Segarra

Notícia

Esquerra presenta a Cervera el llibre “Tornarem a Vèncer”, d’Oriol Junqueras i Marta Rovira

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest dimarts dia 15 de setembre el llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, un document escrit a quatre mans que recull la proposta dels republicans per a assolir la República Catalana.

La presentació a Cervera s’ha dut a terme a les escales de Sant Domènec, i ha comptat amb les intervencions del Paer en Cap de la capital segarrenca, Joan Santacana i de l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells

El Paer en Cap de Cervera, Joan Santacana, ha expressat sobre el llibre de Junqueras i Rovira, que es tracta ‘d’un llibre realista, que parla de coses tangibles, que parteix de l’anàlisi de les fortaleses i les febleses del moviment independentista, bàsicament a partir de l’1 d’octubre, i que defineix l’estratègia necessària per a assolir l’objectiu comú, la República Catalana’.

Santacana ha assegurat que ‘com més camins trobem per a arribar al mateix objectiu millor, i a més, aquests camins els hem de recórrer amb la màxima quantitat de companys de viatge’.
La diputada al Parlament, Montserrat Fornells, al seu torn, ha manifestat que ‘necessitem maximitzar aquestes fortaleses, i corregir les febleses, per tal de ser molt més forts, i ser molts més, ens cal disposar d’una majoria inapel·lable que superi la fita que no hem assolit mai del 50 % del vot independentista”.

Fornells ha detallat que per a assolir aquesta fita, ‘cal que l’independentisme sigui més plural i transversal, que sedueixi més gent cap a la nostra causa, que sumi gent a les diverses lluites compartides, cal teixir una unitat estratègica, que és la que ens fa guanyar’. Així mateix, s’ha refermat en la voluntat de ‘defensar el dret a l’autodeterminació i posar-lo al centre de la política sense renunciar mai a la bandera del diàleg ni a la unilateralitat’. La diputada republicana ha defensat la tasca des dels governs, com a eina per a ‘sumar més gent a la causa independentista’ i la necessitat de teixir aliances amb tots els agents socials i polítics.

Els republicans han afirmat que la proposta d’ERC fuig de retrets i picabaralles partidistes dins del moviment independentista, perquè ‘es tracta d’una fórmula propositiva, que pretén dotar el nostre país de justícia, democràcia i més estat del benestar, una proposta en positiu per construir un futur d'oportunitats, amb drets i llibertats per a tothom’.

La Segarra, 15 de setembre de 2020