ERC Sants - Montjuïc

Totes les opinions

Jordi Fexas

A Sants -Montjuïc, Barcelona se la juga

La Barcelona del futur , capital de la justicia social, de la cohesió social, la ciutadania  compromesa i la República Catalana que volem construir,  se la juga als nostres barris.   No és cap afirmació sobrera ni cap eslogan electoral. És una constatació de la realitat. Els reptes de la ciutat tenen, en major o menor mesura, el seu epicentre o la seva rèplica als nostres barris.  Al Poble Sec, a la Marina, a la Bordeta, a Sants, a Sants Badal, a Hostafrancs o a la Font de la Guatlla patim els grans problemes que avui té plantejats Barcelona però al mateix temps hi han tots els potencials i les oportunitats que té la ciutat per fer-hi front.

Miquel Gilibert

Wag the dog

Wag the dog   L’any 1997, un mes abans que Bill Clinton fos assetjat sense pietat per les forces reaccionàries d’EUA degut a les seves debilitats sexuals, Barry Levinson estrenava un film, Wag the dog, que aquí es va traduit com a “Cortina de fum”. En aquesta pel·lícula, un president estadounidenc de bragueta fàcil, en veure perillar la seva reelecció a dues setmanes de les eleccions, munta una guerra fictícia contra.

Josep Braut

Tres urnes pel 27S

urnes

No fa ni quaranta-vuit hores que un nou globus sonda ha aparegut al panorama política català i espanyol: la possibilitat de fer coincidir el 27 de setembre del 2015 les eleccions espanyoles amb les catalanes. No seria la primera vegada que unes eleccions autonòmiques es convoquen juntament amb les generals: ja va passar amb les andaluses del 2008, 2004, 2000 i 1996. Les eleccions andaluses del 1994 coincidiren amb les eleccions al Parlament europeu.

Naps i Cols- Article d'en Manel Pérez Nespereira a Tribuna.cat

naps i cols

Reproduïm tot seguit en la seva integritat i pel seu valor, l'article publicat pel company i membre del casal Manuel Pérez Nespereira a tribuna.cat Manuel Pérez Nespereira Doctor en història   Naps i cols. Política i Nació   Naps, Cols, Política, Nació, Manuel Pérez Nespereira Sembla que aquest any 2015 serà any d'eleccions a dojo, sempre que el tribunal constitucional no determini altra cosa.

Miquel Gilibert

I ara què ?

  Passada la primera eufòria per l’enorme èxit (donades les circumstàncies adverses) de la pseudo-consulta/protesta del dia 9, convé aturar-se un moment i reflexionar una mica sobre la situació real del procés, considerant una posició racional més enllà dels sentiments, però sempre amb la vista posada en l’objectiu final de l’alliberament del nostre país. En aquest sentit voldria fer algunes reflexions sobre punts clau que configuraran els escenaris de futur La participació És evident que hi hagué una gentada que va anar a votar.

Miquel Gilibert

Diari de campanya

Deu mesos. O gairebé Això és el què ha durat aquesta muntanya russa en què el nostre país ha estat immergit. No ha acabat, ni acabarà- crec- en un futur proper, fins que la història posi tothom al seu lloc. Potser no ens en sortirem...o sí, però cal afirmar que el moment s’ho ha valgut. I s’ho ha valgut perquè no està fet només de raó, sinó també d’aquella matèria de què estan fets els somnis, perquè no està fet només de tangibles, sinó també d’aquella sensació etèria- gairebé existencialista de l’essència del moment.

Manuel Pérez Nespereira

Mites. L’Estat Català

Corpus de sang Una de les circumstàncies de l’actual moment polític a Catalunya que no poden entendre des de Madrid, és la concreció dins l’imaginari col·lectiu català d’una nova forma política, l’Estat propi. Esclaus de la vella política dels personatges i les converses de cafè, o de restaurant, entre figures, la creació d’un univers altre que   el marc constitucional espanyol escapa, irremeiablement, de la capacitat  mental dels polítics madrilenys i, malauradament, també de la d’una part dels nostres.

Antoni Reig, periodista

El nou estat del Kurdistan

La inestabilitat creixent a l'Orient Mitjà no sols està provocant importants canvis de fronteres sinó que dóna pas a la creació de nous estats. Fa pocs dies es proclamava l'Estat Islàmic, a cavall entre Síria i l'Iraq, i ara el president del Kurdistan autònom, dins de l'Estat iraquià, ha anunciat un referèndum d'independència, sense precisar la data. Les guerres de Síria i l'Iraq estan tenint un seguit d'efectes polítics inesperats i sorprenents.

Antoni Reig Periodista

El Califat dels islamistes està rebentant les fronteres de l'Orient Mitjà

El mapa polític de l'Orient Mitjà està en transformació. Les fronteres establertes estan saltant pels aires. La proclamació del Califat dirigit pels islamistes de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (EIIL), els segrestadors del periodista català Marc Marginedas, significa el redisseny i desaparició dels límits entre Síria i l'Iraq. El Kurdistan, estat independent de fet, amplia les seves fronteres.