Segarra

Totes les notícies

ERC - La Segarra assisteix a la conferència d'Oriol Junqueras

Des de la Segarra també vam ser presents ahir vespre a la conferència política que va dur a terme el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que va tenir lloc al Sant Jordi Club de Barcelona. En aquest acte, Junqueras va traçar el rumb cap a la independència, que passa per Europa i per construir majories inapel·lables, i va defensar que l’1-O és el dia que “vam guanyar-nos la llibertat” i que cal fer de la causa dels catalans, la de la democràcia a Europa. Junqueras va explicar que, malauradament, Europa es troba enmig d’una “deriva autoritària amb l’ascens de partits d’extrema dreta arreu del continent” i, davant d’això, “cal que Europa entengui que defensar la democràcia i la llibertat a Catalunya és defensar el futur democràtic d’Europa”. També està convençut que “la causa general contra els representants democràtics d’aquesta societat arribarà tard o d’hora al Tribunal Europeu de Drets Humans” i que “Europa contribuirà, des de la perspectiva judicial, a fer caure la injustícia espanyola”. El president d’Esquerra va remarcar, a més, que “el camí factible cap a la República s’ha de basar en l’enfortiment del moviment republicà i en el debilitament gradual no d’Espanya com a societat, sinó del règim del 78, que encara controla l’Estat”. Per enfortir-se va insistir en la idea de la majoria republicana i va apel·lar al 80% de la societat catalana que considera que “qualsevol solució ha de passar per la democràcia i l’exercici del dret a l’autodeterminació”. “El millor instrument és un referèndum, que ha de ser reconegut per la pròpia ciutadania i verificable a nivell internacional. Caldrà, doncs, crear les condicions necessàries perquè l’Estat s’assegui a negociar”, va explicar. Junqueras va reivindicar que l’1 d’octubre de 2017 “quedarà per sempre escrit a la història del nostre país com el dia de la dignitat, el dia que vam guanyar-nos la llibertat, perquè el més important d’aquella jornada és que tots vam creure que podíem ser lliures, i quan el poble creu que pot ser lliure, ja ho comença a ser”, i va  voler transmetre un missatge d’esperança: “Si necessiten tot això per evitar que el poble decideixi quin futur vol, és que realment estan perduts i només és qüestió que el règim acabi caient, perquè a nosaltres ens empresonaran, però les idees persisteixen i no podran fer pensar diferent a més de 2 milions de catalans”.

T'esperem a la conferència política d'Oriol Junqueras!

Us animem a venir a la conferència política d'Oriol Junqueras el proper dia 29 de gener de 2019, a les 19.30 h al Sant Jordi Club de Barcelona (Passeig Olímpic, 5-7 de Barcelona).  Vine amb en autocar amb nosaltres. Sortirem a les 16.45 h de Cervera, de davant del restaurant Bargués (N-II - Km 518). ✏️Apunteu-vos a l'adreça de correu electrònic fedlleida@esquerra.cat o bé al telèfon 973278343. Som-hi!  

A la Segarra, compromesos amb la millora de la gestió de residus

El Consell Comarcal de la Segarra està preparant canvis en la gestió de residus a la Segarra, amb l’objectiu de millorar els resultats obtinguts per tal d’assolir els objectius de reciclatge marcats per la Unió Europea. La Segarra actualment és una de les comarques amb més bons resultats quant a la gestió  dels residus municipals, gràcies a la implantació, el 2002, del nou sistema de recollida selectiva de residus pel sistema del porta a porta a les poblacions de Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet. Al llarg d’aquests anys de recollida pel sistema del porta a porta, s’han anat duent a terme moltes accions encaminades a la millora dels resultats, com campanyes de comunicació i prevenció, implantació de la recollida de la fracció orgànica als nuclis de població de menys de 800 habitants, posada en funcionament de les deixalleries de Cervera, Guissona i la deixalleria mòbil als nuclis de població amb més de 40 habitants, campanyes de prevenció de residus, introducció dels cubells de recollida amb xip, entre d’altres. Tanmateix, cal fer front a les exigències marcades pels objectius europeus en matèria de gestió de residus, això vol dir, que caldrà aplicar el paquet de mesures necessàries per a millorar els resultats, afavorint l’economia circular, intensificar el reciclatge, la reutilització i la reducció dels residus, així com també reduir els residus que es porten a l’abocador.     El proper dimarts 29 de gener a les 19 h a la Sala Francesc Buireu (C/, Manel Ibarra s/n, de Cervera) es durà a terme una xerrada oberta a tothom sobre els nous serveis de recollida selectiva a la Segarra, amb la presència del senyor Josep M. Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya i el President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva.  

