ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Gran èxit de participació en l'acte central d'ERC Sants-Montjuïc i Les Corts al Casinet d'Hostafrancs

Acte ERC campanya 21D a Sants
Acte ERC campanya 21D a Sants
Amb un notable èxit de participació ha tingut lloc al casinet d'Hostafrancs l'acte central d'ERC Sants-Montjuïc i de Les Corts per les eleccions il·legítimes del 21D


La sala gran del casinet va quedar petita per encabir les més de 550 persones que varen presenciar l'acte en directe, retransmès també per Facebook live i per Instagram.

Obriren l'acte els candidats d'ERC Sants-Montjuïc al parlament Montse Bartomeus i Xavier Ruestes. La Montse Bartomeus glossà la importància de les eleccions per a consolidar la república i els avenços socials que ERC ha portat endavant, mentre que en Xavier Ruestes feu un sentit discurs en el qual destacà la figura del nostre president, Oriol Junqueras.

Després dels dos candidats de Sants-Montjuïc i de Les Corts, ha intervingut el cap del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch. Contestant a la pregunta: A partir del 22 què? Què farem?,  ha afirmat que farem república. I fer república sense l’opressió de l’Estat Espanyol vol dir complir amb allò que s’ha promès, com el problema de l’habitatge, el canvi del sistema turístic de Barcelona, el problema dels transports públics amb les obres faraòniques de la línia 9 i 10, i altres accions com el tancament de la presó Model. Ha destacat que hi ha gent que quan diu que hem de fer un referèndum, el fa. Que hi ha gent que està amb ha l’espasa de Demócles per complir amb la democràcia, amb les seves promeses polítiques. Ha aprofitat per qualificar de vergonyosa i esperèntica la prohibició per part de la Junta Electoral dels llaços i del color groc en dependències oficials i a les fonts de la ciutat.


 
Ha afirmat que el que a Esquerra Republicana a Barcelona serem persistents en la defensa dels nostres ciutadans i de la millora de la vida dels ciutadans de Barcelona. I ha recordat que cal defensar la República a la ciutat, cal explicar-ho a tothom. Finalment, ha demanat el vot per aquells que donen la cara i que defensen aquí la República, Oriol Junqueras.

Donà pas a continuació a la intervenció d'Eva Baró, candidata número 12 per Barcelona. Ha indicat que li sabrà perdre de vista com a col·laboradora a l'ajuntament l'Eva, una persona compromesa i de forta personalitat.  La candidata ha carregat contra els candidats de Ciutadans, PP i PSC anomenant-los “trilers” i ha plantejat què passaria si guanyés el bloc del 155. Ha afegit que ja sense haver guanyat una sola elecció, el bloc 155 ja està duent a terme actuacions antidemocràtiques i retallant llibertats, i que una eventual victòria els donaria carta blanca per actuar. Ha recordat que a ERC som  els que sempre cosim, els que sempre fem la feina, els que volem la República perquè la gent visqui millor, i Esquerra Republicana mai fallem a la gent.La  intervenció d'Albano Dante-Fachín ha concitat gran expectació. A la seva intervenció ha destacat que sovint discrepa dels plantejaments d'ERC i molt sovint es discutien amb el conseller Romeva a la comissió d'exteriors, però que l'independentisme era l'únic en aquestes eleccions que defensava el dret a discrepar, i que donat el moment excepcional que vivim s'ha decidit a participar en l'acte.També ha afirmat que, tot i continuar creient en l'Espanya plurinacional, per poder parlar o no de fer un país nació de nacions, primer és fonamental ser independents. Per tot això tot i no demanar explícitament el vot per ERC ha afirmat en un punt de la seva intervenció que votarà au partit independentista.  La victòria independentista és la manera que no guanyi el rei, Rajoy i els piolins. 

Per tancar l'acte ha tingut lloc la intervenció del conseller d'exteriors, Raül RomevaEl conseller Romeva ha recordar les quatre persones que es troben empresonades a Soto del Real i Estremera injustament. Ha destacat la importància del 21D, en què decidirem si avancem o tornem 40 anys enrere. Per a això ha demanat el vot massiu, ja que és l’únic que es pot fer per lluitar contra el franquisme que mai ha acabat, simplement estava adormit i que ha perdurat al llarg de 80 anys. No és una qüestió de ser o no independent, es tracta de ser o no ser demòcrata

Podeu seguir tot l'acte en directe en aquest enllaç.