Sarrià de Ter

Totes les notícies

LICEU A LA FRESCA a Sarrià de Ter.

MANON LESCAUT de Puccini L’Ajuntament de Sarrià de Ter participa, juntament amb molts altres municipis d’arreu de Catalunya, en la campanya del Gran Teatre del Liceu «LICEU A LA FRESCA», una manera efectiva d’acostar l’òpera a milers de persones de tot el territori català.  El dissabte 16 de juny de 2018 s’instal.larà al prat situat al costat de la rotonda del Pavelló Municipal una pantalla gegant que a les 10 de la nit connectarà amb TV3 per retransmetre des del Gran Teatre del Liceu i a través del seu Canal 33 l’òpera «Manon Lescaut». De manera que tothom que ho vulgui podrà passar una bona vetllada d’estiu a la fresqueta, en bona companyia i gaudint de molt bona música.  «Liceu a la fresca» és una iniciativa que combina la celebració d’un acte popular ciutadà a l’aire lliure amb la promoció d’una cultura de qualitat, com ho són les produccions del Gran Teatre del Liceu. Després de l’èxit aconseguit per «Il Trovatore» en la temporada passada, enguany el públic podrà gaudir d’una captivadora «Manon Lescaut» en una història de passió, plaer i remordiment inspirada en la novel·la homònima de l’abbé Prévost, i amb la que Puccini va obtenir el seu primer gran triomf. La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música arravatadora, fidel als principis del amb notes bellíssimes com les de la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata» del quart acte.

La Policia Local de Sarrià de Ter s’ha adherit a la campanya contra el càncer infantil

La Policia Local de Sarrià de Ter s’ha adherit a la campanya contra el càncer infantil “escuts solidaris #pelsvalents” que va néixer a Terrassa i és impulsada per diferents Policies Locals arreu de Catalunya. L’acció solidària pretén vendre el màxim número d’escuts semblants als oficials que porta la Policia Local de Sarrià de Ter però amb el color groc, representatiu del càncer infantil, juntament amb la senyera negra i el logo #pelsvalents; els escuts, brodats i adhesius són per a tots els públics però és la mainada qui més gaudeix coleccionant-los ja que, alhora que se senten policies, ajuden altres nens! La venda d’escuts solidaris, que tenen un preu de 4 euros, ja ha recaptat més de 100 mil euros que estan destinats a la construcció del que serà el SJD PEDIATRIC CENTER a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre que es dedicarà en exclusiva a a la investigació i el tractament del càncer infantil. Punts de venda a la mateixa oficina de la Policia Local de Sarrià de Ter. Policies Locals adherides a la campanya: Sarrià de Ter, Girona: Anglès, Arbúcies, Banyoles, Blanes, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Figueres, Fogars de la Selva, Girona, Hostalric, L’Escala, La Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Santa Cristina d’Aro, Salt, Santa Coloma de Farners, Sils, Torroella de Montgrí y Tossa de Mar.Barcelona: Badalona, Badia del Vallès, Begues, Bigues i Riells, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Canovelles, Capellades, Castelldefels, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, Esplugues de Llobregat, Granollers, La Garriga, Les Franqueses del Vallés, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Malgrat de Mar, Manlleu, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Olivella, Parets del Vallès, Pineda de Mar, Polinyà, Premià de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Fruitós de Bages, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pol de Mar, Sant Salvador Guardiola, Santa Coloma de Gramenet, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua Mogoda, Santa Susanna, Sitges, Terrassa, Tordera, Torelló, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès y Vilanova del Vallès.

Noves mesures d’estalvi executades amb èxit per l’ajuntament de Sarrià de Ter

L’any passat, l’ajuntament va establir un conveni amb els Serveis de Comptabilitat Energètica del Consell Comarcal del Gironès, gràcies a aquest conveni, es van efectuar uns treballs d’enginyeria econòmica de la despesa elèctrica anual en els diferents edificis i equipaments municipals. Aquests treballs contemplaven per un costat l'adequació en els barems de contractació de les potències contractades, i per l’altre costat, el seguiment i gestió d’aquelles despeses no correctament facturades per les companyies subministradores. Gràcies a la primera línia de treball, és a dir la variació en la contractació de la potència en edificis i equipaments, en l’any 2017 ja hem pogut obtenir un estalvi de 3.868’37 €, als que s’hi sumaran a partir de finals d’abril 3.456’65 € més, un total doncs de 7.325 € d’estalvi. Abans de finalitzar l’any, s’espera a més que amb els canvis de contractació que encara no són efectius, la xifra augmenti a 10.748 € en total anual d’estalvi. Pel que fa a la segona línia de treball de control i seguiment de les despeses no correctament facturades, entre el 2017 i el que portem d’any, l’ajuntament ha rebut un abonament de 2.485, 61 €. Vistos els resultats, l’equip de govern fa una aposta clara per a continuar treballant en aquesta mateixa línia atenent per un costat l’estalvi econòmic que suposa a les arques municipals i per la bona gestió dels recursos energètics tan necessaris en els nostres dies.

