ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Eleccions a la Federació de Barcelona, pre-candidatura “Som Esquerra, Som Barcelona”

La pre-candidatura a la permanent de la Federació de Barcelona ens ha presentat el programa de “Som Esquerra, Som Barcelona”, això en el marc de la futura jornada electoral el proper 31 de gener i la seva posterior ratificació el primer de febrer mitjançant el pertinent Congrés Regional.

De les 4 darreres eleccions a Barcelona ERC ha guanyat en 3 ocasions, superant d’aquesta manera totes les expectatives que fins fa uns anys es consideraven possibles.

Aquest cicle electoral s’ha vist ratificat en les darreres eleccions municipals amb 10 regidors/es i 46 consellers de districte, ara l’objectiu ha de ser aprofundir en la col·laboració entre el Grup Municipal, la Federació de Barcelona, els Casals de la ciutat i les entitats i ciutadans de tot el territori.

La proposta política d’ERC a Barcelona s’ha de centrar més enllà dels propers 4 anys, s’ha d’elevar la mirada al mig i llarg termini, treballar els reptes futurs de la ciutat, el seu abast metropolità i la seva adaptació a un entorn que en les properes dècades serà canviant.

Cal treballar per impulsar la participació política, tant dins d’Esquerra Republicana de Catalunya com amb els diferents agents socials i veïnals dels nostres barris, en aquest àmbit en Gerard Gómez del Moral  (candidat a la Presidència de la Federació) va fer menció del futur impuls de l’Assemblea de Barcelona.

Un altre aspecte a destacar en la reflexió de l’Anna Nebreda (candidata a la Secretaria General) és la necessitat d’incrementar la col·laboració entre els Casals i la resta de federacions de l’Àrea Metropolitana.

Finalment també és va apostar per impulsar canvis en l’estructura de l’organització interna de la Federació per adaptar-la als nous reptes derivats de la centralitat del projecte d’ERC per la cuitat de Barcelona.

Sants Montjuic, dimarts 21 de gener de 2020