Sant Quirze del Vallès

Notícia

Nota de premsa: El grup municipal d’ERC es personarà en la causa que el Jutjat ha iniciat contra el càrrec de confiança de l’alcaldessa

L’acusació de la fiscalia anticorrupció, té el seu origen en l’escrit de denúncia presentat pels Grups d’ERC i ICV a l’any 2009, en que es posava de manifest tractes de favor en l’adjudicació de projectes d’obres.
Davant la formalització de l’acusació de la Fiscalia anticorrupció contra el Sr. Jordi Huguet, càrrec de confiança de l’alcaldessa de Sant Quirze en matèria d’urbanisme, arran de la contractació de projectes d’obres a socis d’empresa del Sr. Huguet, el Grup municipal d’ERC vol manifestar:


1- Que l’acusació feta efectiva per la fiscalia de Sabadell posa en evidència que el Sr. Huguet (càrrec de confiança de la Sra. Mundi) va adjudicar projectes d’obra corresponents al FEIL i d’altres per un import de 140.000 € a socis seus d’empresa, utilitzant procediments negociats sense publicitat.

2- Que malgrat les reiterades denúncies (amb documentació aportada) la Sra. Mundi i el seu equip de govern van fer-se l’orni i van rebutjar assumir responsabilitats al respecte, així com prendre accions per tal de corregir una situació ben trista pel que fa a la transparència de la seva gestió.

3- Que el nostre Grup es personarà en la causa judicial núm. 2043-10 oberta pel Jutjat Penal núm. 2 de Sabadell en defensa dels interessos del nostre poble.

4- Que exigim a la Sra. Mundi i el Sr. Rebolleda que assumeixin les responsabilitats polítiques davant d’un cas de –com a mínim- deixadesa conscient de responsabilitats de govern. Des del Grup municipal d’ERC creiem que aquest cas comporta una demostració clara del menyspreu que la Sra. Mundi i el Sr. Rebolleda tenen envers Sant Quirze, posant per davant de la legalitat i el interès públic les seves “cadires”.

5- Que el present cas és conseqüència directa de l’alt grau d’opacitat en l’acció de govern d’aquests quatre anys encapçalats per la Sra. Mundi. El nostre Grup, entre altres, ha denunciat públicament diverses contractacions directes d’informes de nul·la o dubtosa utilitat, convenis urbanístics declarats il·legals posteriorment o la contractació externa- també utilitzant el procediment negociat sense publicitat- d’una empresa d’un militant de CiU per a la redacció del butlletí municipal INFORMEM.


Grup municipal d’Esquerra
Sant Quirze del Vallès, 28 d’abril de 2011