Sant Pere de Ribes

Totes les notícies

Municipals 2019'

ERC a Sant Pere de Ribes: GARANTIA DE POBLE EFICIENT    Volem un municipi referent del segle XXI que treballi per satisfer i defensar els drets civils de tothom, inspirant-nos en els valors republicans d’igualtat i llibertat en comunitat:   EDUCACIÓ: ”On existeix educació no hi ha distinció de classes”(Confuci) Volem potenciar l’oferta educativa, ampliar la Formació Professional per preparar millor el nostre jovent vers les necessitats del món laboral a nivell local i, també, global. Com a municipi republicà, Sant Pere de Ribes, a les Roquetes i a Ribes, ha de bastir un projecte educatiu que garanteixi el dret a l’educació per a tothom i que,  prenent com a fonament la igualtat, l’equitat i la justícia social, ofereixi una educació gratuïta i de qualitat. Un model educatiu d’excel·lència que garanteixi la igualtat d’oportunitats i la inclusió educativa i en el qual la Formació Professional Dual sigui un element cabdal en l’equitat i en la competivititat del sistema productiu. Volem potenciar l’oferta educativa, ampliar la Formació Professional Dual per preparar millor el nostre jovent vers les necessitats del món laboral a nivell local i, també, global, amb un efecte positiu en l’equitat i en la competitivitat del sistema productiu Crearem el Consell Educatiu Local per fer, en primer lloc, un pla estratègic amb els agents socioculturals que generi dinàmiquesl locals a favor de l’èxit educatiu en totes les seves dimensions: personal, social, acadèmica i profesional Volem ampliar l’oferta en Formació Professional Dual en àmbits com els de les noves tecnologies o l’enologia, vinculant l’oferta amb el teixit econòmic local i comarcal, vetllant per l’oferta de pràctiques en el municipi. Cooperarem amb l’administració educativa per atendre de manera correcta i acurada l’alumnat d’educació especial i vetllarem per la seva integració en el món laboral Desenvoluparem projectes comunitaris que afavoreixin el treball educatiu d’entorn ECONOMIA: ”Cap problema econòmic té una solució purament econòmica”(Stuart Mill) Com a municipi republicà, Sant Pere de Ribes, a les Roquetes i a Ribes, volem promoure l’acció empresarial amb tecnologies sostenibles i potenciar la xarxa de comerç local, comerç de proximitat, un model d’èxit que cohesiona els àmbits urbans.

La sostenibilitat, responsabilitat municipal

Cada any, cada persona del nostre país, destina més de 1.000 € a la compra d’energies no renovables; afectant la balança comercial, el dèficit públic i la sostenibilitat, tan ambiental com econòmica, de Catalunya. Un 3,6% del PIB català es dedica a comprar energies no renovables que provoquen emissions de CO2, que afecten negativament el nostre recurs més valuós: el medi on vivim i viuran els nostres fills i filles. La crisi energètica és un enorme desafiament però també una excel·lent oportunitat per demostrar com una societat valenta i madura por encarar amb mesures tangibles un problema global i demostrar el seu compromís amb el principi de la responsabilitat social. Premisses S’ha de treballar amb l’objectiu de reduir les emissions, això crea sinergies a nivell municipal i nacional: millora l’economia, crea llocs de treball de qualitat en el sector verd, contribueix a la millora de la balança comercial i a reduir el deute públic. Tot i que la major part d’emissions de CO2 són producte de l’activitat privada l’administració pública s’ha d’implicar necessàriament amb l’objectiu de reducció, ja sigui impulsant projectes verds, legislant a favor de la reducció o amb accions directes, en aquest últim punt els ajuntaments són els ens amb capacitat d’acció més ràpida, eficaç i eficient per reduir les emissions de CO2, la despesa energètica i el malbaratament de recursos, ja sigui com a consistori o agrupant les accions amb altres municipis per tal d’assolir fonts de finançament europees. Objectiu Els ajuntaments no poden eludir la seva responsabilitat i han de prioritzar polítiques de sostenibilitat per reduir emissions de C02 en l’àmbit públic i privat i així millorar l’economia local. L’eficiència energètica i sostenible promou un estalvi que garanteix recursos pels pilars de la societat del benestar com és la sanitat o l’educació, per tant cal prioritzar l’eficiència energètica abans de destinar diners a altres sectors.

