Sant Pere de Ribes

Notícia

LA CONSULTA DEL 25 D’ABRIL


oldríem des de Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Pere de Ribes, fer la nostra valoració del que ha significat l’organització al nostre municipi de la consulta d’aquest diumenge 25 d’abril i els seus resultats.

En primer lloc cal destacar el mèrit de que persones de diversos col·lectius, polítics, d’entitats i personalment, hagin estat capaços de poder organitzar la convocatòria d’un referèndum per tal que tota la població tingués l’oportunitat d’exercir lliurement el dret a decidir, sobre el futur del nostre País.

Com centenars de municipis de Catalunya, el nostre ha aportat el seu desig majoritari entre els que han anat a votar, de voler un estat propi. Hem demostrat que l’anomenada societat civil, es capaç davant de la passivitat institucional d’organitzar-se, per tal d’exercir els seus drets, en aquest cas un dret fonamental com a poble, el dret a l’autodeterminació, el dret a la independència com a nació lliure, sense el jou de cap estat.

En moments que es discuteix pel Tribunal Constitucional si es retalla o no l’actual Estatut, una part important del nostre poble vol anar més enllà de les engrunes de llibertat que ens dona el marc estatutari.

Volem destacar també el treball altruista de totes i tots els voluntaris que han fet possible la consulta, que no exempta a vegades de les tensions pròpies, que comporta la feina en conjunt de persones diverses, l’objectiu comú, ha prevalgut per damunt d’aquestes.

Independentment de les interpretació de cadascú pot fer dels resultats locals, som conscients de la feina que cal encara per estendre la consciència que únicament amb l’assoliment d’un estat propi que administri tots els nostres recursos econòmics, podrem decidir lliurement el nostre futur.

Encoratgem a tots els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi a seguir treballant, perquè en un futur pròxim siguin les institucions del nostre País les que organitzin un referèndum, seguint el nostre exemple i en aquest tornem a decidir lliurament que volem ser un estat independent.

Comissió Executiva secció local d’ERC de Sant Pere de Ribes

26 d’abril de 2010