EL NOU VAPOR - Setembre 2013
BARCELONA
02.09.2013 . Número 7
actualitat
VÍDEOS
Via Catalana - Fer realitat un somni és a les teves mans 


Via Catalana - Fer realitat un somni és a les teves mans

http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/video/1569/via-catalana-fer-realitat-un-somni-es-a-les-teves-mans

Nou espot promocional de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana el proper Onze de Setembre. "Fer realitat un somni és a les teves mans. Cadascun de nosaltres compta, però, el més important és que, darrere nostre... seran milers! L'onze de setembre, fem via cap a la llibertat! L'onze de setembre, uneix-te a la cadena humana per la independència Tot un país unint les mans, de nord a sud, per fer saber al món que res no ens pot parar... quan de debò volem ser lliures Via Catalana cap a la independència Apunta-t'hi a via.assemblea.cat 

Via Catalana - Omplim les Terres de l'Ebre!


Via Catalana - Omplim les Terres de l'Ebre!

http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/video/1571/via-catalana-omplim-les-terres-de-lebre

 Els ebrencs Germà Bel, Pep Suñé, Andreu Carranza, Ferran Bel, Carme Forcadell i molts més fan una crida a omplir la Via Catalana al seu pas per les Terres de l'Ebre. Som molts, però hem de ser molts més! Inscriu-te a la Via Catalana cap a la Independència a via.assemblea.cat Aquest vídeo de l'ANC de les Terres de l'Ebre ha estat possible gràcies a la feina del Pau Bartomeu i tot el seu equip. Moltíssimes gràcies! 

El pregó de la Festa Major de Sants 2013, a càrrec de la sommelier Meritxell Falgueras

 Pregó Festa Major de Sants 2013
http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/video/1572/prego-festa-major-de-sants-2013 

La sommelier Meritxell Falgueras ha estat la pregonera de la Festa Major de Sants d'enguany. El discurs, que ha tingut lloc al parc de l'Espanya Industrial, ha tingut moltes referències relacionades amb el vi i l'enologia. Font: BTV http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/08/24/el-prego-sencer-de-la-festa-major-de-sants-2013/ 

Ambient de Festa Major als carrers de Sants 

Ambient de Festa Major als carrers de Sants

http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/video/1573/ambient-de-festa-major-als-carrers-de-sants 

Assaig de la cadena a Sants, 30 d'agost de 2013 

Vídeo suggerit per en Miquel Pubill. Gràcies Miquel!

Assaig de la cadena a Sants, 30 d'agost de 2013

http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/video/1574/assaig-de-la-cadena-a-sants-30-dagost-de-2013

Vídeo fet per SMxI (ANC) de l'assaig de la cadena humana que es va fer al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, el 30 d'agost de 2013. L'Onze de Setembre VIA CATALANA CAP A LA INDEPENDÈNCIA 

Passejada Festa Major de Sants Montjuïc 2013 

Foto: Ja tenim cartell per la Festa Major de Sants 2013

http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/video/1577/passejada-festa-major-de-sants-montjuic-2013

Passejada per la Festa Major de Sants amb la presidenta de la Federació de Barcelona: Patrícia Gomà, el nostre diputat a Madrid: Alfred Bosch, els nostres diputats al Parlarment de Catalunya: Agnès Russiñol i Oriol Amoròs, el nostre Conseller de Sants-Montjuïc: Jordi Sunyer, el nostre cap de Comunicació: Guillem Clapès, companys i companyes de la Federació de Barcelona i de Sants-Monjuïc. 
L'AGENDA

Festa Major de Sants 2013


Del 23 al 30 d'agost. Meritxell Falgueras obrirà la Festa Major el divendres 23 d'agost amb la lectura del pregó

El divendres 23 d'agost a les vuit de la tarda, la periodista i sommelierMeritxell Falgueras llegirà el pregó de la festa major al parc de l'Espanya Industrial. La Meritxell és la cinquena generació del Celler Gelida, establiment que ha donat grans vins durant cinc generacions. "Sommelier de l'any" per la revista Esquire 2011, té un currículum molt ampli en estudis, experiències i estades a l'estranger. Biografia Merixell Falgueres.

Prèviament al Pregó, a les 18.30 h hi haurà la cercavila de Festa Major a càrrec dels Geganters de Sants, Banda del Triangle de Sants i Tabalers de Sants. Recorregut de la cercavila: Jardins de Can Mantega, c. de Joan Güell, pl. de Sants, c. De Sants, c. de l'Espanya Industrial i arribaran al parc de l'Espanya Industrial. Mentre espereu la lectura del pregó podreu gaudir de la Ballada de gegants i de l'actuació de la Banda del Triangle de Sants.

El dissabte 24 d'agost començarà amb la tradicional ofrena a Sant Bartomeua l'església de Santa Maria de Sants, a partir de les 11 h: Festa de l'aigua al parc de l'Espanya Industrial. Jocs d'aigua per a tota la família. I al vespre, en el mateix parc, a les 21 h, concert de música amb Oliva Trencada (folk federal de Mallorca). I a les 22 h, concert de 9son, grup de deu músics que van començar l'any 2010 i ja han obtingut diversos premis.

Diumenge 25 d'agost al parc de l'Espanya Industrial Beisbol des de les 10 del matí fins les 17.30 h per a nens i nenes de 5 a 15 anys. A partir de les 18 h,Ballada de sardanes, i a les 19.30 h un dels moments més especials i esperats de la Festa, el Lliurament de Premis del concurs de guarniments de carrers. I a les 22 h una activitat que s'estrena a la festa major de Sants, unaprojecció audiovisual (mapping) a la façana de la Casa del Mig.

Dilluns 26 d'agost al parc de l'Espanya Industrial hi haurà tallers infantils i exposicions de 10 a 13.30 h. La Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra farà una exhibició amb gossos a les 12 h. De les 11 a les 18 h Ambulàncies Catalunya ensenyaran al públic infantil a fer maniobres de primers auxilis i prevenció. I a la nit, un altre concert, a partir de les 22 h La Troba Kung-fú, un grup de la Garriga molt consolidat en el panorama musical i que ha rebut diversos premis.

Divendres 30 d'agost a dos quarts de vuit de la tarda, correfoc infantil amb Guspires de Sants, Socarrimats de l'infern i Els Barrufets. Recorregut: pl. de Can Mantega, c. Joan Güell, c. Miracle, c. Galileu i pl. de Sants. I dues hores més tard (21.30 h), el correfoc dels adults, les colles participants són Diables de Sants, Guspires de Sants i Els Socarrimats de l'infern. Recorregut: pl. d'Osca, c. Premià, c. Autonomia, c. Muntades, c. Watt, c. Masnou, c. Miquel Bleach i pl. Joan Pelegrí.

