Segarra

Totes les notícies

Solé: ‘Donar suport a ERC és exercir el vot útil per aturar el tripartit de dretes, evitar el pacte PSOE-C’s i forçar una solució democràtica per Catalunya’.

El diputat al Parlament de Catalunya i alcalde d’Agramunt Bernat Solé, ha visitat aquest dimecres Sanaüja per participar en un acte electoral juntament amb la membre de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes Mercè Carulla i Gemma Martínez, candidata d’ERC a l’ajuntament de Sanaüja. Gemma Martínez, que ha presentat l’acte, ha comentat el context polític actual, les fake news, la intoxicació informativa que hi ha a la societat actual i ha remarcat que actualment vivim una situació de campanya permanent, una situació en què ‘paradoxalment tot està exageradament polititzat, menys la política, que està judicialitzada’. La candidata a l’alcaldia de Sanaüja ha comentat que ‘es parla molt de legalitat, però mai es marca la diferència respecte legitimitat: la legalitat es pot canviar, la legitimitat és innegociable’. Per Mercè Carulla, membre de la candidatura d’ERC al Congrés, cal que ‘la veu del sobiranisme sigui present a Madrid per combatre la clara regressió que estem patint en drets i llibertats, cal ser forts en aquestes eleccions per frenar la ultradreta, desemmascarar l’estat i per a fer front a les opcions que només ens ofereixen repressió’. El diputat al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, ha manifestat que el ‘ERC té un projecte de República ampli, per a encabir-hi a tothom, i que malgrat tenim pressa per arribar-hi, volem fer-ho amb un coixí social ampli i amb la fermesa que ens garanteixi recuperar els drets i les llibertats’. Solé ha recordat que Esquerra Republicana de Catalunya ‘hi ha estat sempre, és sinònim de transparència, paritat, de ser al costat dels avenços relacionats amb el progrés social’. Referent a les eleccions del proper dia 28 d’abril, Bernat Solé ha afirmat que ‘donar suport a ERC és exercir el vot útil per aturar el tripartit de dretes, evitar el pacte PSOE-C’s i forçar una solució democràtica al conflicte polític amb l’Estat’.

Jenn Díaz: ‘La cultura és una de les potes essencials per al benestar de les persones i una eina de cohesió social’

La diputada i portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a la comissió de cultura del Parlament de Catalunya, Jenn Díaz, ha visitat aquest dimarts la ciutat de Cervera on ha participat en una taula rodona sota el títol de “Cervera, ciutat de cultura”, juntament amb el filòleg i professor Albert Turull i el director de cor i orquestra Xavier Puig. L’acte ha estat moderat pel director territorial de Treball, Afers Socials i Família i candidat a l’alcaldia de la capital segarrenca, Joan Santacana i presentat per Mercè Carulla, candidata número 2 a la llista d’ERC. Joan Santacana ha introduït el debat a partir e la definició teòrica de cultura que la descriu com el ‘conjunt de tradicions i  formes de vida d’un poble o societat’. Al seu torn, la diputada al Parlament Jenn Díaz ha exposat el model de política cultural que defensa el grup parlamentari d’ERC, i ha manifestat que entén la cultura ‘com una de les potes essencials per al benestar de les persones i com a eina de cohesió social’. ‘La cultura ens defineix com a societat i poble, per això és una de les primeres peces que en, situacions repressives, s’intenta destruir’. La portaveu del grup republicà a la comissió de cultura del Parlament ha afirmat que ‘la cultura ens dóna més sentit crític, major nivell d’exigència i, en conseqüència, més llibertat’. En aquest sentit, la diputada s’ha mostrat partidària de ‘treballar per a aconseguir que la cultura no sigui una qüestió elitista i que arribi a la major part de la societat si volem que sigui eina de cohesió social i motor de progrés’. Albert Turull,  al seu torn, ha manifestat que ‘cal veure la despesa cultural com una inversió social, i que, en els pressupostos és difícil saber prioritzar els diferents àmbits de la cultura’, i ha remarcat que ‘malauradament en època de crisi en són els primers afectats’. Per al filòleg i professor cerverí, ‘les polítiques culturals han de tenir present la integració a través de la diversitat de llengües i cultures’.

