Sants - Montjuïc

Totes les notícies

Sant Jordi

Actes, actes, actes...

S'acosten temps decisius, temps d'aixecar la veu, de lluitar per la nostra llibertat, de rebutjar la cotilla d'un estat a qui Montesquieu li hauria fet vergonya. Per això us convidem a tres actes: Comencem per una sucosa Xoriçada Popular, organitzada no a Madrid sinó a La Marina de Sants, dissabte dia 22 d'abril a les 12h, per tal d'explicar a l'elite corrupta de l'estat espanyol (i de pas als seus plumífers i nois dels encàrrec) què en pensem del seu capteniment. No us perdeu l'ocasió d'assaborir uns fantàstics xoriços i de parlar de la independència des d'una perspectiva d'esquerres El dia següent us recomanem la visita a la nostra Parada a la Plaça de Sants, de 9 a 21h, on recollirem firmes pel referèndum i podreu adquirir merxandatge d'ERC Finalment, els nostres companys d'ANC organitzen a la sala d'actes de les Cotxeres de Sants una conferència a càrrec de Miquel Puig, sobre la realitat de la viabilitat econòmica de la República Catalana

Notícia dels consells de barri

La política és servei als ciutadans. Com a servidors del col·lectiu tots els polítics tenen el deure d'informar els seus conciutadans de les actuacions que realitzin en nom seu. Un dels aspectes en què es desplega de forma més propera al ciutadà aquesta activitat política és la participació en els Consells de Barri dels diferents barris que componen el districte. Per aquest motiu us informem de l'activitat duta a terme pels nostres consellers de districte durant els mesos d'abril i març en els diferents consells de barri convocats durant aquest període. Val a dir que aquesta no ha estat l'única activitat dels consellers, sinó que cal comptar-hi gairebé una trentena de reunions durant el mes de març. Consell de Barri de Font de la Guatlla El dimecres 1 de març es va celebrar el Consell de Barri de la Font de la Guatlla al centre Cívic del barri. Es va explicar la mesura de govern sobre civisme. Celebrem l’anunci i esperem que s’escaigui a les necessitats en relació a convivència i civisme, que necessita urgentment el Districte de Sants – Montjuïc. Aquesta proposta té el seu origen en diverses iniciatives presentades per ERC, tant de convivència (mediació i taula del silenci per a tractar uns aspectes) i ampliació de la dotació d’agents cívics a les unitats territorials i així treballar en la idea de policia de proximitat a la qual ha de tendir la policia catalana. A més, van explicar de manera breu, de quina manera afectaria el nou pla de mobilitat i les supressions de determinats autobusos al barri, 37,109 i H16. De la proposta d’ERC en relació al Bus Barri 115 i la seva ampliació de recorregut no s’ha informat. En relació a les queixes sobre el soroll provinent del Poble Espanyol, es va informar de les reunions mantingudes amb l’empresa i que, un cop fetes les medicions i els estudis, s’han començat a aplicar mesures, com unes lones gruixudes i immòbils, que s’estan avaluant per tal de reduir l’impacte del soroll al barri.

Hem inaugurat el nou casal

Amb enorme satisfacció aquest diumenge, 2 d'abril, hem culminat els esforços de més d'un any i hem finalment pogt donar pe inaugurat el nou casal d'ERC a Sants-Montjuïc. L'acte ha comptat amb dos espais diferenciats: el primer ha estat el mateix casal, al carrer de Miquel Àngel, 51, on els nostres companys han atès les persones que hi acudien. Paral·lelament els veïns jardins de Can Mantega han acollit els parlaments de les personalitats d'ERC assistents a l'acte, la zona de jocs infantils i una parada del partit. Els nostres consellers de districte, Jordi Fexas i Marta Alonso també hi han estat presents per parlar amb els veïns que omplien el local. Als jardins de Can Mantega s'hi ha desplegat, a més, un espai específic de les JERC on s'han debatut les propostes sobre el nou país que estem construint i les idees aportades pels assistents La inaguració ha comptat amb les intervencions d'Alfred Bosch, president del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona; Gerard Gómez del Moral, diputat al Parlament de Catalunya; Ester Capella i Ana Surra, diputades al Congrés dels Diputats; i Robert Masih, senador d'ERC. Es calcula que en total unes 150 persones han passat pels diferents espais. El nostre presient, Pepe Pérez Calvo, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als i les assistents i ha exposat la intenció de continuar treballant per al districte 'des d'un nou espai obert a tothom, que ens permetrà treballar per als veïns i veïnes de cara enfora'.  El senador Robert Masih ha apuntat la ferma voluntat d'Esquerra Republicana de 'treballar per a la gent, com sempre ha fet. Ara, des del nou casal de Sants-Montjuïc'.  Al seu torn la diputada al Congrés, Ana Surra, en relació amb el govern espanyol ha assegurat que 'no volem que ens prometin res més. Volem el nostre país, Catalunya, per a nosaltres. Aconseguirem la República catalana perquè som un únic poble!'. Gerard Goméz del Moral, diputat al Parlament, tot recordant els 86 anys d'Esquerra Republicana, ha explicat que 'tenim a les nostres mans fer possible tot allò pel que tantes persones han lluitat durant dècades.