Un món de coneixements a Ribes-Les Roquetes!

Doncs sí, resulta que som Homo sapiens. A aquestes alçades de la història això ja és definitiu. Resulta que som animals que sabem o que volem saber. Sóc conscient que el lector deu pensar què s'empatolla aquest individu ara, i que, evidentment, no descobreixo res, però de vegades, penso, no som prou conscients d'aquesta tan nostrada habilitat i caiem en certes confusions.   Què vol dir aquesta classificació que nosaltres mateixos ens hem donat com a espècie? Els vells filòsofs, com Aristòtil, ja descrivien l'ésser humà com un ésser mogut per l'admiració, una admiració i sorpresa que ens mou a aprendre, inventar i utilitzar llenguatges o estructures complexes com poden ser les matemàtiques, la tecnologia o la música, entre d'altres. El cas és que van passant els segles, i els mil·lenis fins i tot, i l'éssser humà evoluciona sense aturador sempre cercant un nou llenguatge o noves estructures per saber i aprendre nous coneixements que el facin més savi i, per tant, li facin la vida més plena i plaent. L'objectiu, doncs, és clar: el fet de saber significa millorar, i millorar, al capdavall, significa ser més feliç en la mesura que profunditzem més en nosaltres mateixos i en el nostre entorn.   Situem-nos, però. Som, avui dia, en l'era digital i de les tecnologies, en l'era, per tant, de tenir tot el coneixement produït pel mateix ésser humà a l'abast de tothom i, tanmateix, ens costa adonar-nos que allò important no són pas els mitjans en sí, o sigui, les andròmines que ens faciliten aquests coneixements, sinó els coneixements mateixos, justament aquells que ens podran ajudar a millorar la nostra vida. I, certament, sovint caiem en l'error de confondre els estris o els mitjans amb el propi saber que ens ofereixen aquests mateixos estris, perquè, de fet, només el saber és la finalitat important per poder desenvolupar-nos.   Aleshores, no ens queda una altra, com a societat parlo, que apostar per una oferta formativa i cultural per a tothom, dissenyar un poble com el nostre, Sant Pere de Ribes, on les possibilitats d'aprendre i créixer siguin òptimes i plurals, i arribin a tota la ciutadania.

No veiem gens clar el projecte de l'Autòdrom Terramar

El passat 27 de novembre, el Ple Municipal va aprovar, inicialment, la proposta de modificacions urbanístiques que haurien de permetre tirar endavant l'enèsim projecte presentat en relació a l’ús de l’espai de l’antic Autòdrom de Terramar, inaugurat l'any 1923, transformat en un complex dedicat al món del cavall. El nostre regidor, Josep Graells, va abstenir-se, davant la inacció del govern municipal socialista, que un cop més, va enviar la documentació només unes hores abans del ple, quan precisament es tractava de dotzenes de documents tècnics que calia analitzar en detall. Durant els darrers mesos, hem treballat i analitzat la documentació, ens hem posat en contacte i hem escoltat els veïns i veïnes de Rocamar i Les Minivilles. Ara sí, podem posicionar-nos i dir que no veiem gens clar aquest projecte. En primer lloc, el projecte planteja uns certs usos urbanístics a l'interior de la pista, que d'altra banda està catalogada com a Bé Cultural de Interès Local i per tant protegida a l'empara de la LLEI 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català. Per això, entenem que el canvi d'usos pot desvirtuar i malmetre l'element primordial a protegir del conjunt: La pista. En segon lloc, un projecte com aquest hauria de tenir en compte als veïns i veïnes afectades. A tall d'exemple, els residents a Les Minivilles no han estat consultats i en la darrera proposta, el carrer que passa per davant d’aquest nucli, es converteix en el principal accés a l’espai de l’Autòdrom. És a dir, el projecte pot fer un canvi radical en la mobilitat de la zona. A més, la qüestió dels accessos a l'Autòdrom no és un tema menor, doncs aquests travessarien una zona agrícola i forestal per la zona de la riera de Ribes, obligant a projectar un talús per evitar els risc d'inundacions, que creiem, no valora suficientment l'impacte greu mediambiental. Un projecte com aquest i amb projecció de futur, ha de respectar l’entorn i tenir en compte quins són els principis de desenvolupament urbanístic fora d’àrees urbanes, que en aquests moments i amb visió de futur tenim a Catalunya, com és pales en les darreres moratòries urbanístiques promulgades per la Generalitat.