Estradé: ‘Hem d’aprofitar de nou les urnes per a desemmascarar aquest estat que ens vol privar dels nostres drets civils i polítics bàsics’

El senador i candidat a les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes per a les eleccions a les Corts Generals Espanyoles, del proper dia 28 d’abril, Miquel Àngel Estradé, ha visitat avui la ciutat de Cervera per participar en un debat electoral entre els partits republicans i sobiranistes organitzat pel CDR Cervera i per reunir-se, també, amb representants de la Secció Local d’ERC de Cervera i de la Federació Comarcal de la formació republicana. Estradé, ha afirmat que el moviment republicà ‘té dues eines fonamentals, les mobilitzacions i les urnes; ara, davant les eleccions del 28 d’abril, tenim una nova oportunitat per a acudir a les urnes, i ho hem d’aprofitar per a explicar el nostre projecte i per desemmascarar aquest estat que ens vol privar dels nostres drets civils i polítics bàsics’. El senador republicà s’ha mostrat taxatiu afirmant que ‘cada escó a les corts espanyoles que no estarà ocupat per senadors o diputats republicans, estarà ocupat per membres electes de les forces unionistes que combatran el nostre projecte polític les 24h del dia’. De la mateixa manera, Estradé, s'ha mostrat convençut de que ‘un cop més, aquells que volem que se celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya hem de demostrar a les urnes que som majoria’ i ha estat taxatiu en afirmar que ‘el nostre projecte acabarà donant tots els fruits que ens mereixem’. Cervera, 15 d’abril de 2019  

Castellana: ‘Eliminant la por de les nostres vides arribarà un nou 14 d'abril i la llibertat'

El senador i candidat a la reelecció Xavier Castellana, la candidata al congrés, Mercè Carulla, i l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, van intervenir aquest passat divendres al primer acte electoral d’ERC a la Segarra després de la tradicional penjada de cartells d’inici de campanya per a les eleccions del proper dia 28 d’abril. La candidata al Congrés, Mercè Carulla, ha manifestat que ‘aquesta campanya serà una eina per a denunciar la falsa democràcia i per a tombar el règim del 78, perquè només si nosaltres som forts a Madrid, hi surt guanyant Catalunya; ara hem de decidir entre democràcia o la repressió que ens ofereixen les forces constitucionalistes’. La cerverina ha refermat que ‘el 28 d’abril, votar ERC és garantir que la nostra veu serà ferma i compromesa per a continuar el camí cap a la independència de Catalunya’. El senador Xavier Castellana, ha assegurat que ‘els catalans hem arribat molt lluny, hem fet un aixecament dels valors d'Europa, dels valors democràtics, anant a votar’. Castellana s’ha mostrat clar afirmant que la força de l’independentisme ‘creix a mesura que ens estimem les diferents col·lectivitats que pensem diferent, sempre però, protegint-nos dels que ens volen eliminar’. 'Guanyarem seguint el camí que ens marca la història, avenint-nos millor en la diversitat, fent millorar la convivència i el benestar als nostres pobles, eliminant la por de les nostres vides, i així arribarà un nou 14 d'abril i la llibertat', ha reblat.   Torà, 13 d’abril de 2019  

Això va de Llibertat! Acte electoral a Torà

Aquesta nit comencem els actes de la campanya de les eleccions a les corts espanyoles del 28 d'abril a Torà, amb tota la força davant la regressió de drets i llibertats que estem patint al nostre país, per respondre al moment que vivim i per a construir un futur d’esperança i il·lusió per Catalunya. Això va de democràcia, va de Llibertat! Avui divendres, 12 d'abril, a les 20h a la sala de plens de l'Ajuntament de Torà.  