Reunió de representants municipals amb la dir gral. de Indústria

Aquest dimecres, els representants municipals encapçalats per l’alcalde Narcís Fajula i el regidor de Promoció Econòmica Josep M Viladomat, van mantenir una reunió amb la directora general d’Indústria sra. Àngels Chancón, per tal de sol·licitar el suport de la Conselleria en la resolució de les molèsties de l’empresa Paperera de Sarrià. Des de l’Ajuntament es valora molt positivament l’acollida que la Directora va fer, tant per les seves aportacions en l’àmbit tècnic, com per la seva disposició a ajudar en tot el possible a la resolució de la problemàtica. En aquest sentit, es preveu que en breu es faci una visita «insitu» a la fàbrica, alhora que, també es va demanar que faciliti en la mesura del possible la interlocució entre els diferents departaments de la Generalitat competents en la matèria. Tots els assistents a la trobada van coincidir en que els objectius prioritaris són garantir la inexistència de molèsties als ciutadans i el manteniment de l’empresa al municipi i aquest són, des del primer moment, els objectius de treball que estan guiant totes les accions de l’ajuntament.

Inici de les obres del Centre Cultural i Parroquial

S’han iniciat les obres de la primera fase del projecte de reforma i adequació del Centre Cultural i Parroquial Mossèn Domingo Casanelles ubicat a Sarrià de Dalt. Aquest projecte forma part del compromís municipal d’executar els projectes més votats en el procés participatiu del 2016, en els que els veïns i veïnes de Sarrià de Ter, van poder decidir quins projecte volien prioritzar per un import de 200.000 € Aquesta primera fase del projecte, es centra a la planta baixa ocupada actualment pel bar, vestíbul, lavabos de públic i escala, així com l'enderroc de l'amfiteatre de la sala del teatre. Per poder arribar a aquesta primera fase de l'obra hem fet tot una sèrie de passes, que han provocat la demora en el temps de l'inici de la mateixa. La contractació d'un equip redactor, el primer estudi de programació, i posteriorment el projecte bàsic del total de l’obra i l’executiu de la primera fase. El cost d’aquest tres projectes, indispensables per poder fer l’obra és de 78,902€.  Una vegada acabada aquesta fase estaran acabats l'accés a l'edifici, la nova escala, el vestíbul principal amb el nou bar, els nous lavabos i una nova sala més petita que la principal, ja que aquesta última serà objecte d'una altra fase. També s'haurà construït un nou forjat pla a la zona ocupada per l'actual amfiteatre, així com noves obertures a la façana amb fusteria a la zona afectada per les obres.  Es preveu finalitzar aquesta primera fase de reforma en un termini d’uns set mesos aproximadament, i amb un cost d’obra de 391.284 € dels quals 91.284€ són fons propis del pressupost municipal del 2018, 200.000€ són de l’adjudicació dels pressupostos participatius del 2016 i 100.000€ de subvencions de la Diputació.

Audiovisual "Fragments de vida"

El documental "Fragments de vides" editat per l’Ajuntament de Sarrià de Ter va néixer amb la intenció de reflectir la trajectòria vital d'una generació de dones de Sarrià de Ter que han hagut d'adaptar-se a una societat i a un poble molt canviant al llarg de les seves pròpies històries personals. En paraules de Míriam Pascual, realitzadora del treball, "Aquest documental dóna veu a cinc dones sarrianenques que ens donen a conèixer la transformació d'un poble d’agrícola a industrial, però sobretot ens expliquen les seves experiències en condició de gènere. Dones infravalorades i qüestionades en l'àmbit laboral, humiliades i patint una important desigualtat salarial. Totes elles son heroïnes del poble. Mencionar especialment l'Anna Verdaguer de 106 anys, dona treballadora, feminista, militant comunista, contrabandista i supervivent del camp de concentració d'Argelès-sur-Mer." És aquest un projecte que vol ser una aproximació a uns temps que malgrat semblar-nos llunyans, sobretot a les noves generacions com poden ser els propis néts de les protagonistes, no ho són tant. Gens en un context històric. Aquest treball vol mostrar el camí recorregut en l'evolució de la situació social de la dona al llarg d'aquesta etapa, però també l'espai que encara cal recórrer per arribar a una equiparació en pla d'igualtat de sexes. Bretxa salarial, maltractaments, diferències socials, sostres de vidre laborals, paritat empresarial i política... són encara condicionants de la nostra societat que demostren l’existència de diferències entre els gèneres. Treballem per eliminar-les!

