Sants - Montjuïc

Totes les opinions

Jordi Fexas

El 21D la democràcia només es pot conjugar amb República

Jordi Fexas

El proper 21D la gent d’ERC volem cridar als republicans, als demòcrates i a la gent de bé que creieu i us estimeu aquest país, a omplir un cop més les urnes amb tres missatges molt clars: llibertat, democràcia i República. És cert que seran unes urnes imposades paradoxalment a cop de porra i amenaça. Que aquest cop no són unes urnes nascudes de la voluntat expressada a les urnes. Però també és cert que a la gent d’aquest país, als demòcrates d’aquest racó de món, les urnes no ens fan por.

Jordi Fexas, portaveu del grup municipal d'ERC al districte

El PSC i l'article 155 al districte

155

LA PRESIDENCIA DEL CONSELL DE DISTRICTE (PSC-PSOE) IMPOSA FER EL PLENARI MÉS RIDICUL FET MAI AL DISTRICTE. El Consell Plenari deL passat dijous 26 d’octubre passarà segurament a la història per haver estat el més breu que s’hagi produït mai; uns 8 minuts. Atenent a l’excepcionalitat política i social que viu el país, d’involució política i retrocés de llibertats, el Grup Municipal Demòcrata, ERC i la CUP, van instar a la presidenta i a la Junta de Portaveus a ajornar el plenari, i a aprovar en Junta de Portaveus, si era necessari, qualsevol mesura de la part decisòria prevista en el plenari i que fos urgent la seva aprovació.

Marta Alonso, consellera de districte d'ERC a Sants-Montjuïc

Hem resistit, hem votat

Ref-1-O

Hem resistit, hem votat Les cues d’esperança i il·lusió es van tornar per moments en cues d’horror, de por i desesperació. Desesperació per una repressió desmesurada, ingent i, sobretot, inhumana. Però vam resistir. Totes les escoles dels nostres barris i alguns, -no pas tots els que són sempre seu electoral- centres cívics valents i compromesos, tots ells van obrir les seves portes i van permetre la democràcia.

Quim Bosch

Sobre les beques universitàries a Catalunya

Beques

15,6% d’estudiants, 11% de beques, 10% de diners A Catalunya hi ha el 15,6% dels estudiants universitaris de tot l’Estat, però el govern central només els dóna l’11,0% de les beques que atorga. Són, a més, beques amb menys diners que a la resta de l’Estat, perquè a aquest 11,0% de beques el govern central només hi destina el 10% del pressupost de beques. Aquesta segona dada potser és encara més escandalosa que la primera, perquè les taxes de les universitats catalanes són les més cares de tot l’Estat (el preu a Catalunya és gairebé el doble de la mitjana estatal).

Jordi Fexas

Cal més esforç en la dotació d'agents cívics

Agent cívic

A proposta d’Esquerra, fa gairebé un any que el Plenari del Districte de Sants-Montjuïc va aprovar l’augment de les dotacions d’agents cívics pels nostres barris, i poc a poc veiem com aquests van augmentant, si bé és cert que amb comptagotes, però van augmentant. Els agents cívics formen part de l’estructura d’aquelles persones que han de garantir la convivència i la seguretat de la ciutat, un model de policia de proximitat, al que creiem que hem de tendir.

Marta Alonso i Jordi Fexas. Grup de districte d'ERC

Dos anys de govern Colau-PSC

Collboni-Colau

Arribem a l’equador del mandat del govern Colau – PSC i amb els dos anys, la decepció. La decepció perquè la promesa de canvi no s’ha esdevenit i Barcelona necessitava un canvi. Vam donar confiança a l’Alcaldessa Colau perquè per ser justos, cal valorar la feina; no podem partir del prejudici sinó del judici. Hem d’esperar que les coses passin, i emetre després una valoració i ara, amb dos anys de mandat, és el moment.

Jordi Fexas i Masanès, portaveu del grup de districte d'ERC Sants-Montjuïc

Fem barri. Construïm República

Companys

Salvador Dalí, en un dels seus moments de lucidesa extravagant, va proclamar allò de “ ser ultra local per ser universal” o que “allò més local és el més universal”. Perquè el que és del tot cert, és que la tangibilitat de les coses, de la vida, del que vivim la gent , son aquelles que es produeixen en els nostres entorns i espais més propers i pròxims. El nostre “demos” primari, com pot ser el barri,  és el que acaba sent el que ens permet, o no, connectar amb un projecte polític i social col·lectiu més ampli.

RENOVEM I REBLEM EL COMPROMÍS

President del Casal

Són moments de compromís.  I no és qualsevol paraula.  Compromís: d’origen etimològic llatí: tot posat al davant –com-pro-missum-. Quan fem servir aquest mot ho fem amb consciència, amb reflexió I amb decisió.  Malgrat l’ús continuat de la paraula que de vegades degrada el seu veritable i profund significat, posem en comú aquest significat per entendre’ns millor.  El nostre país i concretament el Principat es troba en un moment històric que ens fa protagonistes, posa a les nostres mans el destí d’un poble i el seu futur.

Poble Sec, convivència i seguretat

Quan un santsenc com jo, fill de Les Corts, els dic als meus amics del Poble Sec que son potser el barri que més admiro i que més em fascina del Districte, em somriuen primer amb un orgull mal dissimulat i després em conviden a no fer-los la pilota. Em diuen que em relaxi, que no estic de servei, i que no cal que faci de polític les 24 hores. Amb posat de pastoret escarmentat amb el llop, els dic, amb tota l’honestedat de la que soc capaç, que viuen en un barri “miracle”.