fent campanya

Possiblement, la part més important en qualsevol campanya pre-electoral, és escoltar i parlar amb els veïns i veïnes i aixì conèixer de primera mà els problemes, grans o petits, que els afecten en el seu dia a dia. El passat dissabte, ERC de Sant Pere de Ribes, coincidint amb la Festa Major d'hivern del nucli de Les Roquetes, va instal·lar la carpa amb material informatiu i la presència dels miltitants d'aquest nucli, cada cop més, i del cap de llista, Xavi Pascual, que va poder xerrar amb diverses persones i grups, tenint un interessant debat, inclús acalorat en alguns moments. Fem carrer, fem campanya i expliquem la nostra proposta per fer de Sant Pere de Ribes un municipi més eficient en tots els seus nuclis i urbanitzacions, un municipi del segle XXI, un municipi on el respecte i desenvolupament dels drets republicans sigui l'eix de l'acció política i administrativa.

presentació llibre sobre Oriol Junqueras, Sergi Sol

El passat dilluns 14 de gener, a la Sala Palacios de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, en Sergi Sol ens va presentar el seu llibre: "Oriol Junqueras,fins que siguem lliures". Més que una presentació de llibre, l'acte, on l'autor va estar acompanyat per en Maxi Calero, amic de l'Oriol, l'explosiva Empar Moliner i en Pep Picas, trobador amic den Sergi Sol, va ser un homenatge a l'Oriol, el nostre president, a la seva humanitat i humilitat.  La sala plena a vesar, va gaudir escoltant i rient tant dels comentaris com de la música den Pep Picas.  

Trobada amb el diputat provincial d'urbanisme i habitage, Josep Ramon Mut

El 29 de novembre, el nostre candidat a l'alcaldia a les eleccions municipals del 2019', Xavi Pascual, acompanyat pel cap de campanya, Jaume Torras, es va reunir amb el Diputat provincial d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, regidor de Cervelló, per tal de conèixer de primera mà quines eines i quins recolzaments hi pot trobar Sant Pere de Ribes a la Diputació de Barcelona. La problemàtica de l'habitage és un dels greus problemes actuals de la nostra societat i els municipis han de cercar solucions de present i de futur i ERC de Sant Pere de Ribes hi està treballant per fer una proposta possible, amb la consciència que no serà ràpida però que fem política per aconseguir un futur millor i no pels resultats immediats. 

Presentació cap de llista per les municipals 2019'

El passat 27 de juliol, a la Plaça Marcer de Sant Pere de Ribes, davant d'un centenar de persones, ERC va presentar a Xavi Pascual com a cap de llista per les properes eleccions municipals 2019'. El candidat, Xavi Pascual, representa la renovació real d'ERC a Sant Pere de Ribes, una renovació tant de persones com de projecte, un projecte republicà de futur on el respecte als drets com l'habitatge, la formació, la mobilitat, siguin el fil conductor de l'acció de govern a l'Ajuntament com va explicar el candidat.  L'acte va comptar amb la presencia i les paraules de'n Joan Tardà, actualment diputat al Congreso de Madrid i referent del republicanisme. El seu missatge, ple de força i experiència, ens encoratga en no defallir en la lluita per la República.