ERC Sants - Montjuïc

Totes les notícies

votació al casal

Celebrem les primàries per escollir candidat a alcalde de Barcelona

El passat 9 de març, divendres, se celebrà al casal la votació de primàries per tal d'escollir candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC. En aquesta ocasió únicament un candidat concorregué a la votació: el nostre cap de grup municipal, Alfred Bosch, el qual resultà escollit per 519 vots a favor i 77 vots en blanc. Fou proclamat candidat al congrés de la Federació de Barcelona que se celebrà el dissabte dia 10 al matí. Podeu veure un moment de la votació al nostre casal.  

Free Junqueras

Free Junqueras

El dissabte dia 3 ERC organitzà a tot Catalunya una macroparada em el lema "Free Junqueras" destinada a recollir adhesions a favor de l'alliberament del Vice-president legítim del govern de Catalunya i la resta de presoners polítics. La campanya recollí arreu de Catalunya nombroses adhesions de ciutadans que espontàniament s'acostaven a les parades per tal d'omplir la butlleta d'adhesió i donar les seves dades a fi de mantenir-los informats. Al llarg del matí, a la parada situada davant la placeta de la Rambla de Sants, vàrem recollir més de 100 butlletes d'adhesió La campanya ha consistit igualment en l'encartellament massiu per tot Catalunya demanant l'alliberament dels presoners i la profusió de pintades en calçades, tanques i altres llocs de prou visibilitat. L'interès per la campanya demostra que malgrat les dificultats la nostra ciutadania continua ben mobilitzada al costat de la democràcia i de la llibertat, i no es deixarà arrabassar tan fàcilment els seus drets.

Un clam per la llibertat

Com ja va essent malauradament habitual, ha calgut sortir una vegada més al carrer a demanar la llibertat de quatre persones justes. El dia 16 de febrer feu 4 mesos de l'ignominiós empresonament dels darrers dirigents imputats. 4 mesos en què el comportament feixista de l'estat espanyol s'ha fet més que evident en el seu captenimnet habitual. 4 mesos de verí, d'ignomínia, de vergonya. La Plaça de Sant Jaume es va omplir de gom a gom amb els manifestants deixant ben clara la injustícia de l'aplicació d'unes mesures absolutament desmesurades a les persones que no havien fet altra cosa que intentar complir la voluntat dels seus electors. Quelcom que cap polític espanyol, del govern o de la pretesa oposició, s'ha dignat fer en els darrers 20 anys. Seguidament la manifestació es dirigí cap a la Model, presó recuperada per a la ciutadania gràcies al govern independentista, tot passant per Plaça Catalunya on coincidirem amb els acampats La marxa seguí fins la presó model, a la porta de la qual es pronunciaren diversos parlaments demanant la llibertat de les persones injustament empresonades. Facin el que facin, sempre estarem amb els nostres representants. Persistirem i vencerem perquè la justícia i la democràcia són al nostre costat  

Acte apoderats

Acte d'homenatge als apoderats

Dels dies que duraran anys, potser el 21 de desembre serà recordat com el més èpic: fou en aquest estrany dijous, a les portes del Nadal que el nostre poble respongué un cop més per oposar-se a la barbàrie i al feixisme i, amb el cor encongit, es dirigí als col·legis electorals per tal de votar en unes eleccions il·legítimes imposades pel poder opressor. I és aquí on un exèrcit d'apoderats s'havia conjurat per tal d'evitar que les trampes del poder poguessin tórcer la voluntat del poble. Més de dos-cents apoderats al districte de Sants-Montjuïc es distribuiren pels col·legis electorals per tal de fer-ho possible. Ultra això, l'escalf i l'empatia que transmetia la seva presència es presentava com un bri d'esperança per totes aquelles persones que havien vist el procés des de la dissolució forçosa del parlament com un daltabaix pel nostre poble. La resposta popular fou tan gran que les sessions de formació al nostre petit local quedaven de seguida col·lapsades. El dia de la votació, alguns col·legis disposaven fins i tot de més d'un apoderat per taula. L'èxit fou aclaparador. Per tal d'agrair la tasca duta a terme pels voluntaris, el proppassat dia 9 de febrer se celebrà al Centre Social de Sants, un acte d'homenatge al qual foren convidades totes les persones que formaven part de l'equip d'apoderats. L'acte, del qual podeu veure més fotos a la galeria, comptà amb la presència dels consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas, de la regidora adscrita a Sants-Montjuïc, Montse Benedí, així com de la diputada al Parlament Eva Baró i del cap del grup municipal, Jordi Fexas La Marta Alonso donà la benvinguda a l'acte i donà pas a en Jordi Fexas, el qual parlà de la importància del districte en la victòria independentista a les eleccions, una reflexió que també podeu trobar en aquest article d'opinió publicat a la nostra web. Seguidament la diputada Eva Baró parlà de l'anormalitat de la situació viscuda, de la necessitat de recuperar les institucions i de la forma en què hem d'anar construint la república.

