ERC Sants - Montjuïc

Totes les opinions

Daniel Camon - Membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils

LA CAIXA ATACA ARA LA LLENGUA I ACTIVA L'OPCIÓ IDIOMÀTICA VALENCIANA AL SEU WEB

La Caixa l'ha tornada a fer. Si hagués de fer un llistat de greuges per la qüestió social, no acabaria: preferents, especulació, negocis tèrbols, desmantellament de l'obra social... Pel que fa a la qüestió nacional, no cal que us expliqui que La Caixa forma part del lobby Pont aeri -unionistes- i que és contrària a la celebració d'una consulta democràtica sobre la independència de Catalunya.

Manuel Pérez Nespereira Doctor en història

Política, tècnics i ideologia. Reflexions arran de Can Vies

Al llarg del temps, i ja fa uns quants anys, sempre m'he preguntat què porta els homes i dones a votar, participar en política o mobilitzar-se. Una resposta podria ser l'interès diguem-ne egoista. Intervinc, considera el ciutadà, perquè tinc quelcom a guanyar o a perdre. Si aquesta és la motivació es fàcil assumir el paper de les tecnocràcies als partits polítics actuals.

Marta Bastida

El llop amb pell de xai

Sembla que tota la caverna unionista ha decidit deixar-nos d’insultar, humiliar, amenaçar i ara intenten “fer veure” que són educats, cívics, demòcrates...i fins i tot “que ens estimen molt” – Rajoy dixit, però no us enganyeu “és un nou llop amb pell de xai”   Els propers dies veurem si es confirmen les meves sospites i ens trobem amb un nou intent de posar de moda “el neofalangisme més tronat i amb més caspa que mai de la nostra història”, on el Lerrouxisme es quedarà curt.

Antoni Reig, periodista

Entrevistant Albert Manent

Era un savi, una persona amb una gran cultura. Educat i amb una vivor intel·lectual que el va acompanyar fins els últims moments de la seva vida. Estem parlant d'Albert Manent, que acaba de traspassar a l'edat de 83 anys. L'any 2012 el grup de periodistes que formem l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) vam decidir que havíem de commemorar el 50è aniversari de les declaracions de l'abat Escarré al diari francès Le Monde (14-11-1963), que van donar la volta al món i van representar una bufetada al règim franquista per part d'una destacada figura eclesial com era l'abat de Montserrat.

Antoni Reig, periodista

Imparables

El procés es com una cursa d’obstacles. Acabem de superar la barrera del 8 d’abril amb l’esperat NO del Congrés dels diputats espanyols a cedir la facultat per celebrar un referèndum sobre el nostre futur i ja estem a les portes de la campanya de les eleccions al Parlament europeu del 25 de maig.   Es un fet que el procés que ens porta a la consulta del 9 de novembre avança superant obstacles, un darrera l’altra.

Miquel Gilibert

El temps que ens toca viure

El temps que ens toca viure té clarament una dimensió històrica. Sigui quin sigui el resultat de les reclamacions de sobirania del poble català, el període que s’engega amb la reforma de l’Estatut el 2006 serà objecte d’estudi als llibres d’història de les futures generacions, com ho ha estat la Mancomunitat o la Generalitat republicana. En un moment tant transcendent cal preguntar-nos què hem de fer per tal d’assolir l’objectiu final d’alliberament del nostre país.

Rossana Bressan

Sant Jordi

Tot i que els últims 11 de setembre han estat gloriosos, el Dia de Sant Jordi per a mi ha estat sempre un dia feliç: sempre he fruït de poder passejar, encara que fos només per una estona, al mig d’una marea de gent, llibres i roses, i he gaudit quan descobria nous autors que a vegades fins i tot estaven allà personalment i hi podia parlar. És el dia en què celebrem d’haver matat el drac, el monstre que ens menja i ens destrueix, i de la seva sang collim la rosa i celebrem l’amor, un amor possible en la llibertat.

Josep Brâut

Diputat de proximitat?

Escolto a la ràdio que el PSC es reuneix amb CiU per a tirar endavant la Llei Electoral catalana.  Ho he escoltat avui, però ho podia haver escoltat fa un any, o cinc: Catalunya és la única comunitat autònoma que no té llei electoral pròpia. Això hauria de preocupar-nos? En principi sí, però abans de tindre una mala llei pròpia prefereixo seguir endavant amb l’actual adaptació de la llei espanyola.

Manuel Pérez Nespereira

La voluntat en temps de racionalisme

Hi ha moments en què recórrer a la fraseologia  suada del racionalisme és una manera, políticament correcta, això si, de dir que millor no canviar res. Hi ha demostracions en totes les ciències socials, però en el cas de la història de Catalunya ha estat una constant que, al llarg de tres-cents anys, ens ha castrat col·lectivament. El peix al cove, li van dir durant la transició i fins fa quatre dies.