La Cervera de tothom. La República de la diversitat

Aquest proper dissabte dia 26 de gener tindrà lloc la xerrada 'La Cervera de tothom. La República de la diversitat' amb el candidat d'ERC a l'alcaldia de Cervera, Joan Santacana, i la Diputada d'ERC al Parlament de Catalunya Najat Driouech. L'acte tindrà lloc a les 19h a la sala Francesc Buireu (carrer de Manuel Ibarra, s/n) de Cervera.    

La Taula d’Inclusió Comunitària de La Segarra, una excel·lent eina de cohesió social

El Consell Comarcal de la Segarra ha engegat un nou projecte, la Taula d’Inclusió Comunitària de La Segarra, una eina clau per a la cohesió social que ha de permetre assolir una millor qualitat de vida individual i col·lectiva. El primer pas que durà a terme serà l’elaboració d’una diagnosi social sobre la realitat de la comarca així com també dels reptes de futur, en clau d'inclusió i desenvolupament comunitari, per la qual cosa, compta amb la col·laboració de diferents agents claus i persones expertes en aquesta temàtica sectorial. Segons la consellera de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra i alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans i Anglés, ‘l’objecte d’aquesta actuació des de l’àrea de serveis socials  és realitzar aquesta diagnosi amb la finalitat última de crear un Pla d’acció comunitària inclusiva a la comarca que elabori polítiques per millorar el benestar de la comarca a nivell d’inclusió social’. Per assolir la completa cohesió social és imprescindible que totes les administracions del territori, conjuntament amb les entitats socials que hi treballen, planifiquin i executin les accions necessàries. Aquest és l’objectiu dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra, fomentant la implicació del món municipal en la diagnosi del territori per tal de tenir una visió ampla que permeti establir objectius i terminis d'assoliment així com també, definir una planificació consensuada de les propostes i estratègies d’actuació en la fase d’implementació. En aquest sentit, és necessari materialitzar la implicació i la participació activa dels ajuntaments de la Segarra. La tasca d’aquesta nova eina té una durada prevista de sis mesos i compta amb la participació d’una quarantena de persones, que es trobaran mensualment i desenvoluparan dinàmiques de treball per a elaborar aquest pla d’acció comunitària inclusiva.    

Josep M. Castella, candidat a l'alcaldia de Torrefeta i Florejacs

Josep Maria Castella serà el candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana de Catalunya a Torrefeta i Florejacs a les properes eleccions municipals del 26 de maig, prenent el relleu de Núria Magrans, qui ha estat dues legislatures a l’alcaldia. El candidat republicà ha manifestat que el seu objectiu és “donar continuïtat a la tasca que ha dut a terme l’alcaldessa actual, Núria Magrans, sempre al costat de la nostra gent, per millorar la vida i el benestar de les persones de tots els pobles del municipi”. Igualment, ha manifestat que “creu necessari de potenciar la figura dels alcaldes pedanis o representants de cada poble, ja que la proximitat amb la ciutadania és clau per a poder escoltar, entendre i vetllar per resoldre totes les necessitats del municipi”.   Josep Maria Castella des de fa 4 anys és regidor d’agricultura i medi ambient a l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, i ha estat alcalde pedani de Bellveí des de que va entrar a l’alcaldia Narcís Sisquella. Castella és pagès i té 61 anys. És militant d’ERC des de fa més de 15 anys, partit en el que ha desenvolupat la responsabilitat de tresorer de la Federació Comarcal de la Segarra fins fa poques setmanes.    

Saps que si tens la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea podràs votar a les eleccions municipals i europees?

