Sant Pol de Mar

Totes les notícies

Guanyem a república!!

Entre tots i totes, guanyem la República!! Guarda't el proper dissabte 4 de març! T'esperem al CCIB amb Oriol Junqueras, Marta Rovira Vergés, Gabriel Rufián Romero i molts més! Inscriu-te aquí http://bit.ly/Inscripcions4M Salut i república!!

El viatge de conferències de Michel Leiberich i Joan Caballero a les universitats de Marburg i Siegen

Fa uns dies, en Michel i en Joan, van tornar d'Alemanya després de fer dues conferències més explicant l'independentisme català i com es viu el procés a Catalunya. A continuació us adjuntem l'article que han escrit explicant la seva experiència. Salut i república! "Les universitats alemanyes de Marburg i Siegen ens van convidar a fer tres conferències amb el tema "El moviment independentista català – arrels i actualitat". En la lògica dels nous màsters de cultura, aquestes conferències comportaven una part teòrica (fets històrics, presentats per Michel Leiberich) i una part pràctica (fets "viscuts" d'actualitat amb debat, presentada per Joan Caballero). Les llengües utilitzades van ser el català, el castellà, el francès i l'alemany - amb traduccions respectives. La universitat de Marburg, va ser fundada en 1527 i és la primera universitat protestant del món i, a més, una de les universitats més prestigioses d'Alemanya. Ara ja no és una universitat confessional, però completament laica. La conferència formava part d'un col·loqui d'investigació destinat als estudiants que té com a objectiu d'oferir-los noves temàtiques actuals de recerca en el marc dels estudis de Romanístiques. Aquest any el col·loqui va proposar dos temes sobre Catalunya, el nostre i un altre sobre la Catalunya del Nord. L'acolliment dels professors va ser molt agradable i calorós i la professora principal de la Formació de Romanística, la Professora Isabel Zollna, parlava un català impressionant. La universitat de Siegen, fundada el 1972, és una universitat recent molt dinàmica situada en un campus fora de la ciutat. La conferència era oberta a tots els estudiants i professors en el marc de les Gastvorträge (conferències proposades a conferenciants convidats). A Siegen, contràriament a la universitat de Marburg, el català no forma part de les llengües de la formació de Romanístiques, però hi ha classes paral·leles de català fetes per una lectora del Ramon Llull.

Exportant la identitat catalana (segona part)

Com ja vam avançar el mes de Juliol, el dies 26 i 27 d'octubre en Michel Leiberich i en Joan Caballero han tornat a dues universitats alemanyes per fer una xerrada col.loqui sobre la identitat catalana i el procés cap a la nova república. Gràcies de nou companys i endavant les atxes!!! Salut i república!

Davant l’expulsió del Consell Comarcal per part de PDECat i PSC, seguirem treballant

La Federació Comarcal del Maresme d’Esquerra Republicana de Catalunya convoca els mitjans de comunicació després que PDECat i PSC hagin trencat el pacte de govern a què vam arribar el juliol de 2015 i, per tant, hagi expulsat els 9 consellers d’ERC del govern del Consell Comarcal del Maresme. Reunida la permanent comarcal, junt amb els consellers comarcals i els alcaldes republicans, ahir 19 d’octubre, us emplacem avui dijous 20 d’octubre a les 16.30 h al local d’ERC a Mataró per donar-vos a conèixer el nostre posicionament i respondre a tot allò que cregueu adient.

Memòria primer any legislatura 2015 - 2019

Ja tenim publicada a la secció "Què fem? ==> Documents ==> Secció Local" la memòria del primer any de la legislatura 2015 - 2019. Un compromís que vàrem adquirir amb els ciutadans de Sant Pol de Mar. Esperem que sigui del vostre interès i desitgem poder continuar treballant des de l'oposició per aconseguir un millor Sant Pol per tothom. http://locals.esquerra.cat/santpol/document/6931 Salut i república !!!!

ERC Sant Pol "A punt"

Un any més ERC Sant Pol hem estat "A punt" per fer la nova república. Una nova demostració de reivindicació democràtica i pacífica. Salut i república!!!