Sant Quirze del Vallès

Notícia

Adéu Alfons XIII. Hola carrer de l'U d'Octubre !

Sant Quirze del Vallès ha parlat. L'equip de govern municipal que encapçala l'alcaldessa Elisabeth Oliveras (ERC), va proposar al poble, a començaments d'any, un procés participatiu per tal de donar nom a les dues sales de la Patronal (la Històrica i la Nova), i per canviar la denominació del carrer d'Alfons XIII. Fent un breu resum, en la fase de propositiva l'Ajuntament va rebre més de cent idees per a cada espai, passant les tres més proposades en cada apartat a la votació final, que ara s'ha tancat. Abans de res, esmentar que des d'ERC a Sant Quirze fem una valoració molt positiva de tot el procés. S'ha posat la decisió en mans del poble, i a Sant Quirze, quan espregunta el veïnat respòn, com s'ha demostrat ja que un total de 563 persones van votar. També hem de mostrar la nostra alegria en aquest cas pels resultats, ja que el carrer del monarca espanyol dels Borbons serà rebatejat com carrer de l'U d'Octubre, opció triada pel 44,95% dels votants, per davant de les altres dues propostes que es podien votar en haver arribat a la final (carrer de la Llibertat o carrer de la República Catalana). L'alegria és per a nosaltres encara més gran ja que com sabeu la seu d'Esquerra al poble es troba en la cantonada de Pau Casals amb aquest carrer, i és aquí on cada any fem l'arrossada popular el mes de maig. I entre Alfons XIII i l'1 d'Octubre no hi ha color, tenim molt clar en quina banda estem.

La nostra satisfacció s'estén, a més, en veure els resultats de la votació per triar els noms de les sales de la Patronal. La sala Històrica serà, a partir d'ara, la sala Josep Brossa, una persona que en vida, a banda de la seva tasca al poble en favor de la música, fóu en l'apartat polític candidat d'Esquerra a les nostres llistes. Amb en Josep ens unien grans vincles que es mantenen a través de la seva família, molt vinculada amb Esquerra Republicana a Sant Quirze. Un any després de la seva mort, tindrà el reconeixemt merescut, un reconeixement que pren relleu, a més, ja que li arriba votat pels qui vam ser els seus veïns.

I satisfacció també per la tria de la Salut Pastor per donar nom a la sala Nova de la Patronal. La Salut, desapareguda l'any 2016, era prou coneguda al poble pel seu activisme cultural, la seva tasca pedagògica i el seu amor i vinculació a Sant Quirze.

En resum, un procés de participació proposat per l'equip de govern (on recordeu que vuit dels nou membres, l'alcaldessa al capdavant, són de Junts-ERC), un procés on el poble ha pogut proposar (primer) i decidir (després), i que segueix el camí d'altres projectes com els pressupostos participatius o la revisió del Pla General Urbanístic, i on el lideratge d'Esquerra dóna al poble, com no pot ser de cap altra manera sent fidels a les nostres idees, la veu per decidir.