Sant Quintí de Mediona

Totes les notícies

Programa electoral participatiu

Esquerra t'escolta!

Durant aquest mandat hem pogut avançar amb actuacions que han posat en valor la vila, i volem que tu també hi diguis la teva. Ens ajudes? La teva opinió ens importa. ESQUERRA T'ESCOLTA! Us convidem a participar a les sessions participatives públiques per debatre sobre propostes i idees per seguir millorant la vila i deliberar sobre propostes que en el proper mandat es puguin executar des de l’Ajuntament.  Les jornades de participació estan obertes a totes les quintinenques i quintinencs que vulguin aportar la seva visió Sant Quintí. A partir dels quatre blocs temàtics propostats, cada sessió tindrà un moderador que un cop feta l’exposició inicial es faran unes conclusions col·lectives que s’incorporaran, en la mesura que sigui possible, al programa electoral, i així mirar d’implementar durant el proper mandat: PARTICIPA! VINE I DIGUES LA TEVA! Programació: Dissabte 2 de febrer a les 6 de la tarda, Sala dels balcons del Jardí Sant Quintí amb visió de dona En aquesta sessió volem conèixer de primera mà la visió del municipi des del punt de vista de la igualtat de gènere en tots els àmbits (treball, cultura, esport, salut, participació). Ajuda’ns a fer una vila més amable i trobar línies d’actuació que ens permetin resoldre possibles desigualtats. Què hi trobes a faltar al teu carrer? En aquesta sessió parlarem de tot allò que afecta els carrers i places:  la mobilitat, neteja, aparcaments, obres, podes, brossa, etc. Segur que tens moltes coses a dir sobre aspectes que afecten el teu carrer i que serviran per millorar Sant Quintí.  Dissabte 9 de febrer a les 6 de la tarda, Sala dels balcons del Jardí La infància, el futur quintinenc Vine a plantejar-nos els teus dubtes, els teus precs i les teves propostes en totes aquelles matèries que afecten directament la infància, o sigui, llar d’infants, escola, activitats extraescolars, parc infantils, etc.. Escoltarem els punts de vista de tothom i debatrem sobre com millorar-ho.

L’alcalde Pol Pagès repetirà com a cap de llista d’ERC a Sant Quintí

L’alcalde quintinenc Pol Pagès repetirà com a cap de llista d’ERC a les eleccions municipals del mes de maig. L’acte de presentació del candidat serà diumenge a les 6 de la tarda al Casal de la Gent Gran Joan Amades, amb la presència del diputat al Congrés Gabriel Rufián. Pol Pagès és llicenciat en Periodisme i en Ciències Polítiques, presideix ERC de l’Alt Penedès, és conseller comarcal de l’Alt Penedès i és alcalde de Sant Quintí des de 2015. Font: La Fura Penedès

Junts FEM Sant Quintí. Tots els membres de la llista.

Pol Pagès presenta la llista d'ERC per governar Sant Quintí

P { margin-bottom: 0.21cm; } Més de 200 persones han assistit aquest dissabte a l'acte de presentació de Pol Pagès com alcaldable d'Esquerra Republicana a Sant Quintí de Mediona. Sota el lema Junts FEM Sant Quintí, Pagès ha presentat una llista que barreja experiència i renovació de gent compromesa amb un projecte per millorar la vila i per governar per tothom. Una llista de 21 persones amb gent de totes les edats, preparada, vinculada a les entitats i que s'estima Sant Quinti. Pol Pagès ha estat acompanyat pel alcaldables d'Equerra Republicana a Sant Sadurní i Vilafranca, Josep Maria Ribas i Mònica Hill. Els dos han desitjat els millors resultats per la candidatura republicana. Ribas ha fet especial èmfasi en la necessitat de col·laborar entre els diferents ajuntaments del Penedès. Per la seva banda, Mònica Hill ha explicat la importància de les institucions supramuncipals i de treballar per una major coordinació entre les entitats. L'alcaldable quintinenc per la seva banda ha fet un repàs de la importància dels ajuntaments en democràcia i la necessitat de tenir un major finançament muncipal i uns ajuntaments des d'on es pugui fer política, no només gestió limitada pel govern espanyol. Pagès ha destacat la tasca feta al Govern i ha reclamat poder seguir demostrant que Esquerra té un equip i té un projecte pel muncipi, ara des de l'alcaldia. L'acte l'ha presentat Oriol Duran, número 11 de la llista, que ha defensat l'orgull d'Esquerra i la importància del projecte per davant dels interessos personals.