Dissabte 7 de setembre a les set de la tarda, es clourà la festa amb el concertde Festa Major a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona al parc de l'Espanya Industrial.

A més de tots aquests actes, els 15 carrers guarnits per la Festa Major, també ens oferiran un munt d'activitats. Així que passegeu-hi i no us ho perdeu! Els carrers que participen a la Festa Major de Sants, són: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Canalejas, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Masnou-Premià, Pl. La Farga, Robrenyo, Rosés-Casa Gran, Sagunt, Santa Cecília, Valladolid, Vallespir i Vallespir de Baix.

Una novetat de la Festa Major d'enguany, són les visites guiades al MNAC(Museu Nacional d'Art de Catalunya). Seran visites guiades de dues hores, divendres 6 des setembre o bé dissabte 7 de setembre de 17 a 19 h. L'entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia. Us podeu inscriure a les Cotxeres de Sants del 23 d'agost al 5 de setembre. L'aforament del grup és limitat a 30 persones.

La Fira d'atraccions estarà situada al pg. de Sant Antoni i la fira d'artesania al c. de Brasil.

Marxa de torxes 2013 a Sants-Montjuïc La 2a Marxa de Torxes per la Independència de Sants i Poble-sec estarà formada per dues columnes, una procedent del Poble-sec i l’altra de Sants. Ambdues confluiran a les 22.30-23h als jardins de Celestina Vigneaux, al barri de la Bordeta, on es farà la lectura del manifest de la Marxa de Torxes 2013 i hi haurà la intervenció de l’orador. El final de l’acte serà a les 24h.

COLUMNA DE SANTS

  • Reunió de 21 a 22h al pas de Fructuós Gelabert (Cotxeres de Sants). Repartiment de torxes.
  • Inici de la marxa a les 22h.

Recorregut: pl. Bonet i Moixí – pl. Ibèria – c/ Rossend Arús – Ctra. de la Bordeta – c/ Mossèn Amadeu Oller – c/ Bartomeu Pi

  • Arribada de 22.30-23h a la plaça de Celestina Vigneaux.

COLUMNA DEL POBLE-SEC

  • Reunió de 21 a 22h a la plaça del Setge de 1714, repartiment de torxes
  • Inici de la marxa 22h

Recorregut: c/ Elkano – pl. Navas – c/ Olivera – av. Rius i Taulet – c/ Mèxic – c/ Sant Fructuós – c/ Sant Germà – Gran Via de les Corts Catalanes – c/ Moianès

  • Arribada de 22.30-23h a la plaça de Celestina Vigneaux.http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/article/18737/marxa-de-torxes-2013-a-sants-montjuic

F
ont: ANC Sants-Montjuïc
http://marxadetorxes.wordpress.com/ 
Neix l'ANC als Estats Units
Article suggerit per l'Alfred BouAplega catalans de diverses ciutats nord-americanes · Han organitzat una desena de cadenes humanes per a les setmanes vinents

Després d'un any fent accions per diversos territoris nord-americans, grups de voluntaris catalans a Califòrnia, Nova York, Carolina del Nord, Washington DC, Boston, Colorado i Florida han unit forces i s'han constituït en l'Assemblea Nacional Catalana als Estats Units (Twitter i Facebook), que acaba d'estrenar una web pròpiaenllaçada a la web general de les Assemblees Exteriors. Una territorial a l'estranger de l'ANC que vol ser punt de trobada de tots els catalans que viuen als EUA i volen participar de manera activa en el projecte de l'ANC. Actualment la delegació té 35 membres actius, que aquestes últimes setmanes han estat organitzant, juntament amb casals catalans i grups de Catalans al Món, les cadenes humanes per la independència que es faran al setembre.

De moment, hi ha confirmades les cadenes següents: 

Boston, State House, hora per confirmar, 2 de setembre
Boulder, Chautauqua Park, 17.00, 24 d'agost. 
Houston, NASA, 10.00, 24 d'agost. 
Independence, lloc i hora per confirmar, 8 de setembre. 
Los Angeles, Grifith Park, 11.00, 25 d'agost. 
Miami, 1114 Ocean Drive, 18.00, 31 d'agost.  
New York City, Times Square, 17.00, 31 d'agost. 
Raleigh, Capitol, 17.14, 1 de setembre.
San Francisco, Crissy Field Park , 14.00, 8 de setembre. 
Seattle, Gas Works Park, 16.00, 1 de setembre.
Washington, White House, 18.30, 4 de setembre.

La representant de l'ANC als EUA, Olga Palahí, explica que passat l'Onze de Setembre, aquesta delegació tindrà com a objectiu prioritari 'incrementar el coneixement i el suport a la causa catalana dels americans'. 

Font: Vilaweb
http://www.vilaweb.cat/noticia/4139144/20130816/neix-lanc-estats-units.html

ERC critica la crida al boicot turístic a Espanya d'una eurodiputada britànica
Article suggerit per l'Alfred BouAlfred Bosch avisa que el govern de Rajoy està aconseguint posar-se tothom en contra
 

Alfred Bosch, diputat d'ERC al congrés espanyol, ha criticat la crida al boicot al turisme espanyol que va fer l'eurodiputada conservadora britànica, Julie Girling, per la posició del govern espanyol en relació amb Gibraltar. 

'Condemno qualsevol iniciativa de boicot a qualsevol poble del món. Per tant, no em sembla bé el que ha fet l'eurodiputada, com tampoc el que fa el govern espanyol a Gibraltar, empaitant gent, abusant-ne, fent-los esperar cues de quilòmetres durant hores', ha dit Bosch en declaracions a Catalunya Ràdio. 

Per Bosch, amb aquesta actitud, el govern espanyol es posa en contra no només la comunitat internacional sinó també gent com els bascos o els catalans, 'gent que se sent lliure i per tant agredida', a més de treballadors i habitants de la zona.

