ERC Sants - Montjuïc

Notícia

ERC, PDECat i la CUP no participen al Consell Plenari del Districte d’avui dijous 26 d'octubre del 2017

Suspensió del plenari
Suspensió del plenari
ERC, PDECat i la CUP, consegüents amb el moment trascendent que viu el país, hem fet públic el següent comunicat conjunt

A ningú se li escapa que a partir d’avui, i amb la convocatòria del Parlament, els propers dies seran determinants i condicionaran allò que pugui passar els propers temps al nostre país. Sabem que vivim una situació complexa que requereix tot el nostre compromís i alineament amb les nostres institucions per poder donar sortida al mandat popular i democràtic expressat a les urnes.

Avui, al Consell Plenari convocat, ens hagués agradat estar parlant i debatin sobre els projectes, demandes i problemes dels nostres barris. Perquè aquesta és la nostra responsabilitat com a servidors i representants públics, la qual emana d’un mandat democràtic expressat lliurement pels ciutadans d’aquesta ciutat i dels nostres barris.

Però precisament per això, perquè el principi democràtic del qual emana el nostre mandat i la nostra responsabilitat, és troba greument vulnerat i amenaçat al nostre país en aquests moments, que hem sol·licitat la suspensió i l’ajornament d’aquest Ple. I ho hem fet precisament per poder fer costat a les nostres institucions intervingudes i per denunciar la mateixa intervenció i segrest dels principis democràtics que donen sentit i sustenten la mateixa institució i el lloc i el seient que ocupem en el mateix Consell Plenari.

Ajornar un Plenari pot voler dir, tot i que no necessariament, ajornar un debat o decisió d’alguna qüestió que afecti alguns veïns i conciutadans. Però fer ulls clucs, i actuar amb una pretesa normalitat covarda, a la major involució democràtica i de país dels darrers temps, és sens dubte quelcom que ens afecta i incumbeix a totes i a tots. Ens afecta l’avui a nosaltres, el demà als que vindran, i el llegat de l’esforç dels que ens han precedit. Per tot això, i no ens calen més motius, aquest vespre no assistirem al Consell Plenari del Districte.