sants3

Celebrem els 20 anys de Sants3 Ràdio

El dimecres 7 de febrer s'inaugurà a la Sala Sant Medir l'exposició commemorativa dels 20 anys de Sants3 Ràdio, la ràdio més escoltada de Sants A l'acte s'escoltaren parlaments del seu director, Oleguer Forcadas i també del rector de la parròquia de Sant Medir. El director de Sants3 Ràdio va glossar el paper de l'emissora en la informació local del barri i en el dret a l'accés a totes les entitats. Per la seva banda, el rector, Enric Subirà parlà de la catalanitat de l'entitat i del seu paper en els moments difícils pels quals està passant el país Des d'ERC Sants-Montjuïc ens volem sumar a les felicitacions efusives a l'emissora com a entitat cabal del barri. És un mitjà amb el qual col·laborem habitualment i ens sentim molt orgullosos de la seva contribució a la vida del barri, del seu rigor, pluralisme i esperit de servei.

Parades 21D

Un munt de parades

Aquestes eleccions il·legítimes han mostrat un panorama insòlit: emmig d'un fred polar, d'un desembre fred al qual feia temps que el clima de Catalunya no ens tenia acostumats, amics militants i simpatitzants han sortit al carrer per tal de promocionar la candidatura d'ERC i de les forces republicanes que volem parar els peus al feixisme i l'assimilació per la força La campanya ha viscut al nostre districte una munió de parades situades en tots els punts estratègics: Font de la Guatlla, Plaça de Sants, Vapor Vell, Constitució amb Badal, Parc de l'Espanya Industrial, Fontflorida, La Marina, Plaça Bonet i Muixñi... i així fins a 13 llocs diferents. L'esforç personal i logístic per una agrupació petita com la de Sants-Montjuïc ha estat molt important. I per això cal donar les gràcies a totes les persones que han passat fred sovint a la foscar (no oblidem que aquests dies es fa fosc de seguida) i a voltes amb vents gèlids. La nostra recompensa ha estat l'escalf dels ciutadans i la seva solidaritat. El seu interès per tirar endavant la nostra república El dia 21D, votarem i guanyarem al feixisme !  

Videos

Motius per votar

Ja no ens alimenten les molles. Ara volem el pa sencer !! Si encara no sabeu si votareu o no, si val la pena o no, penseu en les persones reprimides, en els funcionaris sancionats per les seves idees, en els presoners polítics, en l'estat autoritari i feixistoide que ens estan imposant, en la supèrbia unionista repartint-se el botí de l'espoli. I si encara no n'esteu convençuts, us convidem des d'aquí a veure uns quants vídeos que us hem deixat al youtube i a què també podeu accedir des d'aquesta pàgina Un projecte de país digne On son els pensions Omplim les urnes de dignitat Tot lligat i ben lligat La nostra lluita és per la llibertat, com en el vídeo de Charles Laughton. No ho oblideu mai: la república catalana és la de les persones lliures. La monarquia espanyola és la dels súbdits esclaus de les grans corporacions, de les famílies que sempre ho han controlat tot, de les esquerres que mai gosen alçar la veu aquí i es manifesten per les violacions dels drets dels ciutadans a 8000 km, on ningú els pot molestar. Si no voleu això, alceu-vos i caminem. Caminem junts i molts perquè una riuada no es pot aturar, per molt que hi posis sacs de sorra o dics de contenció. És el que tenen l'aigua i la llibertat: sempre acaben sortint  

formació d'apoderats

377 apoderats !!