Font: Vilaweb
http://www.vilaweb.cat/noticia/4139159/20130816/erc-critica-crida-boicot-turistic-espanya-eurodiputada-britanica.html

 
El CCN: Madrid atrau empreses catalanes amb els diners dels altres

Article suggerit per l'Alfred Bou

Ramon Carner explica que el fenomen ve de lluny i té a veure amb el profit que Madrid treu de l’espoli i no amb el procés cap a la independència que viu Catalunya


El president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, una entrevista a ‘El Món a Rac1” ha assegurat que "amb els recursos de tots nosaltres, es poden permetre uns impostos més baixos per atreure les empreses" i ha remarcat que això fa anys que passa i no té a veure amb el procés independentista en que està immers Catalunya. Per  Carner “Catalunya fa la funció d’una colònia, i en una colònia les empreses marxem cap a la metròpoli”,  per això ha considerat que “l’Estat propi és una necessitat” perquè “sense Estat les empreses aniran allà on més els hi convingui” i ha afirmat que “si Catalunya fos un Estat això que està passant no passaria, perquè els nostres recursos es quedarien a casa i podríem abaratir la fiscalitat”. Madrid s’emporta les seus socials i els impostos que paguen les empreses però la producció industrial continua a Catalunya
 
Carner també ha considerat que la informació sobre les 1000 empreses catalanes que en els últims tres anys s’han instal·lat a Madrid que ahir es va fer des de la Comunitat de Madrid,  respon a interessos polítics i ha remarcat que el que es desplaça són les seus socials de les empreses però que “la producció industrial continua a Catalunya”. 

L’estat potencia el “Gran Madrid” en detriment sw regions més competitives de l’Arc Mediterrani
 
El secretari general del Centre Català de Negocis (CCN), Joan Canadell, ha assegurat que les multinacionals que s'instal·len a Madrid ho fan atretes pels avantatges de capitalitat i per una fiscalitat més laxa, i no per motius identitaris. El portaveu del CCN ha lamentat que l'Estat potencia la creació del 'Gran Madrid' com a pol econòmic espanyol en detriment de les regions més competitives de l'Arc Mediterrani i que aquesta és una de les raons del creixement de l'independentisme a Catalunya.

Font: directe.cat

http://www.directe.cat/noticia/313091/el-ccn-madrid-atrau-empreses-catalanes-amb-els-diners-dels-altres 
Comunicat de l'Assemblea Nacional Catalana sobre la Via Catalana cap a la Independència


Comunicat de l'Assemblea Nacional Catalana sobre la Via Catalana cap a la Independència
 

L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC) VALORA POSITIVAMENT LES APORTACIONS, IDEES I DEBATS GENERATS AL VOLTANT DE LA VIA CATALANA CAP A LA INDEPENDÈNCIA, LA CADENA HUMANA QUE RECORRERÀ CATALUNYA DE NORD A SUD EL PROPER ONZE DE SETEMBRE. AQUEST DEBAT ÉS UNA MOSTRA DE LA VITALITAT DE LA SOCIETAT CATALANA DAVANT L’IMPORTANT MOMENT HISTÒRIC QUE ESTÀ VIVINT EL PAÍS EN EL CAMÍ CAP A L’ESTAT PROPI. EN AQUEST CONTEXT, L’ANC VOL MANIFESTAR QUE:


- La Via Catalana cap a la Independència és una mobilització que pretén, tal com indica el seu nom, aconseguir avançar en el camí cap a un estat independent. L’objectiu de la cadena humana de l’Onze de Setembre és el d’esdevenir l’avantsala de la independència i fer que la consulta es dugui a terme el més aviat possible; i aquesta voluntat és la que els representants de l’ANC han expressat en totes i cadascuna de les seves aparicions. El lema, el nom i l’objectiu de la Via Catalana són, per tant, inequívocs, i així ho seguiran sent.

- La Via Catalana és una mobilització oberta a la pluralitat i transversalitat de la societat catalana. El seu objectiu és sumar el màxim de sensibilitats al voltant de l’actual procés polític; i fer-ne partícips aquelles persones que volen sumar i construir un país millor, més just i pròsper. La Via Catalana vol dibuixar i representar la futura Catalunya independent, per això encoratgem que tothom hi participi amb les seves inquietuds polítiques, econòmiques i socials per construir plegats el futur del país. Totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans hi caben dins el traçat establert, que es pot consultar a la web via.assemblea.cat, i que és l’únic que l’Assemblea assumeix com a propi i del qual es responsabilitza.

- Per fer realitat la Via Catalana cal comptar amb la participació de molta gent però, a la vegada, hi ha una complexitat logística afegida per assegurar que la cadena recorri de punta a punta el país. És per això que l’ANC fa una crida a totes aquelles persones que puguin desplaçar-se que s’inscriguin i vagin a aquells trams on hi ha una baixa ocupació. Junts ho farem possible!

Independència és llibertat,
Catalunya nou Estat!

Assemblea Nacional Catalana, 20 d’agost 
 
 
Més possibilitats d'anar amb autocars a diferents punts de la cadena
 
Ampliant la llista que us vam enviar fa pocs dies us podem dir que la territorial de les Corts està organitzant autocars cap el Perelló i la d'Horta-Guinardó a un tram entre Torredembarra i Tarragona. Com veieu hi ha per triar i us seguim oferint la possibilitat de fer la gestió d'apuntar-vos si ens envieu les dades i ens dieu a quin del llocs possibles voleu anar.
 
Si et vols comunicar amb nosaltres o no vols rebre més informació:  smxind.info@gmail.com
Pots consultar totes les activitats en aquest enllaç http://smxi.cat/activitats/ 

L’espoli fiscal s’emporta 1000 empreses catalanes a Madrid

Article suggerit per l'Alfred Bou

És fins i tot un miracle que encara es constitueixin empreses a Catalunya, l’espoli fiscal que patim i els impagaments del Govern Espanyol dificulten la feina del govern català


Avui el conseller d’economia de la Comunitat de Madrid ha aconseguit el seu objectiu, no pas per les dades donades, sinó per com els mitjans de comunicació catalans han explicat la notícia, sense cap matis, sense contrastar la informació i sense explicar els motius i també com els organismes que agrupen a les empreses catalanes ni tant sols han reaccionat, ni la Cambra de Comerç, o Foment del Treball o altres entitats no han dit res per contrarestar o explicar els motius. Perquè els motius són clars, l’espoli fiscal que pateix Catalunya per un costat impedeix a la Generalitat de Catalunya fer polítiques reals d’ajuda i promoció d’emprenedors i petita i mitjana empresa i per un altre, permet a la resta de CCAA subvencionades, repartir diners en subvencions directes o en rebaixes d’impostos, d’això se’n diu competència deslleial. Però la notícia de Madrid ha estat presentada de manera esbiaixada a la nostra i a la majoria dels mitjans de comunicació catalans.Amb una Catalunya independent la nostra economia seria capdavantera a Europa

Ho diuen diferents economistes de prestigi, entitats com elCCN o Economistes per la independència, si ara amb condicions difícils, amb un espoli fiscal de 16.000 milions d’euros i lluitant contra salvatges polítiques de subvencions d’algunes regions espanyoles, seguim existint i, sobretot, seguim creant teixit empresarial i humà què no faríem amb una Catalunya independent? En el pitjor dels casos ens equivocaríem nosaltres, ara ni tant sols això.

