Segarra

Totes les notícies

ERC guanya les eleccions generals a la Segarra i a Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya va resultar la força més votada a la comarca de la Segarra en la jornada electoral del 10 de novembre, després d'una campanya marcada per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes i les mobilitzacions de les últimes setmanes esdevingudes arran de la sentència. Així, la candidatura d'ERC al Congrés va obtenir 3.214 vots a la Segarra. Pel que fa al senat, els tres candidats republicans Sara Bailac, Miquel Caminal i Xavier Castellana, van resultar els més votats amb 10.937 vots. Gràcies a tots els que ens heu fet confiança!  

Sara Bailac presenta els llibres de Raül Romeva a Ribera d’Ondara

La candidata al Senat per Esquerra Republicana de Catalunya, Sara Bailac, acompanyada per la també candidata Mercè Carulla, regidora a Cervera i diputada provincial i la regidora a l’Ajuntament de Ribera d’Ondara i consellera comarcal Elisabet Jové, han participat a l’acte de presentació dels llibres de Raül Romeva a Sant Antolí.   Mercè Carulla ha remarcat la situació d’excepcionalitat i de repressió que està vivint la nostra gent, ‘l’autor dels llibres "Esperança i llibertat" i “Des del banc dels acusats”, Raül Romeva, no pot presentar els llibres perquè està empresonat injustament, de fet, els mateixos llibres els ha escrit des de la presó’.   Sara Bailac ha explicat la seva experiència al senat quan va poder conviure amb Raül Romeva els pocs minuts en què va poder sortir de la presó per estar a la cambra com a senador electe. Bailac ha remarcat que ‘Romeva va ser el candidat al senat més votat’.   El llibre ‘Des del banc dels acusats’ és un recull de dibuixos que Romeva va fer com a una manera d'expressar-se, de comunicar les seves conviccions, de recollir les impressions quan es viu privat de llibertat, un recull d’esbossos fets durant els mesos de judici al Tribunal Suprem.   ‘Esperança i llibertat’ és un recull de reflexions polítiques però també experiències personals des de la seva entrada a presó. Romeva es reafirma en les opcions escollides, especialment en la defensa el dret a l’autodeterminació, en que cal defensar el diàleg i la mà estesa per a negociar i resoldre els conflictes polítics des de la política, i que cal mantenir la serenitat en moments difícils, així com també demana a la societat catalana que no defalleixi i mantingui les mobilitzacions pacífiques.         Ribera d’Ondara, 4 de novembre de 2019  

Xavier Castellana: ‘La defensa dels drets i les llibertats està acollint cada cop més gent als voltants del procés de construcció de la República Catalana’

El candidat al Senat per Esquerra Republicana de Catalunya, Xavier Castellana, acompanyat per Josep Esquerra, regidor a Guissona i conseller comarcal, i altres representants del partit a la comarca, han dut a terme un acte electoral a Sant Guim de la Plana.   Durant la tertúlia en la que s’ha comentat el context polític que viu el poble català, el candidat al senat Xavier Castellana ha destacat la rellevància de 'la jornada electoral de diumenge, ja que de nou hem de d’enviar un missatge de fortalesa, i tenyir el mapa del territori català de groc, fent que la victòria a Catalunya sigui clarament a favor del republicanisme, i deixar clar el nostre rebuig a la repressió’.   Castellana, ha destacat que ‘Catalunya està vivint un moment de transformació social, i aquest procés és el que està visualitzant que la majoria de la població que està en contra de la repressió i és favorable a l’autodeterminació, cada cop està més convençuda que la República catalana és l’única eina viable per a fer realitat les seves expectatives’. ‘La defensa dels drets i les llibertats està acollint cada cop més gent als voltants del procés de construcció de la República Catalana’, ha etzibat.  

Carulla: 'El diumenge ens ho juguem tot entre repressió o democràcia'.

La candidata al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya, Mercè Carulla, ha visitat aquest matí el mercat de Sanaüja, acompanyada de l'alcaldessa Gemma Martínez, la presidenta de la Federació Comarcal d'ERC de la Segarra Rosa Mas i altres representants del partit Segarra.  Mercè Carulla, que és regidora a la Paeria de Cervera i portaveu del grup d'ERC a la Diputació de Lleida, ha manifestat que 'estem davant d'una situació excepcional, estem davant d’una sentència venjativa i absolutament injusta, i davant d'això no podem permetre que el proper diumenge el resultat de les urnes sigui un aval als socialistes, Catalunya no pot respondre amb una victòria del PSC, perquè això voldria dir avalar la repressió i donar suport a la gran coalició del PP contra Catalunya'. La republicana ha insistit en que 'aquest 10N hem de tornar a enviar un missatge al món i a l'Estat amb una nova victòria, fent tenyir de groc una vegada més tot el mapa de Catalunya'. 'El diumenge ens ho juguem tot entre repressió o democràcia', ha remarcat.

