Sants - Montjuïc

Totes les notícies

Collage de fotos

ERC Sants-Montjuïc a la Macroparada

Aquest cap de setmana, i dins els actes de La República que farem, destinats a explicar als ciutadans les propostes d'ERC per la nostra imminent república i a recollir llurs aportacions, ERC ha desplegat un operatiu sense precedents, amb 154 parades simultànies a tota la geografia del principat Us adjuntem unes fotos de la parada que hem fet a Sants-Montjuïc, a la plaça de Ramon Torres Casanova. La nostra parada comptà amb la presència de la regidora d'ERC adscrita a Sants, Montse Benedí i d'en Jordi Roig, secretari de finances d'ERC, el principal artífex de la independència econòmica del partit, fruit de 86 anys d'honestedat i honradesa. Us adjuntem algunes fotos de l'acte Durant l'acte hem pogut constatar la magnífic acollida de la iniciativa entre ens nostres conciutadans, fins el punt que hem exhaurit les existències de fulletons i d'altre material imprés. En total la campanya ha repartit més de 10000 fullets explicatius, ha recollit 40 propostes pels diferents aspectes de la República i ha assolilt 50 nous amics pel partit. Aquesta campanya és un dels primers actes massius que, junt amb els nostres companys del PDECat, ANC, Òminium, Demòcrates, SI i altres formacions independentistes, s'estan posant en marxa per tal d'explicar i fomentar la participació i el vot positiu en el referèndum d'independència del qual sense dubte naixerà la República Catalana.

Carril Bici de Joan Güell

Parlem amb els veïns del carril bici

El dilluns 13 de març de 2017, en un acte conjunt organitzat pels casals d'ERC de Sants-Montjuïc i Les Corts, i amb la presència des consellers de districte d'ERC, Jordi Castellana (Les Corts) i Marta Alonso i Jordi Fexas (Sants-Montjuïc), es va debatre sobre la configuració del carril bici al carrer de Joan Güell L'acte comptà amb un nombre important d'assistents que ompliren de gom a gom el local d'ERC Sants-Montjuïc, al carrer Miquel Àngel, 51. Us oferim algunes imatges de l'acte: A l'acte el conseller Jordi Fexas destacà el fet que ERC aposta i apostarà per la bicicleta i altres mitjans públics com a una possibilitat de transport sostenible i per tant des d'ERC mai s'ha plantejat l'eliminació del carril bici. Tot i això, la configuració del carril bici per Joan Güell es dugué a terme des de l'ajuntament, com moltres altres actuacions seves, sense la necessària consulta amb els veïns del carrer i aplicant un model de distribució d'espais entre vianants, bicicletes i cotxes, que no és necessàriament el més adient. Destacà que després d'un temps de funcionament hi ha hagut crítiques dels veïns i dels comerciants del carrer, degut a la congestió de càrrega i descàrrega i la perillositat pels vianants, ciclistes i vehicles que entren i surten d'aparcaments i carrers laterals (manca de visibiltiat, velocitat inadequada...) i que per això, conscients del malestar en alguns sectors veïnals, ERC està intentant trobar alternatives per millorar l'actual configuració i també per sentir les opinions dels veïns. Ja que Joan Güell uneix Les Corts i Sants, s'ha comptat amb la participació dels nostres companys de Les Corts, i en aquest sentit el conseller Jordi Castellana, indicà les possibles alternatives al model actual que s'han pensat des d'ERC, però que no tenen per què ser les que els veïns desitgin: Com a primera possible opció es planteja la de deixar-ho tot igual que està. En aquest sentit hi ha una bona connexió entre Sants i Les Corts mitjançant el carril bici, però hi ha problemes de perillositat en alguns trams, així com de congestió per descàrregues i per recollida d'escombraries, que probablement s'agreujaran amb el pas del futur bus V5 de la xarxa ortogonal.

