ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Acte d'homenatge als apoderats

Acte apoderats
Acte apoderats
Dels dies que duraran anys, potser el 21 de desembre serà recordat com el més èpic: fou en aquest estrany dijous, a les portes del Nadal que el nostre poble respongué un cop més per oposar-se a la barbàrie i al feixisme i, amb el cor encongit, es dirigí als col·legis electorals per tal de votar en unes eleccions il·legítimes imposades pel poder opressor.

I és aquí on un exèrcit d'apoderats s'havia conjurat per tal d'evitar que les trampes del poder poguessin tórcer la voluntat del poble. Més de dos-cents apoderats al districte de Sants-Montjuïc es distribuiren pels col·legis electorals per tal de fer-ho possible. Ultra això, l'escalf i l'empatia que transmetia la seva presència es presentava com un bri d'esperança per totes aquelles persones que havien vist el procés des de la dissolució forçosa del parlament com un daltabaix pel nostre poble.

La resposta popular fou tan gran que les sessions de formació al nostre petit local quedaven de seguida col·lapsades. El dia de la votació, alguns col·legis disposaven fins i tot de més d'un apoderat per taula. L'èxit fou aclaparador.

Per tal d'agrair la tasca duta a terme pels voluntaris, el proppassat dia 9 de febrer se celebrà al Centre Social de Sants, un acte d'homenatge al qual foren convidades totes les persones que formaven part de l'equip d'apoderats.L'acte, del qual podeu veure més fotos a la galeria, comptà amb la presència dels consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas, de la regidora adscrita a Sants-Montjuïc, Montse Benedí, així com de la diputada al Parlament Eva Baró i del cap del grup municipal, Jordi Fexas

La Marta Alonso donà la benvinguda a l'acte i donà pas a en Jordi Fexas, el qual parlà de la importància del districte en la victòria independentista a les eleccions, una reflexió que també podeu trobar en aquest article d'opinió publicat a la nostra web.

Seguidament la diputada Eva Baró parlà de l'anormalitat de la situació viscuda, de la necessitat de recuperar les institucions i de la forma en què hem d'anar construint la república. 

La Montse Benedí i l'Alfred Bosch parlaren de la construcció de la república des de Barcelona, de tot allò que significa i de com el nostre treball des de la ciutat, la creació d'una urbs pels ciutadans, els reptes que des d'ERC intentem assumir, poden contribuir a crear un espai republicà.

En acabar l'acte disfrutarem d'un aperitiu i una animada conversa entre tots els assistents.