Saps que si tens la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea podràs votar a les eleccions municipals i europees? Els ciutadans i les ciutadanes dels països membres de la Unió Europea que no tinguin la nacionalitat espanyola, però resideixin a l’Estat espanyol, podran votar a les eleccions municipals i a les del Parlament Europeu del proper 26 de maig del 2019 Quines condicions he de reunir? Ser major de divuit anys el dia de la votació i no estar privat del dret de sufragi actiu. Estar inscrit al padró municipal d’habitants. Haver manifestat la voluntat d’exercir el dret de sufragi a l’Estat espanyol a les eleccions municipals. Quins són els terminis? El termini de presentació de les sol·licituds acaba el 30 de gener del 2019. Per on puc inscriure'm? Per internet. Per correu postal. Personalment al teu ajuntament. Com ho faig per correu postal? Cal enviar la resposta a la carta rebuda per correu postal directament a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral, sense necessitat de franqueig. Com ho faig a l’Ajuntament? Dirigeix-te a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del teu ajuntament i allà et donaran el formulari per omplir-lo i tramitar la sol·licitud. Com ho faig per internet? Cal que tinguis el Número d’Identificació d’Estranger (NIE) i haver rebut una comunicació per correu postal de l’Oficina del Cens Electoral (OCE) amb la clau CTT. El NIE i la CTT rebuda et permetran acreditar la teva identitat i fer el tràmit de manifestació de voluntat de vot. Si tens aquestes dades, accedeix al següent enllaç i clica “Acceder”.

Comabella estrena plaques de carrer

L’Ajuntament de Sant Guim de la Plana ha col·locat plaques de carrer al nucli de Comabella i els ha donat nom. Fins ara només tenia nomenclatura el carrer Major, mentre que la resta de vies eren conegudes pels noms de les seves cases. Segons l’alcalde de Sant Guim de la Plana, Josep Llobet, ‘la nova nomenclatura dels carrers de Comabella ha estat consensuada amb els veïns, que en un procés participatiu, van poder fer les seves propostes’. En alguns casos, les denominacions escollides han estat noms utilitzats antigament per a anomenar els carrers d’aquest nucli del municipi. En total, s’ha donat nom a 18 espais, ja siguin carrers, places o travessies. La instal·lació de les noves plaques, de bronze sobre un marc de forja artística, ha costat 5.000€, i s’ha pagat amb fons municipals.

Josep Esquerra, candidat a l'alcaldia de Guissona

Josep Esquerra: “Volem un ajuntament obert a tothom, sempre disposat a escoltar cada una de les inquietuds, queixes i suggeriments, amb empatia, seriositat i rigor” Josep Esquerra va ser presentat oficialment com a candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya a Guissona a les properes eleccions municipals del 26 de maig.   En la seva intervenció, el candidat republicà, va oferir ‘honestedat, coherència, capacitat de gestió, de treball, de servei, així com també empatia, consens i sobretot, un equip de persones que no tenen cap més objectiu que fer de la nostra vila cada dia un lloc millor per viure-hi, un equip que no té cap altra aspiració que treballar al servei de Guissona i la seva gent’.   Josep Esquerra va afirmar que li agrada la proximitat, i que per estar al corrent de totes les temàtiques que afecten el municipi, l’Ajuntament ‘ha d’estar obert a tothom, per això cal sortir al carrer, visitar les obres, veure de primera mà què passa al municipi, i parlar amb els veïns de forma distesa; és així com es detecten les necessitats o mancances’. El guissonenc també va destacar que per una bona gestió municipal, és clau ‘estar disposat a escoltar cada una de les inquietuds, queixes i suggeriments de la ciutadania, amb empatia, seriositat i rigor’. El candidat a l’alcaldia d’ERC no va passar per alt que ‘Guissona es fa gran i cada dia tindrem més necessitats a cobrir’, motiu pel qual va afirmar que organitzaran reunions sectorials amb entitats, associacions i col·lectius per a estudiar totes les necessitats, mancances i inquietuds amb profunditat per tal de poder donar-hi resposta. Josep Esquerra va acabar la seva intervenció amb un emotiu homenatge als presos i exiliats polítics catalans, i fent un reconeixement a la tasca dels candidats a l’alcaldia d’ERC que l’han precedit, Josep Cosconera i Xavier Casoliva. En la presentació, que va tenir lloc aquest diumenge passat dia 13 al matí a Guissona, hi va participar també la diputada al Parlament de Catalunya i portaveu d’ERC Marta Vilalta, que afirmà que ‘aquest any que acabem d’encetar serà un any complex, difícil, però també serà un any amb molts reptes, que hem de convertir en noves oportunitats’.