Collage de fotos

ERC Sants-Montjuïc a la Macroparada

Aquest cap de setmana, i dins els actes de La República que farem, destinats a explicar als ciutadans les propostes d'ERC per la nostra imminent república i a recollir llurs aportacions, ERC ha desplegat un operatiu sense precedents, amb 154 parades simultànies a tota la geografia del principat Us adjuntem unes fotos de la parada que hem fet a Sants-Montjuïc, a la plaça de Ramon Torres Casanova. La nostra parada comptà amb la presència de la regidora d'ERC adscrita a Sants, Montse Benedí i d'en Jordi Roig, secretari de finances d'ERC, el principal artífex de la independència econòmica del partit, fruit de 86 anys d'honestedat i honradesa. Us adjuntem algunes fotos de l'acte Durant l'acte hem pogut constatar la magnífic acollida de la iniciativa entre ens nostres conciutadans, fins el punt que hem exhaurit les existències de fulletons i d'altre material imprés. En total la campanya ha repartit més de 10000 fullets explicatius, ha recollit 40 propostes pels diferents aspectes de la República i ha assolilt 50 nous amics pel partit. Aquesta campanya és un dels primers actes massius que, junt amb els nostres companys del PDECat, ANC, Òminium, Demòcrates, SI i altres formacions independentistes, s'estan posant en marxa per tal d'explicar i fomentar la participació i el vot positiu en el referèndum d'independència del qual sense dubte naixerà la República Catalana.

Carril Bici de Joan Güell

Parlem amb els veïns del carril bici

El dilluns 13 de març de 2017, en un acte conjunt organitzat pels casals d'ERC de Sants-Montjuïc i Les Corts, i amb la presència des consellers de districte d'ERC, Jordi Castellana (Les Corts) i Marta Alonso i Jordi Fexas (Sants-Montjuïc), es va debatre sobre la configuració del carril bici al carrer de Joan Güell L'acte comptà amb un nombre important d'assistents que ompliren de gom a gom el local d'ERC Sants-Montjuïc, al carrer Miquel Àngel, 51. Us oferim algunes imatges de l'acte: A l'acte el conseller Jordi Fexas destacà el fet que ERC aposta i apostarà per la bicicleta i altres mitjans públics com a una possibilitat de transport sostenible i per tant des d'ERC mai s'ha plantejat l'eliminació del carril bici. Tot i això, la configuració del carril bici per Joan Güell es dugué a terme des de l'ajuntament, com moltres altres actuacions seves, sense la necessària consulta amb els veïns del carrer i aplicant un model de distribució d'espais entre vianants, bicicletes i cotxes, que no és necessàriament el més adient. Destacà que després d'un temps de funcionament hi ha hagut crítiques dels veïns i dels comerciants del carrer, degut a la congestió de càrrega i descàrrega i la perillositat pels vianants, ciclistes i vehicles que entren i surten d'aparcaments i carrers laterals (manca de visibiltiat, velocitat inadequada...) i que per això, conscients del malestar en alguns sectors veïnals, ERC està intentant trobar alternatives per millorar l'actual configuració i també per sentir les opinions dels veïns. Ja que Joan Güell uneix Les Corts i Sants, s'ha comptat amb la participació dels nostres companys de Les Corts, i en aquest sentit el conseller Jordi Castellana, indicà les possibles alternatives al model actual que s'han pensat des d'ERC, però que no tenen per què ser les que els veïns desitgin: Com a primera possible opció es planteja la de deixar-ho tot igual que està. En aquest sentit hi ha una bona connexió entre Sants i Les Corts mitjançant el carril bici, però hi ha problemes de perillositat en alguns trams, així com de congestió per descàrregues i per recollida d'escombraries, que probablement s'agreujaran amb el pas del futur bus V5 de la xarxa ortogonal.

Carril bici

Parlem del carrer Bici de Joan Güell

Conscients dels problemes que representa el potenciament de la bicicleta com a alternativa menys contaminant i el desplegament de la xarxa de carrils Bici, ERC de Sants-Montjuïc i de Les Corts hem organitzat per dilluns vinent una trobada amb els veïns del carrer Joan Güell al nostre local del carrer Miquel Àngel, 51 El desplegament del carril bici en l'àrea del carrer Joan Güell, que uneix ambdós districtes, no s'ha fet de la millor manera possible: manca de consens, tal i com ens té acostumats l'ajuntament, manca de planifiació i concepció de l'espai sovint problemàtica que ja ha causat més d'un ensurt i certament perjudica abastament molts comerciants. Tot i reconeixent la necessitat de potenciar una ciutat més amable, neta, saludable i ecològica, i entendre el paper de la bicicleta en assolir aquestes fites, creiem adient parlar tots plegats de quines alternatives s'ofereixen per a solventar les mancances esmetades Per aques motiu us esperem a tots dilluns vinent a les 20h al nostre local

