ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Parlem de Barcelona

Parlem de Barcelona
Parlem de Barcelona
Aquest dimarts, 26 de juny, ha tingut lloc al centre cívic de les Cotxeres de Sants, un interessant acte amb la presència del cap municipal a l'ajuntament, Alfred Bosch, i l'Antonio Baños, els quals delectaren l'assistència amb reflexions compartides sobre els problemes de Barcelona i les seves possibles solucions- sempre des del respecte i la discrepància puntual, durant gairebé una hora i mitja.

Tant l'un com l'altre reivindicaren el llegat de l'1 d'octubre com a data fundacional en una ciutat que es vol referent en les lluites per la democràcia i destacaren el paper dels barcelonins en la defensa dels col·legis electorals on la gent expressà la seva voluntat.

La discussió se centrà també en els problemes de gentrificació, expulsió de veïns i turisme de  baixa qualitat com a indústria extractiva que presenta la ciutat i en la necessitat de definir un model diferent de creixement. Es constatà que no hi havia solucions senzilles que permetessin revertir el control de la ciutat sobre el seu futur, tenint en compte l'immens poder acumulat pels poders fàctics i les grans companyies.

La darrera part de la conversa versà sobre el model de ciutat en relació amb l'àrea metropolitana. Opinaren ambdós contertulians que no es pot separar Barcelona de l'àrea metropolitana, que no hi pot haver la típica contraposició de l'esquerra indefinida de l'època convergent en què Barcelona era un contrapès al territori i, al mateix temps, que Catalunya no es pot entendre sense Barcelona i a l'inrevés.

La darrera reflexió la feu l'Alfred Bosch indicant que una candidatura única de l'independentisme com la proposada per en Jordi Graupera posava el focus en aquest moment en un debat que no ha de ser, a nivell de ciutat, específicament centrat en el bloc de la independència o la no independència, i que les aliances s'han de bastir en funció del projecte de ciutat i de país que cadascú tingui, no de forma apriorística.

En acabar l'acte tots els presents varen poder gaudir d'unes begudes i una conversa informal amb els dos ponents.