ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Acte per la república del 14 d'abril a Cotxeres

14A
14A
El dia 14 d'abril no és un dia normal. Com cada any el nostre partit, d'arrels profundament republicanes, havia de celebrar la proclamació de la república ara fa 87 anys.

Enguany, però no podíem deixar passar la situació crítica que està passant el nostre país. És per això que enguany l'acte de commemoració de la república ha estat substituït per un gran acte a les cotxers de Sants.

Puntualment a les 11:30 s'han obert les portes de la sala gran de les cotxeres per tal d'acollir el públic que des de feia estona esperava entrarLa primera filera era de seients buits en record als nostres companys exiliats i injustament empresonats per la justícia de l'ocupant. 

Més de 100 batlles d'arreu del territori han aprofitat per reunir-se amb la màxima autoritat del nostre país sorgida de les eleccions il·legítimes i il·legals del 21 de desembre, el molt honorable president del parlament (MHP), Roger Torrent.

Amb bona puntualitat s'ha iniciat l'acte amb la intervenció d'un grup musical que ha donat després pas al MHP Torrent, el qual ha recordat els presos i exiliats que ens falten i la dura repressió que estem vivint.


El MHP Torrent ha destacat  l’honestedat i el compromís d’ERC en aconseguir la república. Persones valentes que s’ho jugaran tot perquè la república és una eina de progrés pels ciutadans. El president ha destacat que cal que el carrer vagi en conjunt amb les institucions per assolir la república i demana que ningú defalleixi.

Ha pres també la paraula la diputada al congreso espanyol Teresa Jordà, qui ha parlat de com les dones que estan essent la resistència a l’estat franquista: les dones d’ERC  són les hereves de les lluitadores del partit i del país, ha conclòs. I aquesta lluita de les dones republicanes d'ERC també és la lluita contra les estructures patriarcals que ens encotillen.


Alba Vergès, que també ha intervingut a l'acte, ha posat de manifest que la república és l’única manera de garantir una societat igualitària. Que la nostra resposta rau en les lleis que ajuden les persones i que l’Espanya amtidemocràtica recorre. Davant això ha posat de manifest la necessitat d'organitzar-se per lluitar.

El cap del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, candidat a l'alcaldia de Barcelona el 2019 ha parlat a l'acte de l'herència republicana de Barcelona, de com els barcelonins han varen resistir i guanyar el dia 1 d'octubre i de la necessitar de construir la república des de la capital. Ha indicat que ERC no té necessitat de proclamar el seu republicanisme. Que nosaltres saltem i per això mols dels nostres companys són a la presó i a l’exili.Seguidament la senadora Esther Capella ha afirmat que L’Estat espanyol és un estat què reprimeix i per reprimir no estalvia res, violenta les lleis, les institucions i el que convingui. Històricament ha estat així i ara també és així. Ha posat de manifest que l’única violència que ha existit i existeix a Catalunya és la de l’Estat, en forma de patacades, cops de porra o les bales de goma de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional l’1O, tot concloent que a l’estat de dret se’l violenta, se’l degrada i se l’ataca quan els seus poders no són capaços de garantir la plena efectivitat dels drets i les llibertats de la ciutadania", explica.

Durant la intervenció de la senadora hem tingut ocasió de veure un vídeo de la nostra secretària general, Marta Rovira recordant els 87 anys d'història del partit i la nostra constant lluita per la llibertat.A l'acte també han intervingut els diputats Joan Tardà i Gabriel Rufian, la portaveu del partit Marta Vilalta i de l'adjunt a la presidència, Per Aragonés. En Joan Tardà destaca que avui, 14 d’abril, commemorem la victòria de la raó que va derrotar aquells que només tenen un argument, l’argument de la força, i que l'objectiu d'ERC ha estat sempre crèixer. Pere Aragonés, per la seva banda ha reivindicat  l’herència de Macià, de Companys, o d’Aurora Bertran, ja que som 14 d'abril i també 1 d'octubre. Ha afegit que els republicans sempre hi hem estat i sempre hi serem, rebland que mai hem renunciat a cap espai de poder democràtic per defensar el nostre projecte.