Cal revisar com els grans mitjans catalans expliquen les informacions que venen d’Espanya

Cal començar a posar en quarantena certes informacions i de la manera que són explicades, no pot ser que “la nostra”, els mitjans públics de radio i Tv catalans diguin, “1000 empreses catalans es traslladen a Madrid” i no diguin res de l’espoli fiscal, dels impagaments espanyols i dels incompliments de les inversions de l’estat en favor  de Madrid que mai queda per sota de les previsions inversores del Govern Espanyol, el mateix serveix per la majoria de mitjans privats a Catalunya que per no explicar les avantatges d’una Catalunya independent expliquen el que no és cert.

Si encara no vols una Catalunya independent, llegeix això

Una dada molt simple, per a la creació de llocs de treball fix  la majoria de regions espanyoles donen subvencions directes a fons perdut d’entre 2000.-€ i 6000.-€, sabeu com es paga? 16.000 milions d’euros d’espoli fiscal donen per molt, però a Catalunya la sunvenció és de  0 euros per creació de llocs de treball, malgrat tot, en seguim creant. 

Font: directe.cat

http://www.directe.cat/noticia/313067/lespoli-fiscal-semporta-1000-empreses-catalanes-a-madrid -TRIPADVISOR practica el RACISME CULTURAL i discrimina el català!

Per Daniel CamonFa poquet, amb la Sílvia, hem estat de vacances a l'Alguer. Quan hem arribat altre cop a BCN, el propietari de l'apartament on hem estat ens ha demanat si podíem omplir un formulari de TripAdvisor sobre la nostra estada. Com que hem estat molt bé, hem decidit fer-ne bona crítica. El problema arriba quan després d'enviar el formulari,
 hem rebut aquest missatge de TripAdvisor:

"Lamentamos comunicarte que no podemos publicar tu opinión, ya que, por el momento, no contamos con la infraestructura para poder procesar opiniones en catalán, aunque esperamos, eso sí, poder hacerlo en el futuro."
I quina infraestructura necessiteu per publicar en català, si el missatge l'he escrit jo mateix???? Si voleu saber què he dit per assegurar-se que no falto el respecte a ningú, podeu traduir perfectament el text en un dels molts traductors que SÍ que accepten la llengua catalana i dels quals podeu disposar de franc a internet.

Us proposo enviar a aquests mails: 
jkay@tripadvisor.comhcoleman@tripadvisor.comlistingsupport@tripadvisor.com

El següent text: TRIPADVISOR PRACTISES CULTURAL RACISM
Hello.
I've done a comment in your web about my hollidays and TripAdvisor refuses to publish it for the only reason that it is written in Catalan (one of the top 25 languages in internet and social nets).
Why TripAdvisor does this?
I will consider this attitude as a cultural racism and an attack to the human Freedom of expression and I will report it to all my friends.
 
Arrenca la Festa Major de Sants 2013!


Fotografies: PepeLa sommelier Meritxell Falgueras fou la pregonera de la Festa Major.La Meritxell va retre un homenatge a la gent de Sants, perquè han treballat durant tot l’any, perquè aquesta Festa Major sigui possible. Va destacar, que “la gent ho fa per amor al barri”
 
Va explicar, que és filla de la Festa Major, perquè els seus pares es varen conèixer aquí.
 
Va convidar a tothom a divertir-se, argumentant que la Festa Major “és una excusa per ballar al carrer, somriure i parlar amb la gent del barri”.
 
Posteriorment les metàfores relacionades amb l’enologia foren constants durant el pregó:
 
“I sobretot aquesta anyada en el barri hi ha de tot, es pot viure aquest final d’estiu a Sants”.
 
La Festa Major de Sants és com un vi:
 
“brillant, net i amb un xic de pòsit que es decanta”
 
“els seus aromes són purs, arrelats, recorden la terra, són complexos i embriagadors”
“el tast en boca: és un vi contundent, treballat i amb un llarg gust, que quan te l’has empassat, encara el recordes”
 
“el seu tacte és el d’un vi vellutat”
 
“Sants és n vi reivindicatiu i que fa parlar”
 
“Cada collita és millor”
 
“Sants és un vi, que per fer-se, li costa molt. Sants seria un escumós de segona fermentació, o sia un cava”
 
“perquè entra bé...perquè està fresc...perquè va bé pel cor...té un mesurat grau alcohòlic...perquè és versàtil...té fruita i fa sensació d’agost...té unes plantes aromàtiques de retro-nasal”
 
“Sants està fet d’unes vinyes molt velles i de manera artesanal”
 
“La seva acidesa és intel.ligent...és empàtic”
 
“Té moltes bombolles, perquè fan somriure”
 

La Meritxell Falgueras va acabar el seu pregó dient, que la collita del 2013 fou excel.lent.
 
http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/08/23/la-sommelier-meritxell-falgueras-brinda-linici-de-la-festa-major-de-sants/
 
http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/08/24/el-prego-sencer-de-la-festa-major-de-sants-2013/
 
 
La Festa Major havia començat amb una cercavila i un ball de gegants per no perdre la tradició.
 
Bona Festa Major de Sants 2013...tothom està convidat!
 
Salut i República!Sants ja llueix els guarniments i el jurat fa la volta de valoració

Font: Sants 3 RàdioDesafiant l’amenaça de pluja, els carrers de Sants han tret ja avui les seves millors vestimentes i s’han mostrat engalanats a tot el veïnat que ha sortit a passejar. No ha estat fàcil però tenir-ho tot a punt i han estat moltes les comissions que s’han quedat ultimant els guarniments fins ben entrada la matinada ja que siguin més lluïts o menys tots porten moltes hores de feina. 

Al carrer Rosés han recreat un zoco marroquí, i adoptant uns tocs orientals, al carrer Finlàndia han traslladat als visitants a un palau àrab, amb estructures representants de l’arquitectura i un espai floral ben acolorit. Optant també pels colors però entrant en un món més fantàstic, al carrer Galileu s’han inspirat en el film de Disney “Alicia al país de les meravelles” per guarnir el seu carrer. De l’Alícia, però, només en veiem una part i en canvi, si que hi ha molts altres dels personatges del film. També han escollit un motiu cinematogràfic al carrer Alcolea de Dalt, on han escollit la pel·lícula “Alien”, tornant als espectaculars decorats que tant d’èxit els van portar amb “Avatar”, “Indiana Jones”, o “La Guerra de les Galàxies”. 

