Sarrià de Ter

Notícia

80 accions en els darrers anys amb l'objectiu que HINOJOSA compleixi amb les lleis ambientals

Els diferents equips de govern de l’Ajuntament de Sarrià de ter, tots ells liderats per  ERC_SDT, han dut a terme 80 accions en els darrers anys amb l’objectiu que Hinojosa compleixi amb les lleis ambientals i faci la seva activitat industrial de manera neta i sense molestar als veïns i veïnes que viuen a prop de la fàbrica.

Han estat accions de tota mena, reunions, inspeccions, sancions, creació de noves ordenances... Els marcs on s’han dut a terme han estat tots els possibles, el jurídic, el tècnic, el de medi ambient, l’econòmic i el legislatiu.
 
Finalment, veient que la direcció de l’empresa no acaba de posar fi a les molèsties d’olors, l’Alcalde, l’equip de regidors d’ERC-SDT al govern i la resta de regidors dels grups municipals, PAS, PSC, JxSARRIA i C’s, varen decidir donar un ultimàtum a Hinojosa i encarregar als serveis jurídics de l’Ajuntament un document per tal que tothom que es sentís afectat per les molèsties derivades de l’activitat industrial de l’empresa, es pogués personar en l’expedient administratiu incoat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya número G1RA170103 a la revisió anticipada d’ofici de l’autorització ambiental de l’activitat de fabricació de paper de l’empresa Papelera de Sarrià SL.
 
En les següents adreces es pot consultar més informació al respecte.
 
http://www.sarriadeter.cat/Portals/0/INSTANCIA%20A%20GENERALITAT%20DE%20CATALUNYA.pdf

 http://www.sarriadeter.cat/Inici/Noticies/ID/3884/Dret-dallegacions-mediambientals-a-la-fabrica-Hinojosa-SL
 
http://www.sarriadeter.cat/Inici/Noticies/ID/3888/Data-limit-per-presentar-les-allegacions-mediambientals

A dia d’avui, després de 23 dies del tancament del termini per poder personar-se i presentar al·legacions, el total de persones presentades, segons el Departament de Medi ambient de la Generalitat, és de 180.