Sant Just Desvern

Totes les opinions

Sergi Seguí, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Just Desvern

EL #NOUPAÍS D'EUROPA

La jornada electoral del 25 de maig va ser històrica: per primer cop des de la República, ERC guanyàvem unes eleccions. A tot Catalunya hem aconseguit 594.052 vots. Tantes altres gràcies! A Sant Just, felicitem CiU, que ha estat la força més votada amb 1.793 vots (un 26,3% del total). ERC ens quedem com a segona força amb 1.641 vots (24,1%). Cal destacar l’ascens d’ICV no només a Sant Just (3a força amb 775 vots) sinó a tot Catalunya.

Sergi Seguí, Regidor de cultura i participació Cap de llista d’ERC a les eleccions municipals del 2015

PER UN ACCÉS UNIVERSAL A LA CULTURA

La cultura ens ajuda a créixer col·lectiva i individualment, com a societat i com a persones, ens obliga a respectar l'altre, a col·laborar. Amb aquesta premisa hem treballat durant aquests 3 anys a l’Ajuntament. I volem seguir aprofundint en aquesta idea durant el proper mandat municipal. Treballem per assolir un objectiu bàsic en tota societat: garantir l’accés universal a la cultura. En aquesta línia, en aquests anys amb ERC al Govern municipal al capdavant de la regidoria de cultura, per exemple, s’ha posat en marxa el blog desverncultura.

Sergi Seguí

Sobre el robatori d'un símbol

L'Assemblea Nacional Catalana de Sant Just Desvern va instal·lar, pels vols de Sant Joan, la senyera en uns dels cims més emblemàtic, sinó el que més, del nostre poble: la Penya del Moro. La festa va ser tot un èxit de públic i va comptar amb la col·laboració de la colla gegantera, dels grallers i tot d'altres entitats i particulars que desitjaven veure onejar la nostra bandera a Sant Just Desvern.

Sergi Seguí

Diguem prou!

El passat 4 de juliol Esquerra Republicana de Catalunya posava en marxa la campanya “Prou espoli. Ara República Catalana” (http://www.prouespoli.cat/) amb la qual el partit vol evidenciar, encara més, que Catalunya és un país viable si no fos perquè pateix un greu espoli fiscal. Els impostos dels catalans han servit, durant massa temps, perquè l’irresponsable Estat espanyol hagi construït un model econòmic que s’ha demostrat ruïnós i centralista.

Plataforma x Catalunya

Evitem l'exclusió i la divisió social

L'article 1 de la Declaració Universal dels Drets Humans afirma que “tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i consciència, i els cal mantenir-se units entre ells amb esperit de fraternitat”. Nosaltres hi afegiríem: “sigui quina sigui la seva nacionalitat i independentment del seu territori d'acolliment” És evident que Plataforma x Catalunya, amb el senyor Anglada al capdavant, no respecta ni comparteix aquestes idees.

Sant Just adjudica l'habitatge protegit número 1.000

No pel fet d'estar a l'oposició durant aquesta legislatura, que ja va tocant a la seva fi, negarem la evidència. El passat 28 de febrer l'empresa municipal de l'habitatge de Sant Just, Promunsa, adjudicava l'habitatge protegit número 1.000. Aquest fet, en una població propera als 16.000 habitants, és tot un mèrit. Aproximadament, el 16% de la població de Sant Just viu en un habitatge de protecció oficial.

Govern de CIU

El nou govern de CIU ja és una realitat, des de fa un parell de mesos ja treballa pel bé del país. Pel bé de la totalitat del país o pel bé d’una part del país? Aquesta és la pregunta important per veure si el govern farà un tipus de polítiques inclusives, en que la gran majoria de ciutadans del país es sentin representats o, per contra, realitzarà una gestió pública encaminada a afavorir una part de la societat i no la seva totalitat.

El TC sentencia l’Estatut. Ara, més que mai, Independència!

El TC ha estat quatre anys potinejant els recursosd’inconstitucionalitat contra l’Estatut de la Moncloa que va ser plebiscitat pel poble de Catalunya. L’única actitud admissible hauria estat la inadmissió d’aquells recursos. Però no ha estat així. Finalment, la sentència del TC ha arribat —admetent en bona mesura el recurs del PP— i s’ha traduït enuna segona i severa retallada, passant per damunt de la voluntat expressada per la ciutadania a les urnes.

El millor full de ruta

El passat 25 d'Abril 2.372 persones (un 20% del total dels convocats a les urnes per la plataforma SantJustDecideix!) van acudir a l'Ateneu per a expressar el seu posicionament de vot sobre la independència o no de Catalunya vers l'Estat Espanyol; manifestant així la seva voluntat de participar del seu Dret a Decidir sobre decisions importants en l'àmbit de les seves vides i del poble que conformen.