Remodelació del Passeig del Riu

Les obres previstes en el Projecte de Remodelació del Passeig del Riu que va des dels carrers Pallach i Riu a Sarrià de Baix, i que es van iniciar en el mes de gener d’enguany, ja estan gairebé enllestides. El darrer projecte de rehabilitació del Passeig del Riu és de l’any 90 i en l’actualitat, tot i ser una zona agradable pel passeig, el cert és que tenia poc ús social i malauradament, massa sovint era objecte d’actes poc cívics.  Amb aquesta actuació, es pretén potencia aquesta zona com un espai de convivència i activitats tant esportives com d’ús d’oci per a famílies i infants, fent-lo més amable i donant-lo de zones diferenciades per a diferents activitats. En aquest sentit, el nou espai comptarà amb un carril de bicicletes amb aparcaments inclosos, una zona de pícnic equipat amb mobiliari urbà de taules i una font, i un altre d’activitats infantils on s’aprofitaran els jocs ja existents, tot plegat separat per uns monticles d’una alçada d’un metre i un desnivell que permeti un correcte manteniment, coberts d’herba que no requerirà rec. A més a més tan al principi del passeig, com en el seu final, s’hi plantaran zones d’arbustos i plantes de flor, que comptaran, aquests sí, amb un sistema de rec. La zona d’actuació d’aquest projecte és de 4.229 m2, dels 6.127 que fa tot el sector del passeig, amb un cost total de 43,686 € del quals a través del Consorci del Ter, s’ha obtingut un ajut de 3,800€ per la part del projecte que té a veure amb l’accessibilitat. L’obra l’està realitzant la Fundació Ramon Noguera

Rendint comptes del Procés Participatiu del 2016

Ara fa gairebé dos anys es va realitzar al nostre municipi el primer Procés Participatiu a gran escala. Com sempre que es fa quelcom nou, va tenir grans virtuts i defectes, crítiques positives i  negatives, gent que va quedar molt satisfeta i també d’indignada. En tot cas, el temps i els fets són els que perduren més enllà de les paraules i les sensacions inicials, per la qual cosa es bo fer un exercici de reflexió objectiva del que ha donat de si aquell procés en els darrers dos anys. El projecte guanyador a la modalitat A, la que comptava inicialment amb 200.000 € va ser la “Rehabilitació, Modificació i Adaptació del Centre Parroquial de Sarrià de Dalt”. En el cas de la Modalitat “B”, dotada amb 50.000 €, la “Remodelació dels Parcs Infantils de la Plaça Salvador Genís, de la Plaça Emilia Xargay i del Parc de la Cooperativa”. Per darrera van quedar a la categoria “A” la creació d’una “Pista Polivalent coberta a la zona de Sarrià de Dalt”, el “Condicionament dels vestidors del Pavelló Esportiu”, la “Reforma del Camp d’Esports” i l’ ”Ampliació de la Llar d’Infants”. En la modalitat “B”, la “Rehabilitació dels Edificis d’Interès Local del Masó i el Porxo”, el “Condicionament de l’Espai Cultural ATV”, la “Creació d’un Espai Jove” i el “Trasllat dels estudis de Radio Sarrià a una Planta Baixa”. Dins la modalitat “A” hi havia un altre projecte de Pista Polivalent, en aquest cas situant-la a la zona del Pla de l’Horta. De fet, si sumem els vots de les dues opcions de Pista Coberta, va ser de llarg l’opció més votada. Al anar per separat, van quedar segona i tercera respectivament. En el seu moment, des de l’Ajuntament ja vam agafar el compromís de tenir com a full de ruta d’inversions totes les propostes presentades. Òbviament hi havia el compromís de tirar endavant de forma immediata els dos projectes guanyadors, però el vam ampliar a fer realitat tot el que ens fos possible de la llista de 10 idees.

Obres de finalització del Pavelló Municipal

Aquest passat dijous han començat les obres de millora i finalització del Pavelló Municipal d’Esports de Sarrià de Ter.S’haurien d’haver fet el passat estiu, però l’empresa Argon que havia de realitzar-les va entrar en concurs de creditors. Un cop solucionats tots els tràmits, la nova empresa adjudicatària s’ha posat a treballar. Consistiran en una nova zona de vestidors amb un vestidor d'àrbitres i dos vestidors d’equip més, necessaris per desenvolupar els diversos esports que es duen a terme al Pavelló. Ara hi i haurà 4 vestidors grans. Un tema que també es resol amb aquestes millores serà l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o l’accés amb cotxets, tant als vestidors, com a la pista des dels vestidors i la grada, i a la grada directament des de l’exterior. Aquesta mateixa rampa d’accés exterior serà una nova sortida d’emergència des de la grada. També es construeix una escala interior que connectarà les tres alçades; vestidors, pista i grada. Aquí hi haurà situat un elevador homologat per a persones amb mobilitat reduïda. Es modificarà la zona dels despatxos i magatzems per les entitats, que es situaran al mateix passadís però més al fons. També es faran les tasques d'impermeabilització del sostre pla per treure les entrades d'aigua que havien provocat inundacions els darrers mesos. Per últim, s’adequarà la façana que dona a la Plaça dels Gegants, que a partir d’ara serà la nova entrada principal del pavelló. L'obra va sortir a licitació amb un preu de 153.999’99 € amb IVA inclòs, però per tal de cobrir el cost de totes les millores a la façana i de l’elevador homologat per a persones amb mobilitat reduïda, l’Ajuntament ha hagut d’ampliar el cost en 24.937’55 € i el valor final de l’obra ha estat de 178.937’54 €. Amb aquesta inversió es donarà per finalitzat el pavelló, la construcció del qual es va iniciar ara fa 10 anys. Tanmateix amb aquesta obra es dona resposta a una de les propostes sorgides al procés participatiu dut a terme al municipi.