ERC Sants - Montjuïc

Notícia

2019 un any dramàtic

L’any 2019 va ser un any ple d’activitat política, tant dins com fora dels tribunals, aquest serà recordat com l’any en que ens van condemnar per exercir el nostre dret a decidir el nostre futur com a país.
En paraules d’en Raül Romeva:
"Allò que mou milers de persones avui, i cada dia més, és la frustració i la incomprensió de veure com l'Estat no ofereix cap resposta política al que és un problema polític".
Paral·lelament a l’ofuscació d’un estat incapaç de respondre democràticament a les aspiracions legítimes de Catalunya, la resta de l’any també va ser intens.
Es van fer tres eleccions, en tots els casos Esquerra Republicana de Catalunya les va guanyar, i ho va fer encarant-se al feixisme espanyol que s’ha beneficiat de l’oportunisme del nacionalisme més imperialista.
A les eleccions al parlament espanyol del 28 d’abril ERC va obtenir el 24.59% dels vots, aquest resultat es va confirmar en la segona comesa electoral del 10 de novembre amb un 22.56%, i ho va fer augmentant la seva diferència en relació a la segona candidatura més votada, així la diferència de l’abril de l’1.38% es va veure augmentada fins al 2.05%.
Les eleccions municipals també van ser guanyades per ERC amb un 21.35% dels vots, en el cas del Districte de Sants Montjuïc la nostra aportació a la victòria va ser del 23.08% dels vots totals.
Malgrat la clara  victòria d’ERC a les municipals, l’oportunitat d’un Ajuntament republicà va ser vetada, per un pacte contra-natura que passarà a la història del nostre país, tot un exemple de com determinades forces polítiques renuncien als seus principis per mantenir el poder a qualsevol preu.
Finalment, el passat 19 de novembre, al Casal Jaume Aiguader vàrem fer un congrés per canviar l’executiva, i atendre les noves necessitats derivades de liderar l’oposició amb el nomenament de 5 conselleres i consellers de districte que es van incorporar a les seves responsabilitats el mes de juliol.
Ha estat un any d’esforç i treball compartit amb militants,  simpatitzants i amics, han estat 365 dies on la persistència de les nostres conviccions, s’han inspirat en la dignitat dels nostres presos polítics, que no han dubtat en donar-ho tot pels nostres drets legítims i encara pendents per aconseguir.
Visca la terra!
Lliure!
“Som la generació que hem nascut per guanyar. Som la llavor de totes les victòries. No en tingueu cap dubte, tornarem i guanyarem” Oriol Junqueras.
 
Sants Montjuïc, Cap d’any 2019