Carril bici

Parlem del carrer Bici de Joan Güell

Conscients dels problemes que representa el potenciament de la bicicleta com a alternativa menys contaminant i el desplegament de la xarxa de carrils Bici, ERC de Sants-Montjuïc i de Les Corts hem organitzat per dilluns vinent una trobada amb els veïns del carrer Joan Güell al nostre local del carrer Miquel Àngel, 51 El desplegament del carril bici en l'àrea del carrer Joan Güell, que uneix ambdós districtes, no s'ha fet de la millor manera possible: manca de consens, tal i com ens té acostumats l'ajuntament, manca de planifiació i concepció de l'espai sovint problemàtica que ja ha causat més d'un ensurt i certament perjudica abastament molts comerciants. Tot i reconeixent la necessitat de potenciar una ciutat més amable, neta, saludable i ecològica, i entendre el paper de la bicicleta en assolir aquestes fites, creiem adient parlar tots plegats de quines alternatives s'ofereixen per a solventar les mancances esmetades Per aques motiu us esperem a tots dilluns vinent a les 20h al nostre local

Inaugurem el nou local

S'acosta el dia de la inauguració

Després d'un llarg procés de canvi i de configuració, del qual us deixem unes imatges, per fi s'acosta la inauguració de la nova seu d'ERC al districte de Sants-Montjuïc. Serà el diumenge dia 2 d'abril a partir de les 11 del matí, i l'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats d'ERC i dels nostres consellers de districte, a més d'altres sorpreses. Ens podeu trobar al carrer de Miquel Àngel, 51, cantonada amb el carrer Papin (carrer Papin, 22) El nou local compta amb tots els elements necessaris per tal d'atendre a la ciutadania i a la militància: ha estat dotat de Wifi, telèfon, equip multimèdia, zona d'office i una configuració molt flexible que li permet adaptar-se a qualsevol tipus d'acte de forma molt ràpida. El nou local ha permès, a més, un important estalvi econòmic que destinarem a acció política i a lluitar per la nostra nova República, que s'acosta a passos de gegant. La inauguració del nou local ha de representar un salt qualitatiu en l'atenció del partit als ciutadans, amics, simpatitzants i militants, i a les entitats del barri que vulguin compartir una estona amb nosaltres. El local es troba a 5 minuts a peu de la Plaça de Sants i del metro de les línies 1 i 5, molt a la vora del carrer Joan Güell, una artèria important del barri Com ja hem anat informant s'han començat a dur a terme un conjunt d'activitats per tal de donar el màxim de rendiment al local: en primer lloc s'ofereix atenció presencial a la nova seu dilluns i dimecres de 17h a 19h. Els dilluns, en el mateix horari, aquells ciutadans que ho desitgin poden parlar amb els seus consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas per tal de fer-los arribar les seves idees, suggeriments, propostes o queixes. Ultra tot aixó, durant tot el mes de febrer i part del març hem vingut duent a terme debats de "La República que farem" els dimarts i els dijous. Volem configurar el nou local com a una eina efectiva al servei dels ciutadans, segons el principi fundacional d'ERC que ha impregnat la filosofia del nostre moviment.

Plenari de districte del dia 2 de març

Intervenció d'ERC al plenari de districte de Sants-Montjuïc

Al plenari del districte de Sants-Montjuïc del dia 2 de març ERC de Sants-Montjuïc, mitjançant els seus consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas, centrà les seves intervencions en el següents punts Criticar l’opacitat del govern municipal a l’hora de gestionar el Pla de Barris a La Marina, denunciant el doble llenguatge que, tot i proclamar la bondat del procés participatiu, no dóna realment veu als veïns i només es queda amb aquelles mesures que li interessen, sense permetre tampoc aportacions de la resta de grups del districte. Assenyalar en relació a La Marina les diferents contradiccions existents en el plantejament de l’equip de govern, com ara el fet de donar-ne la gestió a una empresa, el fet que els diners compromesos ja ho havien fet com a part del PIM (i de fet el pla és només un canvi de nom de la partida), i la manca de progrés en la reforma del passeig de la Zona Franca, que a l’hora de la veritat impedeix l’obertura del barri al mar i la configuració d’un espai més amable. Criticar la inactivitat crònica de l’equip municipal en el moment de definir polítiques de seguretat ciutadana, sense la presència d’un pla anual de seguretat i sense reunions de la taula de seguretat del districte. Demanar a l’equip municipal per l’estat de les inversions en equipaments com ara l’Orfeó de Sants i la tercera fase de l’estació de Sants, que de moment no semblen trobar un lloc en les prioritats de l’ajuntament, malgrat que aquest disposi d’un superàvit de 97 milions Posar de manifest la distància existent entre les promeses de participació i de diàleg fetes per l’equip municipal i la seva actuació durant aquest darrer bienni.   Igualment, ERC Sants-Montjuïc presentà les següents propostes i precs, que s’aprovaren amb el vot favorable de la resta de grups:   Realitzar, en el termini de 3 mesos, un informe sobre els infrahabitatges que tenim al Districte en el qual també es proposin les mesures que es pensen aplicar per afrontar aquest problema, tenint en compte el Pla de xoc contra l’infrahabitatge ja aprovat anteriorment.