A Vallespir, en canvi, les retallades han centrar el decorat i podem veure un sostre ple d’estisores. També n’hi ha unes de ben grosses a la portalada que fins i tot es mouen. I a Canalejas han optat per cridar l’atenció dels més petits recreant un parvulari i un parc infantil a la portalada. També per la infància han optat al carrer Valladolid on han decidit commemorar els 30 anys de TV3 i el Club Súper 3 fent un repàs per tots els personatges que hi ha passat al llarg d’aquest temps. 

La temàtica més original se la reparteixen probablement a parts iguals els carrers Sagunt i Alcolea de Baix. Sagunt, inspirant-se en la sort i recreant diversos elements que en porten de dolenta; i a Alcolea de Baix, ajuntant en un sol decorat els temes típics dels guarniments de festa major: la selva, el pol nord, els video jocs... Tampoc es queden curts en inventiva al carrer Guadiana que han recollit tots els ítems de la catalanitat en un sol carrer, cobrint el sostre, per exemple, de porrons i falçs. 

Al carrer Robrenyo han optat per passar la festa major entre flames i per això han recreat un infern. I el foc que ja ha cremat és el de bona part del bosc del carrer Vallespir de Baix, que han volgut recordar els incendis que fa un any van cremar els boscos de l’Empordà. 
Les rialles i els nassos vermells dels pallassos, la locomotora del tren i tots els personatges del circ inunden el carrer Masnou i a Santa Cecília han optat per una jungla, amb animalons diversos que omplen el carrer. 

Aprofitant, doncs, que tot està a punt al llarg d’aquesta tarda i aquesta nit, el jurat del concurs de guarniment de carrers ha passejat per observar i valorar-los. Enguany, hi ha hagut algunes novetats, com per exemple que al jurat, abans de visitar els carrers, se li ha entregat un dossier amb informació detallada de cada decorat. A més, s’ha optat perquè sigui gent del món de la cultura popular i dels moviments de barri, i que per tant saben molt bé què vol dir organitzar una festa major i fer un decorat, qui fessin de jurat. Així, entre els membres del jurat i havia alguns dels organitzadors de la Festa Major d’Hostafrancs i de la de Gràcia, però també hi havia el guanyador del cartell de la festa major d’enguany. Un dels membres del jurat ha estat el Dani Canals, president d’una de les comissions de la Festa Major de Gràcia que valorava així la composició del jurat: “És una de les coses més positives que puc veure aquí a Sants, i és una de les coses que envejo pel meu barri”. Segons Canals, d’aquesta manera, qui integra el jurat “és gent que sap de què va”. Per altra banda, sense desvetllar cap de les impressions concretes sobre els carrers, ha dit: “Hi ha nivell, dins dels recursos que té la gent aquest any i amb tots els problemes que hi ha, hi ha nivell”.  

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3 

EL 3 

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3 

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3 

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3
 
EL 3

EL 3
 
EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3 

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Font: Sants 3 Ràdio
http://www.el3.org/noticies/noticia.php?p=6501
Borinots a l'ÍndiaL'ESPECTACLE GOVINDA

Els govindes són les torres humanes que s’alcen segons la tradició hinduista per commemorar el naixement del déu Krishna durant un dels festivals més populars de l’Índia: el Gokulashtami. De la mateixa manera que fan els castellers, els govindes es reuneixen en equips que tenen com a objectiu aconseguir construir una piràmide prou alta per trencar una olla plena de llet i espècies: el handi. Valors com el sentit de la responsabilitat, el treball en equip, el sentiment d’igualtat i l’afany de superació són necessaris per assolir aquesta fita.

El festival anual dels govindes aconsegueix mobilitzar milions de persones durant tot un dia. Són centenars les places que acullen actuacions i els equips es desplacen d’una a l’altra per alçar les seves millors construccions en un espectacle únic i genuïnament indi.


EL FET CASTELLER

Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d’Europa. Sota el lema força, equilibri, valor i seny els castells constitueixen una excel·lent targeta de presentació deCatalunya al món. Ser part d’una actuació castellera és una experiència apassionant que posa de manifest la lluita per lasuperació individual i col·lectiva.

Els castells requereixen la conjunció de valors com la solidaritat, la confiança, la integració i la cultura de l’esforç. No són importants ni la condició social, ni el color de la pell, ni l’edat ni el gènere. El que importa és el treball en equip, la perseverança i la valentia. És per això que els castells van ser declarats l’any 2010 Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’Índia castellera el pròxim objectiu de la colla de Sants

 

Prop de 200 castellers de Sants viatjaran a l’Índia l’any en que celebren el 20è aniversari. Entre el 24 i el 30 d’agost participaran en el Dahi Handi de Thane, prop de Mumbai, on les colles hindús alcen les seves torres humanes anomenades popularment com a govindes.

Milions de persones durant tot un dia són les que mobilitza el festival anual dels govindes. Són centenars les places que acullen actuacions on els equips es desplacen d’una a l’altra per alçar les seves millors construccions en un espectacle únic i genuïnament indi. Els Castellers de Sants han estat convidats per Jitendra Awhad, membre de l’Assemblea legislativa del Govern de Maharashtra i President del Nationalist Congress Party de Thane, en una d’aquestes places on es commemora el naixement del déu Krishna. De la mateixa manera que fan els castellers, els govindes es reuneixen en equips que tenen com a meta aconseguir construir una piràmide prou alta, amb l’afegit d’arribar a trencar una olla plena de llet i espècies: el handi.


Els de Sants viatjaran en tres avions cap a Mumbai la darrera setmana d'agost. El primer vol sortirà el dia 23 i els altres dos el dia 24. El gruix dels castellers arribarà a la capital de l'estat de Maharashtra el dia 25 a la matinada a punt per afrontar una ajustada agenda d’actuacions, assajos amb les colles hindús i visites a altres entitats catalanes que treballen a l’Índia com Somriures de Bombai i Intervida. Durant l’estada, els de Sants comptaran amb una cobertura mediàtic amb un impacte d’audiència estimat en més de 27 milions de persones. Només la celebració del festival dels govindes és emesa en directe per 13 televisions per tot el país indi.


La major part del cost dels bitllets d’avió ha estat assumit individualment per cada casteller, la resta, un 25% del total, s’ha finançat a través de la colla gràcies a les actuacions comercials i dos patrocinadors privats, El Mercat de Sants i Gaes. Totes les despeses d’allotjament, transport i manutenció durant l’estada al país van a càrrec de l’organització. El conveni amb El Mercat de Sants es lluirà en una samarreta commemorativa del viatge i una bossa amb la marca del Mercat. Els Castellers de Sants participaran també activament en la reinauguració del Mercat i de les celebracions del centenari.


