Sant Quintí de Mediona

Notícia

El Premi, decidit per un jurat independent i de prestigi, valora la feina feta per l’activista a favor de la llengua, la cultura i la defensa del Penedès i Catalunya.

Ricard Serra
Ricard Serra
El Ricard Serra, expresident d'Òmnium Cultural Alt Penedès i de la nostra secció local, és el guanyador del IV Premi Salvador Armendares que atorga Esquerra Republicana de Catalunya de Vilafranca del Penedès. El guanyador del premi, que es concedeix cada any, és escollit per un jurat independent amb la voluntat de premiar a una persona o entitat penedesenca que s’hagi destacat per la seva acció social, esportiva o cultural. Sens dubte, un premi ben merescut. Moltes felicitats Ricard!

La concessió del premi serveix per recordar i explicar la importància de la persona del Doctor Salvador Armendares, regidor de Vilafranca i diputat al Parlament durant la República. El jurat ha decidit premiar el Ricard per la seva activitat en defensa de la llengua i la cultura catalanes i pel seu compromís amb el Penedès i amb Catalunya, destacant la seva trajectòria en les diverses organitzacions en què ha participat: entre d'altres, la Delegació d'Ensenyament Català, Òmnium, el Casal de la Gent Gran de Sant Quintí, ERC (com a president de la secció local i com a regidor de Sant Quintí), el Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya (com a representant de l'Alt Penedès); o en iniciatives per potenciar expressions artístiques, com per exemple la dansa tradicional-popular. Jordi Rosell, membre del jurat i president d’ERC-Vilafranca, ha destacat que “per ERC és un acte molt especial perquè premiem a persones que segueixen la línia històrica de compromís amb el país de gent com el doctor Armendares”. 

El premi serà entregat pel vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Joan Solé Bordas, en el marc de la Nit de la República 2012, al teatre municipal Cal Bolet de Vilafranca el dissabte 14 d’abril a partir de les 9 del vespre, després d’un sopar i de diversos actes musicals i teatrals. Qualsevol persona pot assistir a l’acte, fent una col·laboració de 10 euros, enviant un correu electrònic a vilafrancapenedes@esquerra.org o trucant al telèfon 93 818 05 78 els dilluns dimarts i dijous de 18 a 21 hores.


En aquesta edició del premi Salvador Armendares el jurat ha estat format per:

Joan Solé Bordas, vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs
Eduard Barrobés, membre de la Junta d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès i professor de l’IES Eugeni d’Ors
Àngels Parés i Corretgé, filòloga
Josep Maria Rovira i Torner, poeta
Xell Montserrat i Mestres, coordinadora adjunta del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya
Jordi Rosell i Perelló, president d’ERC-Vilafranca