ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Toni Soler replica Duran i Lleida"Si la opinió del líder democristià serveix per prohibir que la gent voti, es converteix en una coartada", assegura el comissari del Tricentenari a Barcelona
Lluís Goñalons
El comissari del Tricentenari a Barcelona, Toni Soler, ha replicat avui la carta que ha publicat el número dos de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida en la que no vol "ni la independència de Catalunya ni la continuïtat" i dóna a entendre una suposada tercera via. Soler creu que el líder democristià "expressa una opinió, però si això ha de servir per prohibir que la gent voti es converteix en una coartada". Ho ha dit avui en una entrevista a 'Els Matins' a TV3.

La rèplica de Soler arriba després que el líder democristià, Duran i Lleida, hagi apostat a través d'un article publicat avui a "aparcar el blanc i el negre", la continuïtat i el separatisme respectivament. Tambe ha dit que “la DUI (Declaració Unilateral d'Independència) no pactada és respectable i més viable que la pactada. Però durant anys i anys deixaria Catalunya aïllada en un món cada vegada més interdependent, on només les grans unitats regionals tenen la possibilitat de sobreviure”. Segons Soler, la opinió de Duran pot mutar en "amenaça", fet que el comissari rebutja taxativament. 

"Jo, en un referèndum, votaria que sí", ha reconegut Soler. "SiCatalunya és independent, les coses no han de canviar tant perquè hi hagi una explosió de violència. No em vull sentir amenaçat. El dret a decidir està per damunt de tot això", ha dit Toni Soler en l'entrevista a TV3.

Font: El Singular Digital
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/toni_soler_replica_duran_i_lleida_96110.php