Aquesta oportunitat obre la porta a compartir una tradició centenària entre cultures ben allunyades. La colla de Sants vol aprofundir en aquesta unió preparant pel festival un castell típicament govinda que assaja encara aquest divendres de 20h a 23h al local d’assaig. Podeu trobar adjunt al correu algunes fotografies dels assajos del passat dimarts.

La colla ha habilitat una web específica amb informació sobre el viatge, el programa d’activitats i actuacions com també dades sobre la tradició govinda: www.borinots.cat/india

Font: Borinots
http://www.borinots.cat/india/index.html

El nostre Regidor en Jordi Portabella a la Festa Major de Sants 2013Fotografies: Pepe
Aquest divendres dia 30 d’agost el nostre Regidor, en Jordi Portabella ha assistit al lliurament dels premis de Votació Popular del guarniment dels carrers de la Festa Major de Sants 2013. L’acte es va celebrar “al carrer de Valladolid”, però  fou presidit per una estelada!
 
En Jordi Portabella ens va recordar que els propers mesos seran molt importants i que les nostres generacions seran dipositàries de l’esforç dels catalans i catalanes, que durant tres segles han hagut de fer. Ha recordat que aquesta lluita també l’han fet els barcelonins i les barcelonines, així com els santsencs i les santsenques.
 
Va esmentar que la cohesió social és trascendent i ha destacat que la Festa Major de Sants d’enguany ha estat força bona, però que la propera serà millor.
 
Va encoratjar a tots els santsens i santsenques, argumentant que aquest 11 de setembre serà un èxit.
 
En nostre Regidor va acabar el seu discurs, tot dient: Visca Sants i Visca Catalunya Lliure!
 
La plaça de la Farga va guanyar el primer premi del concurs de la Festa Major de Sants. Cal recordar, que els veïns i veïnes de la plaça varem guarnir-la tot recordant els canals i les góndoles venecianes.
El segon premi fou pel carrer Finlàndia el seu motiu i inspiració era més exòtic: un mercat àrab i el carrer Valladolid va ocupar el tercer lloc.
 
La classificació fou la següent:
 
1r Plaça de la Farga (617).
2n Carrer de Finlàndia (235).
3r Carrer de Valladolid (220).
4t  Carrer d’Alcolea de Dalt (183).
5è Carrer de Galileu (154).
6è Carrer de Guadiana (140).
7è Carrer de Sagunt (137).
8è Carrer d’Alcolea de Baix (130).
9è Carrer de Vallespir (68).
10è Carrer de Rosés (46).
 
L’acte de lliurament dels premis fou presidit per l’alcaldessa accidental, Sònia Recasens, i pel regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí i va comptar amb la presència de la cantant i veïna Núria Feliu, que va fer el lliurament dels premis. 
 
Felicitats santsecns i santsenques!

 
Demana a Google que mostri la Via Catalana al Doodle de l'11 de setembre
Font: Reagrupament - Suggerit per l'Alfred BouLa iniciativa de Reagrupament de sol·licitar a la companyia Google que l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, el Doodle  mostri la Via Catalana, ha tingut més de 56.000 peticions, fins ara (7 de la tarda), per mitjà del formulari habilitat per Reagrupament , a les quals cal sumar-hi les dels ciutadans fetes per altres vies.

A aquestes alçades ja es pot dir que ha estat tot un èxit i una avantsala de l'èxit indubtable que aconseguirà la Via catalana per a la independència, malgrat les pressions i interessos d'alguns perquè fracassi. Al marge de si s'aconseguirà una resposta favorable, l'enviament d'aquest elevat nombre de missatges a Google -fets amb tot respecte i consideració- ja constitueix per si mateix un instrument útil i poderós per tal de donar a conèixer al món la voluntat del poble català d’assolir la independència per la via pacífica i democràtica.

Les possibilitats que la companyia nord-americana hi doni resposta satisfactòria, encara que limitades, han crescut molt gràcies a l'enorme abast de la mobilització i la gran quantitat de missatges que està rebent la companyia en pocs dies (5 dies des que es disposa del formulari amb el text en anglès i català). A més, cal tenir en compte que hi ha hagut diversos Doodle  dedicats a diades nacionals d'altres països , com és el cas, per exemple, de Suïssa, l'1 d'agost del 2013, la imatge del qual es mostra al costat d'aquest text.

Us animem a demanar a Google que mostri aquest Doodle  l’11 de setembre, per mitjà d’un correu electrònic adreçat a proposals@google.com

Aneu a la web de Reagrupament per fer la petició: 
http://www.reagrupament.cat/noticies/mes_de_56_000_peticions_a_google_dient_please_consider_creating_a_doodle_of_the_catalan_way


opinió
Daniel Camon
»
http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/opinio/18614/el-barca-en-blanc-i-negre
El Barça, en blanc i negre


Fotografia: directe.cat

Dimecres a la nit, ben tard, ben tard, vaig endreçar els plats del sopar i em vaig escarxofar al sofà. La primera final de la temporada es preveia interessant i no me la volia perdre. Per als que no segueixen el futbol, parlo de la final de la Supercopa d’Espanya jugada a les 11 de la nit contra l’Atlètic de Madrid. De seguida em va sobtar una cosa, els crits habituals 
de “Puta Barsa, puta Cataluña!” que els jugadors i aficionats culers han d’escoltar tot sovint quan juguen a estadis espanyols, van aparèixer molt abans que altres vegades.

Sense que cap jugador català fes cap falta lletja, sense que cap jugada polèmica encengués els ànims, sense que el partit hagués tingut temps d’escalfar-se... ja hi érem. “Puta Barsa, puta Cataluña!” cridava el Vicente Calderón tot esquitxat de rojigualdas alades. I què passava de diferent aquest cop? Ben senzill, el Barça jugava amb el segon equipament, la samarreta de la senyera, i això va accelerar el caldejament atlètic. De fet, crec que ja venien roents de casa.

I és que si llegim com ha tractat el tema la premsa espanyola, trobarem explicació, que no justificació, a l’actitud del públic de l’Atlètic de Madrid. Mentre alguns titulars i articles de webs esportives pocs rellevants fregaven el deliri: “El Barça vuelve a insultar a España” o “(...) Llevar la bandera catalana esta noche es una falta de respeto a la competición de los grandes campeones de España, (...) voluntad de menospreciar a los que piensan diferente y la de los españoles que aún siguen siendo del Barça.”, alguns dels diaris més llegits a Espanya titulaven la notícia com si fos una provocació planificada. Com l’esportiu Marca: “El Barça, con la senyera en Madrid” o el generalista ABC, “El Barça quiere estrenar la ‘senyera’ en Madrid”. Marca fins i tot ens anunciava que “podría haber algún problema”, encara que, sortosament, més avall ens aclaria que el conflicte només seria cromàtic. Gràcies per l’aclariment.

