Segarra

Notícia

L'Ajuntament de Sant Guim de la Plana aprova una proposta per a traspassar la titularitat de la carretera de Vicfred a la Diputació de Lleida.

L'Ajuntament de Sant Guim de la Plana aprova una proposta per a traspassar la titularitat de la carretera de Vicfred a la Diputació de Lleida. L'acord es va prendre per unanimitat en el ple del dia 30 de juliol, aprofitant que en aquests moments, l'òrgan provincial està redactant un nou Pla Zonal, i aquest fet obra les portes a un possible acord entre els dos organismes per tal que la via passi a ser de titularitat provincial.

La proposta ve motivada pel fet que l'Ajuntament de Sant Guim de la Plana ha de fer front a unes despeses molt elevades, ja que aquesta carretera és utilitzada per vehicles d’arreu del territori català, ja que actua com a carretera d'enllaç amb l'eix transversal i hi circulen molts camions de gran tonatge. El manteniment d'aquesta via, de titularitat municipal, així com les actuacions que s’hi duen a terme, van a càrrec del consistori, elevant les despeses a més de 25.000€ anuals en termes de desbrossament, pintura i arranjaments.

L'alcalde de Sant Guim de la Plana, Josep Llobet, ha manifestat que “considerem una injustícia i un greuge comparatiu que la responsabilitat d’aquesta via recaigui sobre nosaltres quan s’està utilitzant per vehicles de fora del municipi, entre aquests  camions de gran tonatge. El desgast no és només fruit del trànsit municipal”.