targetó Sants

Els consellers al vostre servei

Sense escoltar la veu de la ciutadania, la polítiica serveix de ben poc. Amb l'anim de fer més senzilla la comunicació amb els ciutadans, ERC Sants Montjuïc posa en funcionament a partir del dia 13 de febrer l'atenció presencial per part dels consellers de districte, Marta Alonso i Jordi Fexas, als ciutadans i entitats que així ho desitgin Atendrem tothom qui ho desitgi, de forma presencial, cada dilluns de 17 a 19h al Casal Jaume Aiguadé de Sants, al Carrer Miquel Àngel, 51 Properament disposarem de telèfon per a permetre igualment atenció telefònica. 

Casal Obert de Sants-Montjuïc

Fidels al nostre compromís d'obrir el casal a la ciutadania i contribuir a bastir un barri millor, ERC Sants Montjuïc ha iniciat la primera setmana de febrer l'obertura de dilluns a dijous de 17h a 20h del casal Jaume Aiguadé d'ERC, situat al Carrer Miquel Àngel, 51. La nostra intenció és contribuir a que els veïns coneguin la nostra tasca, al lliure intercanvi d'idees amb els ciutadans, així com a la promoció dels valors republicans i demòcrates que caracteritzen el partit. Durant l'estona d'obertura diària, persones voluntàries d'ERC atenten els visitants. El local vol ser també un punt de focus on es generin tota mena d'activitats directament relacionades amb el partit o no, però que tinguin com a objectiu el servei als ciutadans del nostre districte. Com a primeres iniciatives del nou casal s'han posat en funcionament els dimarts i els dijous a les 19.30h els debats de "La República que farem" i els dilluns de 17h a 19h l'atenció presencial dels consellers de districte als ciutadans i entitats. Properament incorporarem noves activitats al casal, de les quals anirem puntualment informant

Acte a ciutat vella

Acte conjunt d'ERC Sants-Montjuïc i ERC Ciutat Vella

Aquest passat 18 de febrer ha tingut lloc al Centre Cívic de les Drassanes un acte conjunt d'ERC Ciutat Vella i ERC Sants Monjuïc, en uns moments d'especial importància pel país amb motiu de la manifestació en favor dels refugiats L'acte ha comptat amb le presència del senador 'ERC Robert Masih, de la diputada de JxS Ana Surra, de l'Alfred Bosch i de la Montse Benedí Tant en Robert Masih com l'Ana Surra han posat de manifest llurs vivències personals i la configuració de Catalunya com a terra d'acollida. La necessitat de disposar d'un marc legal propi que ens permeti dur a terme aquesta tasca ha quedat ben palesa. La regidora Montse Benedí i el cap del grup municipal, Alfred Bosch han incidit en el caràcter social de la república que construirem i en la necessitat de dur endavant un procés comptant amb  el diàleg entre tots, posant com a exemple l'experiència vital d'Ildefons Cerdà. S'ha clos l'acte amb un aperitiu 

Debats de la República

Els debats de la República que farem

El procés d'independència de Catalunya ens permetrà definir un nou estat social, democràtic, compromés amb els ciutadans. Una república de ciutadans lliures on l'imperi de la llei, la tolerància i la solidaritat representin els valors que ens han de guiar, lluny del dissortat capteniment de l'estat espanyol. Per tot això ERC creu fonamental sentir la veu de tothom per definir com hem de bastir tots els aspectes de la nova república. Al Casal de Sants volem contribuir a aquest debat i per això hem organitzat debats temàtics sobre els diferents aspectes clau de la nova república Us esperem els dimarts i els djous de Febrer i Març al C/ Miquel Àngel, 51, al nou local d'ERC Sants-Montjuïc per parlar dels diferents temes. Tothom hi és convidat