Gairebé tots els mitjans han emmascarat la informació amb un tel de desafiament polític i han fugit de les parts destacades de la notícia per donar altres dades als seus lectors. Dades tan irrellevants com que aquesta és la sisena vegada consecutiva que el FC Barcelona juga amb la segona samarreta al camp de l’Atlètic de Madrid, que molt sovint són les televisions qui demanen que els equips juguin amb una o una altra indumentària o que la decisió final de l’equipament que llueix cada equip és de l’àrbitre.

No puc estar més d’acord amb el comentarista tècnic de TV3 y ex jugador del FC Barcelona, Gerard López, que va recordar als espectadors irritats per la visió de la bandera catalana que “hi ha una opció als seus monitors de televisió que els permet abaixar el color i veure el partit en blanc i negre”. Impecable, Gerard! Potser així, veient el futbol tal i com veuen la vida, s’estalviarien alguna enrabiada i nosaltres algun insult.
 


Manuel Pérez Nespereira
»
http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/opinio/18657/de-ciutadans-a-vassalls
De ciutadans a vassallsUna democràcia homologable a les que caracteritzen la majoria
 dels països de la Unió Europea requeria d’un trencament amb el passat autoritari de l’Estat espanyol. Malauradament, aquesta ruptura no s’ha produït
 
Com que ja tinc una edat, o més aviat gairebé dues, recordo el procés de transició política de l’Estat espanyol de la dictadura franquista a la democràcia, l’anomenada, o més aviat diria mal anomenada, exemplar transició democràtica. Procés ben curiós, per cert.
 
Així, de cop i volta, tothom havia lluitat contra la dictadura i era demòcrata de tota la vida. Fins i tot exministres responsables en tant que membres de governs que havien confirmat condemnes a mort.
 
Semblaria que després de quaranta anys, l’únic franquista que hauria de quedar seria Blas Piñar, però no sé si als més joves els diu alguna cosa aquest nom.
 
D’aquesta manera, es colgava el passat i es produïa una amnèsia col·lectiva. Sense Brigada Político-Social, sense tortures, sense exilis, sense execucions... Temps d’embriaguesa del perdó, tot i que només per una part. La generositat només havia de ser exercida per part de les víctimes, sense que els botxins fessin cap mena de reconeixement de culpa. I és clar, el pecat ens ha fet forat.
 
Passats els primers deu o quinze anys posteriors a la promulgació de la Constitució espanyola de l’any 1978, amb l’amnèsia instal·lada al subconscient col·lectiu, els franquistes van tornar en forma de Partit Popular, amb el desvergonyiment del que considera que, finalment, perdonats els pecats per l’aigua beneïda de l’oblit, podien exercir novament sense dissimulació.
 
Però si políticament desapareixien les màscares, als topants del poder, del poder real, no hi havia hagut en cap cas aquesta voluntat/necessitat d’amagar res. Sabien quins eren els interessos i qui els podia defensar millor. A Andalusia i Extremadura es van crear els subsidis per no afrontar una veritable reforma agrària; els bancs i les grans empreses van dictar les polítiques econòmiques; els interessos curt terministes de les grans constructores van crear una bombolla immobiliària que ara ha esdevingut la crisi econòmica més
gran de l’edat moderna a l’Estat espanyol.
 
Si aquest era el resultat en l’àmbit econòmic, pel que fa a estructura social, els habitants de l’Estat espanyol van anar perdent, subreptíciament, la condició de ciutadans per tornar a esdevenir vassalls. El 90 per cent de la població de l’Estat va veure limitats
tots els seus drets polítics a elegir dictador a termini, habitualment quatre anys, i socialment van esdevenir novament força de treball, sense rostre ni condició humana, i font de recursos econòmics mitjançant l’exacció dels pocs estalvis que havien generat amb
el seu treball.
 
No és una afirmació gratuïta, ni una anàlisi revolucionària. Radical, sí. Perquè només cercant les arrels dels problemes podem veure-hi clar. La manca d’un trencament real amb les elits del franquisme va fer que aquestes elits reconquistessin el poder polític gràcies al poder econòmic que mai no van deixar de tenir.
 
Si en voleu proves, més enllà de l’anècdota, mireu el nom de les empreses i els empresaris que han donat diners sotamà al Partit Popular.
 
Sense trencament, no era possible la construcció d’una democràcia homologable al model europeu. Un president que es negués a contestar els periodistes seria impensable als Estats Units
d’Amèrica o a la Unió Europea occidental. I ja no us dic quines conseqüències podria tenir aplicar un programa sense cap relació amb el que havien presentat als votants! Però, és clar, Spain is different!
 
Font: El Triangle


Marta Bastida
»
http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/opinio/18658/equilibris-impossibles
Equilibris impossibles


Tot baixant de Colliure, quan ja es comença a notar el final de l’estiu i s’apropa l’11 de setembre i xerrant de política amb uns amics rossellonesos d’esquerres, perquè enguany parlar de política i de la Via Catalana, arreu és un tema inevitable, no ens enganyem!
 
Ens anàvem allunyant poc a poc de la Costa Vermella, pensava en la mandra de tornar a escoltar les ximpleries dels de sempre, la corrupció i el mantra repetitiu diari contra el sobiranisme. Si molta mandra, cansament i saturació!
 
Tot parlant de la situació de l’esquerra a casa nostra es va parlar dels absents...si d’uns que estan molt VERDS, que si es convoca una consulta pot ser votaran SI o pot ser votaran NO, pot ser assistiran a la cadena humana, o pot ser NO! Estaran eternament desfullant la margarida i fent una política líquida, sense comprometre’s, sense mullar-se! L’indecís sempre acaba dient NO, però fins que no ho diuen, la demagògia serà infinita i acaben exhaurint tot l’entorn, criticant al damunt  el col·lectiu decidit, valent i que d’entrada ofereix solucions, així com s’arrisca per canviar les coses! Tinc mandra de tornar i trobar-me amb els eterns indecisos, perquè cansen fins a l’avorriment!
 
I el PSC? On està aquell PSC proper al ciutadà?, on està aquell partit socialdemòcrata? Recorden qui era en Josep Pallach? El PSC, ja no existeix.
 
La manera de fer política de l’actual direcció és: “autoritària” “barroera”, “potinera”, on predomina “la manca de respecte”, “tot per la cadira”, “l’’insult”, “la traïdoria” “la traveta” i “el tu més”!
 
Han extirpat “el catalanisme” tot amenaçant a la seva pròpia gent intentant  imposar les maneres “dels barons del Baix”.
 