Presentació dels llibres de Raül Romeva a Sant Antolí

Dilluns 4 de novembre presentarem els llibres de Raül Romeva "Esperança i llibertat" i "Des del banc dels acusats" a Sant Antolí. L'acte tindrà lloc a les 20:00 al local l'Amistat, amb la intervenció de Sara Bailac, senadora, i candidata a la reelecció, la candidata al Congrés Mercè Carulla i la regidora a l'Ajuntament de Ribera d'Ondara, Elisabet Jové. No hi falteu!! 

100 anys de presó no ens aturaran!

Una gran afluència de militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Segarra han estat presents a Lledoners a l'acte central nacional de campanya d'ERC coincidint amb el segon any d’empresonament del president de la formació política republicana i vicepresident del govern, Oriol Junqueras, i del conseller Quim Forn.

Inés Granollers: ‘El procés d’independència de Catalunya és ja inevitable i totalment imparable perquè no hi ha cap altre projecte polític viable i alternatiu per al nostre país’

L’Auditori Municipal de Cervera va acollir l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Segarra aquest passat dissabte al vespre. Al torn d’intervencions, hi van participar la regidora a la Paeria de Cervera i diputada provincial i candidata al Congrés, Mercè Carulla, la diputada i número 2 a la candidatura al Congrés Inés Granollers, i el senador Xavier Castellana, també candidat a la reelecció.   Mercè Carulla, va recordar els presos polítics i exiliats el dia que feia dos anys de l'empresonament d'Oriol Junqueras i Quim Forn, i va destacar que la sentència i l'empresonament són 'la venjança d’un estat ferit per la victòria democràtica de l’1 d'octubre'. 'Ens volen tancar a la presó perquè només saben respondre amb amenaces, impossicions i més repressió'. Xavier Castellana, va remarcar que la nostra lluita és fer front a l’atac emocional i la campanya de la post-veritat, aspectes ‘que afecten directament el sobiranisme i que pretenen debilitar-nos i dividir-nos’.     Al seu torn, Inés Granollers es va mostrar convençuda de que un partit polític ha de buscar la millor opció pel conjunt de la societat i si pot, executar-la, alhora que es va mostrar taxativa a l’afirmar que ‘hi ha qui ens demana que responguem amb un NO a tot; però  si anem en aquesta direcció, té algun sentit promoure el sit and talk? Per parlar hem de estar oberts, escoltar i tenir clar el nostre objectiu; aquell objectiu que recordeu que des d’Esquerra Republicana fa 88 anys que tenim molt clar’.    Per la republicana, aquesta nova convocatòria d’eleccions només respon a l’absoluta incapacitat de l’estat espanyol de negociar, ‘perquè només apliquen la repressió com a resposta a les demandes democràtiques i es neguen a reconèixer que sinó se soluciona el problema de Catalunya per la via del diàleg, la governabilitat a Espanya queda impossibilitada’. ‘El procés d’independència és inevitable i totalment imparable, no és només un desig, és una necessitat perquè aquest país se’n pugui sortir, perquè no hi ha cap altre projecte polític viable i alternatiu per al nostre país.

Presentació dels llibres de Raül Romeva a Guissona

El proper dimarts dia 29 tindrà lloc a la sala de Plens de l'Ajuntament de Guissona, la presentació dels dos darrers llibres de Raül Romeva. L’acte, organitzat per ERC Guissona, tindra com a objectiu fer sentir la veu d’un dels presos polítics, Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem en el judici de l’1 d’octubre. L'acte comptarà amb la participació de la senadora Sara Bailac, la regidora a la Paeria de Cervera i portaveu del grup d'ERC a la Diputació de Lleida Mercè Carulla, i Josep Esquerra, regidor a l'Ajuntament de Guissona i conseller comarcal.  A la Sala de Plens de l'Ajuntament de Guissona a les 8 del vespre.