Aquest país és impressionant !! I la nostra gent un poble lliure, combatiu i demòcrata, acostumadat a aixecar-se tossudament de les sotregades i continuar el seu camí cap a la llibertat. Com el ruc català que molta gent porta al cotxe: una bèstia resilient, pacífica, forta i amable, capaç de resistir-ho tot i de continuar endavant amb una energia encomiable. Responent a la crida de la web apoderats.cat, persones de totes les edats i de totes les condicions s'han inscrit per donar un dia de la seva vida a la causa de la llibertat i de la democràcia. La resposta de la nostra gent ha estat tan alta que podem assegurar que totes i cadascuna de les taules dels col·legis electorals de Sants-Montjuïc tindran un apoderat d'ERC per tal de controlar la netedat de les eleccions il·legítimes imposades pel bloc unionista del 155. A 6 dies de les eleccions, comptem amb 377 persones inscrites al nostre districte. Les formacions, de les quals us oferim unes fotos, estan essent un èxit absolut de participació: la gent hi acudeix mobilitzada, conscient del moment que estem vivint, disposada a donar el millor pel país. Els tres torns setmanals de formació (dimarts de 17h a 19h, dijous de 20h a 22h, i dissabte de 12h a 14h) s'han revelat insuficients per atendre l'enorme demanda.El nostre diminut local és ple de vida i de gent disposada a ajudar. GRÀCIES a tothom de tot cor El dia 21D fem que la nostra lluita liquidi el feixisme !!

Acte ERC campanya 21D a Sants

Gran èxit de participació en l'acte central d'ERC Sants-Montjuïc i Les Corts al Casinet d'Hostafrancs

Amb un notable èxit de participació ha tingut lloc al casinet d'Hostafrancs l'acte central d'ERC Sants-Montjuïc i de Les Corts per les eleccions il·legítimes del 21D La sala gran del casinet va quedar petita per encabir les més de 550 persones que varen presenciar l'acte en directe, retransmès també per Facebook live i per Instagram. Obriren l'acte els candidats d'ERC Sants-Montjuïc al parlament Montse Bartomeus i Xavier Ruestes. La Montse Bartomeus glossà la importància de les eleccions per a consolidar la república i els avenços socials que ERC ha portat endavant, mentre que en Xavier Ruestes feu un sentit discurs en el qual destacà la figura del nostre president, Oriol Junqueras. Després dels dos candidats de Sants-Montjuïc i de Les Corts, ha intervingut el cap del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch. Contestant a la pregunta: A partir del 22 què? Què farem?,  ha afirmat que farem república. I fer república sense l’opressió de l’Estat Espanyol vol dir complir amb allò que s’ha promès, com el problema de l’habitatge, el canvi del sistema turístic de Barcelona, el problema dels transports públics amb les obres faraòniques de la línia 9 i 10, i altres accions com el tancament de la presó Model. Ha destacat que hi ha gent que quan diu que hem de fer un referèndum, el fa. Que hi ha gent que està amb ha l’espasa de Demócles per complir amb la democràcia, amb les seves promeses polítiques. Ha aprofitat per qualificar de vergonyosa i esperèntica la prohibició per part de la Junta Electoral dels llaços i del color groc en dependències oficials i a les fonts de la ciutat.   Ha afirmat que el que a Esquerra Republicana a Barcelona serem persistents en la defensa dels nostres ciutadans i de la millora de la vida dels ciutadans de Barcelona. I ha recordat que cal defensar la República a la ciutat, cal explicar-ho a tothom. Finalment, ha demanat el vot per aquells que donen la cara i que defensen aquí la República, Oriol Junqueras.