Inaugurem el nou local

S'acosta el dia de la inauguració

Després d'un llarg procés de canvi i de configuració, del qual us deixem unes imatges, per fi s'acosta la inauguració de la nova seu d'ERC al districte de Sants-Montjuïc. Serà el diumenge dia 2 d'abril a partir de les 11 del matí, i l'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats d'ERC i dels nostres consellers de districte, a més d'altres sorpreses. Ens podeu trobar al carrer de Miquel Àngel, 51, cantonada amb el carrer Papin (carrer Papin, 22) El nou local compta amb tots els elements necessaris per tal d'atendre a la ciutadania i a la militància: ha estat dotat de Wifi, telèfon, equip multimèdia, zona d'office i una configuració molt flexible que li permet adaptar-se a qualsevol tipus d'acte de forma molt ràpida. El nou local ha permès, a més, un important estalvi econòmic que destinarem a acció política i a lluitar per la nostra nova República, que s'acosta a passos de gegant. La inauguració del nou local ha de representar un salt qualitatiu en l'atenció del partit als ciutadans, amics, simpatitzants i militants, i a les entitats del barri que vulguin compartir una estona amb nosaltres. El local es troba a 5 minuts a peu de la Plaça de Sants i del metro de les línies 1 i 5, molt a la vora del carrer Joan Güell, una artèria important del barri Com ja hem anat informant s'han començat a dur a terme un conjunt d'activitats per tal de donar el màxim de rendiment al local: en primer lloc s'ofereix atenció presencial a la nova seu dilluns i dimecres de 17h a 19h. Els dilluns, en el mateix horari, aquells ciutadans que ho desitgin poden parlar amb els seus consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas per tal de fer-los arribar les seves idees, suggeriments, propostes o queixes. Ultra tot aixó, durant tot el mes de febrer i part del març hem vingut duent a terme debats de "La República que farem" els dimarts i els dijous. Volem configurar el nou local com a una eina efectiva al servei dels ciutadans, segons el principi fundacional d'ERC que ha impregnat la filosofia del nostre moviment.

Plenari de districte del dia 2 de març

Intervenció d'ERC al plenari de districte de Sants-Montjuïc

Al plenari del districte de Sants-Montjuïc del dia 2 de març ERC de Sants-Montjuïc, mitjançant els seus consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas, centrà les seves intervencions en el següents punts Criticar l’opacitat del govern municipal a l’hora de gestionar el Pla de Barris a La Marina, denunciant el doble llenguatge que, tot i proclamar la bondat del procés participatiu, no dóna realment veu als veïns i només es queda amb aquelles mesures que li interessen, sense permetre tampoc aportacions de la resta de grups del districte. Assenyalar en relació a La Marina les diferents contradiccions existents en el plantejament de l’equip de govern, com ara el fet de donar-ne la gestió a una empresa, el fet que els diners compromesos ja ho havien fet com a part del PIM (i de fet el pla és només un canvi de nom de la partida), i la manca de progrés en la reforma del passeig de la Zona Franca, que a l’hora de la veritat impedeix l’obertura del barri al mar i la configuració d’un espai més amable. Criticar la inactivitat crònica de l’equip municipal en el moment de definir polítiques de seguretat ciutadana, sense la presència d’un pla anual de seguretat i sense reunions de la taula de seguretat del districte. Demanar a l’equip municipal per l’estat de les inversions en equipaments com ara l’Orfeó de Sants i la tercera fase de l’estació de Sants, que de moment no semblen trobar un lloc en les prioritats de l’ajuntament, malgrat que aquest disposi d’un superàvit de 97 milions Posar de manifest la distància existent entre les promeses de participació i de diàleg fetes per l’equip municipal i la seva actuació durant aquest darrer bienni.   Igualment, ERC Sants-Montjuïc presentà les següents propostes i precs, que s’aprovaren amb el vot favorable de la resta de grups:   Realitzar, en el termini de 3 mesos, un informe sobre els infrahabitatges que tenim al Districte en el qual també es proposin les mesures que es pensen aplicar per afrontar aquest problema, tenint en compte el Pla de xoc contra l’infrahabitatge ja aprovat anteriorment.

targetó Sants

Els consellers al vostre servei

Sense escoltar la veu de la ciutadania, la polítiica serveix de ben poc. Amb l'anim de fer més senzilla la comunicació amb els ciutadans, ERC Sants Montjuïc posa en funcionament a partir del dia 13 de febrer l'atenció presencial per part dels consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas, als ciutadans i entitats que així ho desitgin Atendrem tothom qui ho desitgi, de forma presencial, cada dilluns de 17 a 19h al Casal Jaume Aiguadé de Sants, al Carrer Miquel Àngel, 51 Properament disposarem de telèfon per a permetre igualment atenció telefònica.