Sant Pere de Ribes

Notícia

Un món de coneixements a Ribes-Les Roquetes!

Doncs sí, resulta que som Homo sapiens. A aquestes alçades de la història això ja és definitiu. Resulta que som animals que sabem o que volem saber. Sóc conscient que el lector deu pensar què s'empatolla aquest individu ara, i que, evidentment, no descobreixo res, però de vegades, penso, no som prou conscients d'aquesta tan nostrada habilitat i caiem en certes confusions.
 
Què vol dir aquesta classificació que nosaltres mateixos ens hem donat com a espècie? Els vells filòsofs, com Aristòtil, ja descrivien l'ésser humà com un ésser mogut per l'admiració, una admiració i sorpresa que ens mou a aprendre, inventar i utilitzar llenguatges o estructures complexes com poden ser les matemàtiques, la tecnologia o la música, entre d'altres. El cas és que van passant els segles, i els mil·lenis fins i tot, i l'éssser humà evoluciona sense aturador sempre cercant un nou llenguatge o noves estructures per saber i aprendre nous coneixements que el facin més savi i, per tant, li facin la vida més plena i plaent. L'objectiu, doncs, és clar: el fet de saber significa millorar, i millorar, al capdavall, significa ser més feliç en la mesura que profunditzem més en nosaltres mateixos i en el nostre entorn.
 
Situem-nos, però. Som, avui dia, en l'era digital i de les tecnologies, en l'era, per tant, de tenir tot el coneixement produït pel mateix ésser humà a l'abast de tothom i, tanmateix, ens costa adonar-nos que allò important no són pas els mitjans en sí, o sigui, les andròmines que ens faciliten aquests coneixements, sinó els coneixements mateixos, justament aquells que ens podran ajudar a millorar la nostra vida. I, certament, sovint caiem en l'error de confondre els estris o els mitjans amb el propi saber que ens ofereixen aquests mateixos estris, perquè, de fet, només el saber és la finalitat important per poder desenvolupar-nos.
 
Aleshores, no ens queda una altra, com a societat parlo, que apostar per una oferta formativa i cultural per a tothom, dissenyar un poble com el nostre, Sant Pere de Ribes, on les possibilitats d'aprendre i créixer siguin òptimes i plurals, i arribin a tota la ciutadania. Un món de coneixements per al poble i amb el poble, perquè les persones tinguin totes les oportunitats possibles que ens hem brindat com a espècie i que, definitivament, ja no podem obviar per poder ser més savis i, per tant, més lliures i feliços. Cal treballar, doncs, entre tots, per assolir aquest camí, i no pas cap altre.
 
Perquè ens ho devem.
 
Xavi Pascual
Candidat a l’alcaldia d’ERC-Sant Pere de Ribes