Inici de la campanya electoral de les eleccions del 28A a la Segarra

La candidata de  la coalició política Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes de la Segarra, Mercè Carulla, juntament amb el candidat a la Paeria de Cervera, Joan Santacana, la presidenta de la Federació Comarcal d’ERC a la Segarra, Rosa Mas, el president de la Secció Local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart i altres càrrecs orgànics i electes d’aquesta formació, han iniciat aquesta passada nit la campanya de les eleccions generals espanyoles a la comarca de la Segarra amb la tradicional penjada de cartells a la ciutat de Cervera. La candidata al Congrés, Mercè Carulla, ha manifestat que ‘és una campanya marcada per una situació anòmala, que parteix de la reivindicació dels drets i les llibertats fonamentals i de la reclamació de la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades’.    Carulla ha remarcat les paraules de la carta que el president d’Esquerra Republicana i primer candidat per Barcelona, Oriol Junqueras, que afirmen que ‘des d’ERC no tenim cap por de defensar la independència de Catalunya, el dret a l’autodeterminació i a la vegada creiem en la necessitat de seure per trobar una solució política’. ‘Molts lideratges mundials ens han ensenyat que cal parlar, fins i tot, amb aquells que han tancat els nostres a la presó’, ha reblat.   Cervera, 12 d’abril de 2019  

Calçotada popular a Florejacs

Mil cent calçots es van repartir entre les vuitanta-cinc persones que van participar en la calçotada que es va fer diumenge 31 de març a Florejacs. Amb representació de gent de gairebé totes les cases del poble, l’esdeveniment va servir de trobada de primavera de tot el veïnat. Aquesta setmana, la Diputació de Lleida començarà en aquest nucli de Torrefeta i Florejacs els treballs d’instal·lació de bandes reductores de velocitat a l’entrada del poble.  

Solé: ‘L’educació és un dels pilars fonamentals de la societat, que ha de ser inclusiva i garantir l’equitat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats’.

El diputat al Parlament de Catalunya i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va visitar aquest dimecres la ciutat de Cervera on va participar en una xerrada sobre educació dins de la precampanya de la candidatura d’ERC-MES a Cervera, acompanyat del director territorial de Treball, Afers Socials i Família i candidat a la Paeria de la capital segarrenca, Joan Santacana. Santacana va començar la intervenció recordant la frase de Nelson Mandela l’educació és l’arma més poderosa per canviar el món, i afirmant que ‘això fa que l’educació tingui la categoria de bé comú i, com a tal, ha de ser tractada des d’un punt de vista comunitari: ningú pot ser aliè a la gestió de l’educació’. El candidat a l’alcaldia de Cervera, va exposar la ‘necessitat que tenen les ciutats de disposar d’un projecte educatiu d’àmbit municipal que permeti ordenar tots els circuits educatius, tan els formals com els informals, per on transiten infants i adolescents durant la seva etapa escolar i, també, les persones adultes en la seva formació personal i laboral al llarg de tota la seva vida’. Al seu torn, Bernat Solé, alcalde d’Agramunt i membre de la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya, va defensar el gran paper de l’escola catalana, ja que ‘l’educació, i el català com a llengua vehicular, a part de ser la base del creixement de tota persona, són una eina clau per a cohesionar la societat’. En aquest sentit, Solé va destacar que ‘un bon sistema educatiu ha de ser inclusiu i garantir l’equitat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, i potenciar les intel·ligències múltiples, seguint un model innovador i de qualitat’. Així, els projectes educatius de centre o de ciutat ‘han de definir els objectius d’acord amb les especificitats de l’entorn en el que es troben i tenir en compte els equipaments dels que es disposa, i planificar tenint en compte la perspectiva de tots els agents implicats’. Solé es va reafirmar en la necessitat d’adaptar el model educatiu a les necessitats de la societat, tendint cap al que es coneix en el món pedagògic com a model d’Educació 360, o model d’educació a temps complet ‘ja que tota persona rep, durant la seva etapa escolar, inputs de tota mena que contribueixen a la seva educació, que no arriben només de l’àmbit educatiu formal, l’escola, sinó des d’altres sectors: la família, les activitats extraescolars, l’esport, el lleure, la comunitat religiosa, el cercle d’amistats.