Dies enrere, en Vicent Partal, un dels grans periodistes de casa nostra va dedicar a aquest partit un parell d’articles magnífics: Per què el PSC bascula cap al feixisme (1) i (2).
http://www.vilaweb.cat/editorial/4139543/psc-bascula-cap-feixisme-1.html
http://www.vilaweb.cat/editorial/4139707/psc-bascula-cap-feixisme-2.html
 
Em sap greu, molt de greu veure, com un partit d’esquerres s’esfondra i que gent molt valuosa d’aquest partit “estripa el carnet” dia si, dia per altre.
 
La “política tavernària” fins ara practicada pel PP i Ciudadanos, s’ha instal·lat a la direcció del PSC. Cada dia pots escoltar declaracions desafortunades de tot un seguit de barons, que molt bé podrien ser de membres de Ciudadanos o del Partit Popular.
 
Convido i animo als companys i companyes, que han marxat del PSC i a qui encara aguanta estoicament a reorganitzar-se, necessitem una esquerra forta en el nostre futur país, que aporti debat i enriqueixi el nostre panorama polític. Gent allunyada de la “demagògia”, “gent constructiva”, perquè engreixi una esquerra forta i entre tots plegats tornem a la política de debò, recuperant el prestigi i la credibilitat de la ciutadania i que el Parlament de Catalunya deixi de ser “una taverna” i sigui “una autèntica àgora”. Espero ben aviat, que la ciutadania acomiadi  a la “tavernera” Sra. Sánchez-Camacho i d’altres personatges, que no paga la mena, ni esmentar.
 
I per acabar, us deixo una cançó: Equilibris impossibles d’en Miquel Abras
 
http://youtu.be/AluhFqn7plY 


Josep Braut
»
http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/opinio/18738/zaragoza-i-albiol
Zaragoza i Albiol


No cal estar empadronat en un municipi per a ser candidat a les eleccions d’aquest municipi. I si hom té més d’un habitatge, es pot empadrona en aquell que considera que és el principal, tot i que el principal no és sempre on hi passem més temps.
 
Hi ha milers d'estudiants que viuen i estudien a Barcelona, però que segueixen empadronats a la casa dels seus pares. Hi ha milers d'interins que van cobrin places arreu del país, sobretot a l' Ensenyament, i no s'empadronen al pis on viuen cinc dies a la setmana, durant el temps que dura la baixa que cobreixen. 
 
Existeixen casos d'empadronaments fraudulents, bàsicament relacionats amb l'assignació de places escolars, però aquest no és el cas de Xavier Garcia-Albiol. L'Albiol té dret a seguir empadronat a Badalona, sense que això sigui cap delicte.
 
D'altra banda, el José Zaragoza del PSC va contractar legalment els serveis de Método 3 (empresa que també és legal) per a que fessin una investigació sobre on residia l'Albiol. Aquesta investigació es va fer sense saltar-se cap llei.
 
Així doncs, tenim que un dirigent polític ha de dimitir per haver contractat un servei legal que pretenia esbrinar si una persona havia fet una cosa que no era cap delicte
 
I per això dimiteixen, i per coses més greus no? Em sembla que ens hem de replantejar l'escala de valors polítics. 
 
Això o el José Zaragoza, que és molt intel·ligent, sap molt bé que ara és el millor moment per a deixar la primera línia política i quedar-se en guaret. Com ja ha fet la Carme Chacón, per exemple.Manuel Pérez Nespereira
»
http://locals.esquerra.cat/santsmontjuic/opinio/18740/problema-de-paradigmes
Problema de paradigmes


Davant el projecte sobiranista, o més ben dit, sobre l’exercici o no del dret a decidir del poble català, apareixen veus que mostren una oposició frontal.


Aquesta oposició quan, per exemple, ve del Partit Popular, manté una coherència. Aquest partit entén Catalunya com a regió d’Espanya, i a partir d’aquesta definició doctrinal defensa per a Catalunya una descentralització de l’Estat, de la única Nació que reconeixen, que és l’espanyola. Jo no estic d’acord. Però hem d’admetre que el seu paradigma ideològic els impedeix veure Catalunya d’una manera altra que no sigui com una part més, indestriable, d’Espanya, i per tant la seva postura davant el procés sobiranista és perfectament coherent amb el seu paradigma del que és Catalunya i de quina és la relació entre el que ells consideren el tot i una part d’aquest tot.


Ara bé, que des d’opinadors propers al Partit dels Socialistes de Catalunya cerquin la forma de racionalitzar una oposició al procés cap a l’Estat propi sembrant el confusionisme des de mitjans afins al socialisme català, ho trobo més aviat descoratjador, sobretot si llegim la declaració doctrinal del PSC que defineix Catalunya com a Nació.


He de manifestar, d’antuvi, el meu respecte envers qualsevol opció política formulada i defensada pacíficament. No vull que se’m mal interpreti. Però des del respecte, també cal distingir entre els coherents i els perduts enmig d’un garbuix d’interessos, mitges mentides i papus diversos que colguen els arguments en favor de la creació de confusió.


A veure, mirin vostès. Jo entenc Catalunya com a Nació, i no com a part d’una altra Nació. Per tant, considero que el poble català té el dret a decidir el seu futur, en la forma que consideri més adient i, si no hi ha una altra alternativa, sota qualsevol forma democràtica a la què es pugui acollir, tingui aquesta recolzament legal o no. Aquesta capacitat de decidir, aquesta sobirania, no vol dir, necessàriament, optar per la secessió, pel pacte federal, pel manteniment d’un sistema descentralitzat, o per una integració plena dins una estructura política superior.Decidir vol dir, exactament, això: decidir. I si des del nostre paradigma polític afirmem que Catalunya és una Nació, hem d’acceptar la capacitat d’aquest subjecte polític per decidir sobre sí mateix com un acte de la seva sobirania, pròpia i inalienable.


El problema rau en la incoherència doctrinal. Si, repeteixo, el PSC reconeix Catalunya com una Nació, bé ha de tenir el dret a decidir què vol fer amb el seu futur, i de quina manera ha d’articular la seva relació amb la resta dels pobles i nacions del món. Si, altrament, consideren que l’única Nació és Espanya, doncs que expliquin a les seves bases que només contemplen Catalunya com a regió espanyola i que en aquest sentit modifiquin la seva declaració ideològica. Per no enredar encara més la troca, vaja.


Tant respectable és una opció com l’altra, però cal que la ciutadania sàpiga on està cadascú. Més que res perquè vulguin o no d’aquí quatre dies haurem de votar.

Font: El Trianglecampanyes

Olzinelles, 116-118
08028 BARCELONA
T.