ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Hem inaugurat el nou casal


Amb enorme satisfacció aquest diumenge, 2 d'abril, hem culminat els esforços de més d'un any i hem finalment pogt donar pe inaugurat el nou casal d'ERC a Sants-Montjuïc.

L'acte ha comptat amb dos espais diferenciats: el primer ha estat el mateix casal, al carrer de Miquel Àngel, 51, on els nostres companys han atès les persones que hi acudien. Paral·lelament els veïns jardins de Can Mantega han acollit els parlaments de les personalitats d'ERC assistents a l'acte, la zona de jocs infantils i una parada del partit. Els nostres consellers de districte, Jordi Fexas i Marta Alonso també hi han estat presents per parlar amb els veïns que omplien el local.

Als jardins de Can Mantega s'hi ha desplegat, a més, un espai específic de les JERC on s'han debatut les propostes sobre el nou país que estem construint i les idees aportades pels assistents

La inaguració ha comptat amb les intervencions d'Alfred Bosch, president del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona; Gerard Gómez del Moral, diputat al Parlament de Catalunya; Ester Capella i Ana Surra, diputades al Congrés dels Diputats; i Robert Masih, senador d'ERC. Es calcula que en total unes 150 persones han passat pels diferents espais.

El nostre presient, Pepe Pérez Calvo, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als i les assistents i ha exposat la intenció de continuar treballant per al districte 'des d'un nou espai obert a tothom, que ens permetrà treballar per als veïns i veïnes de cara enfora'. El senador Robert Masih ha apuntat la ferma voluntat d'Esquerra Republicana de 'treballar per a la gent, com sempre ha fet. Ara, des del nou casal de Sants-Montjuïc'. 

Al seu torn la diputada al Congrés, Ana Surra, en relació amb el govern espanyol ha assegurat que 'no volem que ens prometin res més. Volem el nostre país, Catalunya, per a nosaltres. Aconseguirem la República catalana perquè som un únic poble!'.

Gerard Goméz del Moral, diputat al Parlament, tot recordant els 86 anys d'Esquerra Republicana, ha explicat que 'tenim a les nostres mans fer possible tot allò pel que tantes persones han lluitat durant dècades. I ho farem perquè tenim el que més val: tota aquesta gent que ens sabem dignes de la nostra lluita'. Gómez del Moral ha reblat: 'Votarem, guanyarem i proclamarem la República. Una República on totes les propostes dels ciutadans i les ciutadanes siguin escoltades'.

La diputada al Congrés, Ester Capella, ha apuntat que 'ens estem preparant per construir aquest nou país. La República de les oportunitats, la llibertat plena i la democràcia'. 

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, encarregat de cloure l'acte, ha confirmat que 'Esquerra Republicana som al carrer constantment per explicar el que hem fet i per retre comptes del que no hem pogut fer. Perquè a peu de carrer és on hem de ser i on volem ser'.

En una clara referència a la manca d'inversions del govern espanyol, ha recordat que 'quan diuen que la República és un somni o una químera els podem respondre que la República també és la plaça de Sants o l'Estació de Sants'. Bosch ha manifestat: 'Farem la nostra feina a Madrid, al Parlament, a l'Ajuntament i on calgui. Barcelona serà la capital de la nova República catalana!'.

Finalment tots els assistents han pogut gaudir d'un vermut ofert pel casal.A l'espai de galeries fotogràfiques de la web podeu veure algunes imatges més de les moltes que vàrem tenir ocasió de captar durant l'acte