ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Homenatge al president màrtir, Lluís Companys

Homenatge a Lluís Companys
Homenatge a Lluís Companys
Aquest matí ha tingut lloc al fossar de Santa Eulàlia l'homenatge al nostre president màrtir, Lluís Companys: l'únic president escollit democràticament a tot Europa que va ser afusellat i la sentència de qual el govern de l'esta autoritari i antidemocràtic espanyol es nega a anul·lar.

En els moments crucials que estem vivint, la figura de Lluís Companys `pren encara més rellevància com a símbol del la lluita del nostre poble per la llibertat.

L'acte s'ha iniciat poc abans de les 06.00 del matí amb una marxa fins el fossar de Santa Eulàlia amb clavells, on diverses personalitats del partit han pres la paraulaL'acte s'ha iniciat amb un parlament de Robert Fabregat, president de la Federació de Barcelona. Destacà una frase de Lluis Companys que sembla malauradament molt aplicable als nostres dies: Totes les causes justes tenen molts defensors, però Catalunya només ens té a nosaltres. Dita molt adequada donat el capteniment de les instàncies europees i de l'esquerra nacional espanyola.

En Robert Fabregat ha recordat  que l’estatut va ser retallat per un TC il•legítim i parcial que ens han portat a demanar 18 vegades un referèndum pactat. Tot i això el referèndum es va fer malgrat la repressió i la violència:  L’1-O vam votar Sí per una república lliure. Per assolir aquest objectiu la gran fortalesa de CAT és la unitat, una unitat transversal, que tirarà endavant el mandat de l’1 d’octubre

Tot seguit ha pres la paraula l'Alfred Bosch, cap del grup municipal d'ERC.L'Alfred Bosch denuncià la mesquins intents de distorsionar la figura de Lluís Companys com a part de la campanya per a destruir-nos com a poble. Al mateix lloc on fou assassinat el president, ens hem reunit per evocar-ne la dignitat i per caminar cap el futur, afegí, a l'hora que cridà a combatre la repressió de l'estat de la mateixa manera que ho feu en Companys.

La dignitat ens salva i ens farà guanyar. La nostra lluira és pacífica i democràtica, i malgrat els intents de culpabilitzar-nos i de reprimir-nos per tal de derrotar-nos, no ho aconseguiran. Reblà indicant que molts abans que nosaltres ho han deixat tot, i que el camí de la dignitat serà`el que ens portarà a la llibertat, a la justícia social i a un país millor.

Per últim prengué la paraula Pilar Rebaque, de la Comissió de la Dignitat


Pilar Rebaque assenyalà que el govern espanyol encara ha de demanar perdó per un crim d’estat, l’afusellament de Lluís Companys i que Franco va derogar totes les lleis i drets conquerits pel nostre autogovern l’any 1939.

Indicà que volem construir una república basada en la llibertat, la igualtat i l’equitat, una república feminista perquè l’eradicació de violències masclistes ha de ser una qüestió d’estat.

Afegí que hem de fer fora la intolerància i la violència d’estat i una justícia democràtica i independent

En acabar, Pilar Rebaque, Alfred Bosch i Robert Fabregat dugueren a terme l'ofrena floral al lloc on fou afusellat el nostre presidentA les 09.45, com ha és gairebé tradicional, tingué lloc l'ofrena davant la tomba del nostre president, al fossar de la pedrera, amb la participació del vice-president Oriol Junqueras