ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Congrés del Casal Jaume Aiguader ERC – Sants Montjuïc

Avui 7 de juliol s’ha fet el Congrés del Casal, la militància ha recolzat de forma pràcticament unànime la candidatura encapçalada per en Francesc Almacelles.
Tot l’equip escollit volem agrair el suport rebut per tal de continuar treballant pel nostre objectiu final:
Una Catalunya Lliure!
 
Reproduïm la proposta de la candidatura recolzada per la militància:

EXECUTIVA
L’Estructura de l’executiva pretén garantir la coordinació de l’acció política. Aquesta coordinació es basa en l’acció compartida i solidària entre tots els membres de l’equip de l’executiva.
Per tal de facilitar l’organització, l’eix de l’estructura es fonamenta en les secretaries obligatòries més una de campanyes (ja que fa anys que vivim en campanya permanent).
 • Presidència: Francesc Almacelles i Subies.
 • Secretaria d’Organització: Lídia Martínez i Mesa.
 • Secretària Finances: Montserrat Bartomeus i Sans.
 • Secretària d’Imatge i Comunicació:  Rossana Bressan i Morello.
 • Secretària Dona: Mònica Duran i Ruiz.
 • Secretària Política Municipal: Marta Alonso i Izquierdo.
 • Secretaria Ciutadania: M'hamed Abdelouahed i Allaoui
 • Secretaria Transició Ecològic: Josep Francesc Braut i Fernàndez.
 • Secretari Acció Política i Sectorial: Jordi Fexas i Massanés.
 
EQUIP ADJUNT A L’EXECUTIVA
Integrat per  persones amb capacitat demostrada en els seus respectius àmbits de competència. Els integrants d’aquest equip es coordinen directament amb la presidència del Casal.
Aquest equip està permanentment obert a la participació de tots els integrants del Casal, convidem a  tothom a participar-hi.
 • Responsable de Memòria i Cultura: Manuel Pérez i Nespereira.
 • Responsable Campanyes: Enric Rius i Sàez.
 • Responsable de Gestió del Coneixement: Eduard Paradís i Castellà.
 • Responsable Formació: Quim Bosch i Batlle.
 • Responsable Logística: Miquel Rizos i Esteban.
 
REPRESENTANTS  POLÍTICS MEMBRES DE L’EXECUTIVA
 • Ling Ling Masferrer i Lletjós: Consellera Districte del barri de Poble Sec.
 • Lourdes Vidrier i Torralba: Consellera Districte dels barris de La Marina del Port i La Marina del Prat Vermell.
 • Pepe Pérez i Calvo: Conseller  Portaveu Districte i Conseller dels barris d’Hostafrancs i La Font de la Guatlla.
 • Saoka Kingolo Luzolo: Conseller Districte del barri de La Bordeta.
 • Ton  Martínez i Carmona: Conseller Districte dels barris de Sants i Badal.
 • Robert Masih i Nahar: Senador
 
El treball de l’executiva es durà a terme  de manera participativa, consensuada, sempre implicant a la militància.
  
PRINCIPIS RECTORS DE LA CANDIDATURA
 1. L’objectiu del Casal és impulsar l’hegemonia de l’independentisme al Districte i fer-ho amb el lideratge d’ERC. Aquest objectiu s’ha d’assolir tot reforçant el projecte polític del partit, no diluint-lo.
 2. El Casal ha de ser un espai d’informació, debat i acció política. Aquests elements s’han d’impulsar mitjançant l’autocrítica com a eina de desenvolupament i de cuidar a militants, amics i simpatitzants con una necessitat bàsica en la lluita contra l’actual repressió que s’ha de transformar en l’alliberament nacional definitiu.
 3. Eixos de treball: territorial, sectorial, transversal.
  1. Territorial: cal actuar de manera sostenible a tots els barris del Districte. Aquesta proposta es concretarà tant en la col·laboració amb els consellers assignats com amb la presència del Casal en tot el territori (descentralització de l’activitat i convocatòries de reunions als barris).
  2. Sectorial: s’ha de fonamentar en el diàleg amb les entitats representatives de cada sector, amb l’objectiu d’impulsar el mutu coneixement i la col·laboració. L’impuls d’aquesta col·laboració és responsabilitat de tota l’executiva.
  3. Transversal:
   1. Cohesió: impuls de la cohesió de tots els integrants del Casal. Cal treballar pel creixement de la militància. Cal reforçar la formació interna i millorar la gestió de les necessitats del Casal per poder centrar l’esforç en l’acció política.
   2. Dones: cal incentivar i donar suport a l’acció política liderada per dones, per tal de potenciar la seva participació i millorar la situació actual.
   3. Treball generacional: el jovent i la gent gran mereixen un especial reconeixement i suport per la seva vital aportació a l’acció política.
   4. Diversitat: el respecte, reconeixement i la inclusió són principis bàsics.
Si s’escau, el treball transversal es podrà articular des de grups de treball específics, tot que el seu àmbit de desenvolupament ha d’impregnar tota l’activitat del Casal.
 

ESTRATÈGIA
 1. El Casal és el nostre punt de trobada, tanmateix s’han d’usar els espais existents a tot el Districte. Facilitar el contacte amb entitats i persones afins al nostre projecte polític.
 2. Presència al carrer: tant mitjançant les parades, passejades, vermuts populars, participació en esdeveniments, etc. Es dissenyarà i desplegarà un pla per tal de garantir la nostra presència física a tots els barris.
 3. Xarxa i mitjans de comunicació: es definirà un pla de comunicació amb un calendari de desplegament.
 4. Campanyes: a partir de l’aprenentatge acumulat s’ha de fer un pla que permeti millorar la seva eficiència.
 5. Millora permanent del funcionament de l’activitat del Casal, tant de la gestió com per incentivar la participació de militants, amics i simpatitzants.

L'independentisme al Districte: partint del respecte a totes i cada una de les entitats independentismes, cal cercar totes les oportunitats de col·laboració i lideratge que siguin possibles.Donarem suport a les inicaitives de tercers que siguin coherents amb els nostres objectiuus polítics.