Sant Quintí

Digues la teva, Esquerra t'escolta

Esquerra Republicana de Sant Quintí ha organitzat unes jornades per conèixer les preocupacions dels veïns del poble i deliberar sobre les propostes que en el proper mandat s'haurien d'implantar a Sant Quintí. La jornada es farà els dissabtes 21 i 28 de febrer de 6 a 8 del vespre a la sala dels Balcons de El Jardí de Sant Quintí. La jornada està oberta a tothom que vulgui participar-hi. La proposta vol aconseguir que les persones que viuen a Sant Quintí plantegin les seves propostes, aportin idees i plantegin els dubtes. La jornada no té com a intenció detectar les problemàtiques i plantejar solucions factibles, satisfactòries i realistes. Es faran 4 sessions i cada sessió tindrà un moderador. Un cop feta l'exposició inicial es faran unes conclusions col·lectives que es podrien incorporar dins del programa d'Esquerra Republicana i aplicar-les des de l'Ajuntament. El dia 21 de 6 a 8 es faran dues sessions: Lleure i festes i Via Pública. El dia 28 de 6 a 8 es faran les altres dues: Infància* i Gent gran.  *El dia 28 hi haurà servei de monitors titulars perquè els pares i mares que vulguin participar de la xerrada sobre Infància puguin fer-ho tranquilament. Blocs temàtics 1. Lleure i Festes El lleure i la festa determinen el nostre caràcter i la nostra identitat local, i a Sant Quintí ens agraden i per això en fem moltes. En aquest espai escoltarem propostes de festes i acitvitat de lleure, siguin modernes o populars i tradicionals, millores en la gestió, idees, propostes, precs... 2. Vía Pública En aquesta sessió parlarem de tot allò que afecta els carrers: mobilitat, neteja, incidències, aparcaments, obres, podes, brossa, etc. Segur que tens moltes coses a dir sobre aspectes que afecten el teu carrer o barri i que serviran per millorar Sant Quintí. Si ens ho expliques buscarem com solucionar-ho. 3.Infància Vine a plantejar-nos els teus dubtes, els teus precs i les teves propostes en totes aquelles matèries que afecten directament la infància, o sigui, llar d'infants, escola, activitats extraescolars, parc infantils i un llarg etcètera.

Actualització del marcador de la Marató

437,41 euros per la Marató de TV3

Per desè any consecutiu des d’Esquerra Sant Quintí s’ha organitzat la sortida de Fem un tomb per la Marató. Una sortida que enguany ha recaptat 437,41 euros. El cicle de sortides, que aquest any arriba al setzè aniversari, en fa 10 que és solidari amb la Marató de TV3. La sortida Fem un tomb per la Marató ha estat durant aquesta darrera dècada l’encarregada de donar el tret de sortida al cicle de caminades. La sortida d’aquest any va sortir del Portal per anar fins la Font del Gat on es va esmorzar. Després es va anar fins al Pla de Les Estoses. Aquest any, a més a més, pel fet de ser el desè aniversari de la sortida, l’organització va convidar-nos a actualitzar el marcador al plató de TV3, com es pot veure a la foto. La propera cita será el 8 de febrer del 2015 al jaciment del Born i la Barcelona de 1714. La següent serà el 22 de març amb una visita a Maioles i Ca l'Ermità a Sant Quintí. El 19 d'abril s’anirà a Santa Anna i Mas Rodó a Mediona i el 17 de maig a Subirats. La sortida del mes de maig l'organitzen les JERC Sant Quintí i serà a Sant Sebastirà del Gorgs. Aquesta edició del Fem un tomb i sabrem on som es clourà amb una sortida al front de l'Ebre i els espais de la batalla de l'Ebre, a Corbera d'Ebre. Les sortides són obertes a totes les persones que hi vulguin participar i es prega que per facilitar-ne la bona organització es faci inscripció prèvia trucant al 678074081 (Àngels) o al 636265002 (Lídia).

16 temporada de Fem un tomb i sabrem on som

Esquerra Republicana i les JERC de Sant Quintí han organitzat una nova edició de les sortides per conèixer l'entorn i la història del nostre poble i del nostre país. Les sortides agrupades sota el nom de Fem un tomb i sabrem on som arriben enguany a la seva setzena temporada. La primera sortida d'aquest nou cicle serà el 14 de desembre i consistirà en una caminada per Sant Quintí solidària amb la Marató. S'esmorzarà al costat del pont de la Font del Gat i es farà una caminada fins El Pla de Les Estoses. El 8 de febrer del 2015 la visita serà al jaciment del Born i la Barcelona de 1714. El 22 de març esp preveu visitar Maioles i Ca l'Ermità a Sant Quintí. El 19 d'abril anar a Santa Anna i Mas Rodó a Mediona i el 17 de maig a Subirats. La sortida del mes de maig l'organitzen les JERC Sant Quintí i serà a Sant Sebastirà del Gorgs. Aquesta edició del Fem un tomb i sabrem on som es clourà amb una sortida al front de l'Ebre i els espais de la batalla de l'Ebre, a Corbera d'Ebre. Les sortides són obertes a totes les persones que hi vulguin participar i es prega que per facilitar-ne la bona organització es faci inscripció prèvia trucant al 678074081 (Àngels) o al 636265002 (Lídia).

