ERC Sants - Montjuïc

Totes les opinions

Manuel Pérez Nespereira

Els fils comuns de l’existència. En defensa de la irracionalitat.

Font: directe.cat http://in.directe.cat/manuel-perez-nespereira-1/blog/8302/els-fils-comuns-de-lexistencia-en-defensa-de-la-irracionalitat Hi ha paraules que el temps ha denigrat, sovint de manera injusta. Rovira i Virgili va haver de canviar el títol d’una obra en fer la reimpressió, per què el terme “nacionalisme”, en temps de Hitler i Mussolini, havia adquirit una connotació negativa.

Manuel Pérez Nespereira

Una llei que ja s’aplica a Catalunya. L’estabilitat pressupostària.

Publicat a El Triangle • número 1065 • 25 de maig de 2012 El proppassat 10 de maig el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei d’estabilitat pressupostària, amb els vots a favor i en contra habituals. A favor PP, CiU i Laporta i en contra la resta. Permeti’m que els digui que, al meu entendre, Esquerra Republicana de Catalunya va perdre una oportunitat de recolzar el Govern. La Llei, en sí mateixa, no només no és dolenta, jo diria que gairebé és una bona eina.

Josep Braut

Pere i el Rei

Fins i tot els republicans de pedra picada hem d'admetre que el diputat Pere Navarro, secretari general del PSC, té raó: als 75 anys el Rei ja té edat de jubilar-se, i als 45 anys d'edat, amb 45 anys d'entrenament constant per a ser rei, el Príncep Felip és la persona més indicada per a ocupar el seu lloc. Ho diu la Constitució (eixe text legal que només es reforma si ho demana frau Merkel) i ho aconsella el sentit comú.

Marta Bastida

Una broma anomenada PSC

Una broma anomenada PSC Fa temps, que el PSC té molt sentit de l’humor. Va començar marginant al sector catalanista, suposem que en nom de “La Santa Inquisición”, anomenada PSOE. Tothom, que tingués un origen català era sospitós. Calia demanar perdó al PSOE. Com varen veure, que la cosa no afluixava, el Sr. Guerra va destinar unes partides de dinerons a crear partits satèl•lits, anomenats: UPyD i Ciudadanos, la seva funció és insultar als catalans i als bascos, s’han repartit el pastís, perquè tenen molta feina!.

Manuel Pérez Nespereira

President de Catalunya o no?

President de Catalunya o no? Manuel Pérez Nespereira Aquests dies, entre moltes altres, dues notícies em criden especialment la atenció: la “no condicionalitat política” del rescat que ha demanat la Generalitat de Catalunya i la no assistència del President Mas a la manifestació del dia 11 de setembre. Sobre la primera, poca cosa a dir. Acceptar que hi haurà una vigilància dels pressupostos de la Generalitat és reconèixer una intervenció política, doncs, que és, en resum la política? Donar als recursos públics una destinació o una altra.