Sant Joan Despí

Notícia

FEM BALANÇ D'UN NOU 8M REIVINDICATIU

Aquests dos últims mesos han estat plens d'activitat. Ens hem posat a treballar amb la finalitat que la jornada feminista del 8 de març esdevingués tot un èxit.

La llavor d'aquest triomf col·lectiu la trobem al passat 1r de febrer, quan vam celebrar una reunió informativa per encarar amb il·lusió i optimisme una reivindicació marcada amb vermell als nostres calendaris. La convocatòria de la reunió va ser tot un èxit, amb una presència molt nombrosa i transversal de persones properes a les tesis que defensa Esquerra: amics i amigues, simpatitzants i militants. Aquesta xarxa és la que fa que el nostre teixit humà sigui sensible a l'hora de copsar el món que ens envolta i, per tant, ens faci millorar com a organització política. A la reunió vam realitzar una pluja d'idees que ens van ajudar a dissenyar la campanya pel 8-M, vam bastir-ne els fonaments i vam debatre sobre propostes i actes concrets.

El 28 de febrer vam celebrar el primer acte potent de la campanya: una didàctica i interessant formació impartida per la historiadora i experta en l'àmbit Meritxell Benedí que ens va ajudar a conèixer la importància del feminisme com a eina de transformació social.

El 7 de març, dia previ a la gran manifestació que es va celebrar a Barcelona -i que va comptar amb la nostra presència- vam organitzar una sèrie de paradetes informatives repartides pel municipi on obsequiàvem amb mocadors de color lila a qui ens en demanava i a on vam fer el que millor sabem fer: escoltar a la ciutadania i recollir propostes de cara a convertir Sant Joan Despí en una ciutat feminista. Aquesta és tasca de tots i de totes i, per tant, agraïm totes les idees rebudes per part dels nostres veïns i veïnes.

Arribada la nit, vam celebrar el primer sopar de dones d'aquesta nova etapa durant el qual les dones d'Esquerra vam poder seguir compartint parers i debatent sobre la realitat que ens envolta des d'una perspectiva feminista. Fou tot un èxit que repetirem en el futur donada la bona acollida rebuda. Vam acabar la jornada gaudint de l'espectacle "Lila Cabaret", una proposta original i divertida que va servir com a punt final de la jornada.

En la mateixa línia de treballar en la conscienciació social -i ja en ple 8 de març- vam publicar una carta adreçada a dues companyes referents del nostre partit: Carme Forcadell i Dolors Bassa. Dones compromeses, lluitadores i feministes a les quals sempre tenim presents i que es troben a la presó d'ençà que l'Estat Espanyol les condemnés després de celebrar un judici inquisitorial. Pensem que cal realçar i reivindicar la seva figura, per tant, vam llegir públicament la carta a la concentració que cada dijous se celebra a la porta de l'Ajuntament en record a les persones preses polítiques, exiliades i represaliades.

Des d'ERC SJD continuarem treballant per la justícia social, el feminisme i el respecte pels drets de les persones. L'èxit d'aquesta campanya ens encoratja a seguir endavant de manera ferma i decidida. El grup humà que conforma la nostra organització política es troba més decidit que mai a continua treballant, seguim, sempre hi som!


Joan de Buen, secretari de Política Municipal,
Carme León, secretaria de la Dona.