Ple extraordinari en favor del 9N. Foto Aj de Sant Quintí

Sant Quintí dóna suport a la Llei de consultes i a la consulta del 9N

El dimecres 24 de setembre Sant Quinti va aprovar en un Ple Extraordinari posicionar-se a favor de celebrar la consulta i demanar que la Llei de consultes que impulsa el Parlament de Catalunya pugui ser aprovada. La moció va ser aprovada per 10 vots a favor corresponents als 2 regidors d’Esquerra Republicana, els 3 de CiU i als 5 regidors del Grup Socialista, mentre que només la regidora del PP va votar en contra. Durant la seva intervenció el portaveu municipal d’Esquerra Republicana, Pol Pagès, va esmentar a la llarga tasca cívica a favor de l'autodeterminació, en especial, d'aquella realitzada a nivell local, com la que fa l'ANC i la que al seu dia va fer Sant Quintí Decideix!, que va organitzar la consulta del 28 de febrer de 2010, i va aconseguir un 30% de participació. Un fet que va saber trencar moltes barreres mentals que ara han permès sumar moltíssima gent.  Pagès també va insistir en l’existència d’una majoria social i institucional enorme a favor de la consulta, amb 6 partits al Parlament, el Govern de la Generalitat, 830 ajuntaments i milions de ciutadans que han sortit al carrer. Davant d'aquest context la convocatòria de la consulta és una obligació moral i política. ‘En una democràcia votar és normal i és la manera d'actualitzar constantment el contracte social necessari perquè una societat funcioni correctament’, va recordar el portaveu independentista que finalment va reclamar ‘una organització perfecta perquè puguem votar a favor d'un nou país i una Catalunya lliure’.

Gràcies per fer que Esquerra Republicana guanyi les eleccions a Sant Quintí

Des d’Esquerra Republicana de Sant Quintí de Mediona només podem que agrair-vos tots els vots que vam rebre el passat 25 de maig. En total els vots que va rebre la coalició formada per Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí van ser 371 dels 788 vots emesos a Sant Quintí. Uns vots que han servit perquè la formació sigui la més votada al municipi amb un 47’99% del total de vots.   Però més enllà del resultat que hem obtingut i del missatge que suposa al món que un partit independentista guanyi les eleccions quan ens plantegem el futur del país i la consulta del 9N, s’ha de destacar que a Sant Quintí de Mediona el 83% dels vots emesos han estat per forces que estan a favor de la consulta del 9N i que Catalunya decideixi el seu futur. Durant els darrers anys hem vist com creixien els vots que rebia Esquerra Republicana. Un increment que ara hem vist recompensat amb la victòria a les eleccions europees. Per altra banda, tots els vots que han anat a la nostra formació serviran per votar el proper 9N. I més enllà de l’agraïment que com a ERC volem convidar-vos també a participar d’un projecte que comença per Sant Quintí, que vol el millor per tots els seus ciutadans, i que vol també fer un Penedès, una Catalunya i uns Països Catalans millors. 

Ester Capella durant la seva intervenció a Sant Quintí

Capella crida a la particpació massiva el 25M

La portaveu al Senat d'Esquerra Republicana, Ester Capella, ha participat aquest dimecres d'un acte de campanya a Sant Quintí de Mediona. Capella ha demanat a tothom que vagi a votar i que faci perquè el seu entorn voti i participi d'unes eleccions que han de servir per donar 'un missatge molt potent, de participació massiva' i ha recordat que 'cal votar perquè la democràcia ens representa com a poble'. La senadora ha fet un repàs a la importància d'omplir les urnes amb vots a favor de la consulta del 9N perquè 'la participació fa molt mal a aquells que aspiren que res canvií'. Abans de Capella va parlar el portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament, Pol Pagès, qui va aprofitar per explicar la situació de les eleccions europees i el panorama que es presenta en diversos estats europeus i va explicar algunes de les lleis que arriben des d'Europa i que ens afecten, com la directiva de foc que tants problemes ha plantejat als diables i bèsties de foc quintinencs, o l'obligació d'acabar amb les cetrilleres al bars i restaurants. Dos exemples de com Europa influeix en la nostra vida diària. Pagès també va fer una crida a participar el diumenge per mostrara Europa que Catalunya vol decidir el seu futur. L'actual alcalde de Sant Quintí per Nova Esquerra Catalana, Ramon Creixell va ser qui va precedir a Pol Pagès en les intervencions, Creixell, que també forma part de les llistes en el lloc 53 de la coalició entre ERC i NECat va reclamar també un resultat massiu perquè 'si les eleccions van malament els enemics ho faran servir per aturar el procés' i va apostar per 'una Europa on s'hi va a fer política, on hem de fer una Europa de tots'. Creixell va voler explicar també que com a exmilitant del PSC se sentia còmode en la llista d'Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí i va explicar que 'no he canviat de jaqueta, sé que estic on he estat sempre, i m'he hagut de desplaçar per coherència' raó per la qual va acceptar la posició simbòlica en les llistes, per donar testimoni.