGANITZACIÓ GRUP MUNICIPAL ERC

Sergi Albrich – Regidor - Portaveu - Membre Comissió Especial de Comptes

Elisenda Guillaumes – Regidora - Portaveu adjunta - Membre de la Comissió de la Veu de Sant Joan

Lluïsa Pérez - Regidora - Membre de les Comissions de la Llar d'Infants i de la Fundació Emma
Imatge